Szia Aled!
Mi a Sotiria apartmanban voltunk,ezért minden konkrét kérdésedre válaszolok,ha van ilyen.Néhány szó róla általánosságban.Nei Pori déli részén van,majdnem a település legvégén.Azért nem kell megijedni,Nei Pori nem nagy,így akár azt is mondhatnám,hogy központban van.Minden gyorsan elérhetõ,2-3 percre számtalan kis bolt van.Alig néhány perc a tenger is.3 apartmanból oldalról rá is látni .Jó a part,szerintem tiszta /bár errõl a fórumon volt más vélemény is./A parti sétány az utca végénél ér véget,innen számolva van egy nagyon jó étterem,az Éhes medve.Magáról az apartmanról:A 3. emeleten van 5 apartman.A mi társaságunk a 2-es 3-ban volt,errõl bõvebben is tudok információval szolgálni.Eredetileg mindkét apartmant 2 szobásnak kértünk,de csak az egyik volt az.Tehát a 3-as az két szobás,rendkívül jó elosztású.Az egyik szobában van ventillátor,a másikban van tv,a Duna tv-t lehetett fogni.Minden ablakon van szúnyogháló,de azért jó ha visztek elektromos szúnyogriasztót.Jó nagy terasz is tartozik még ehhez az apartmanhoz.A kettes apartman valamivel kisebb,egy szoba egy dupla ággyal+1 ágy van benne,ill. a hall egyben konyha,étkezõ,és itt is van egy dupla ágy+ 1 ágy.És itt is van egy tv.A másik apartmanban is ilyen sok ágy van egyébként.A konyha nem túl jól felszerelt,ha fõzni akartok.Amikor mi voltunk,a szobákat a terasz felé semmi módon nem lehetett zárni,de ez ne legyen probléma,nyugodtan ott lehet hagyni mindent.Biztosan sok mindent kifelejtettem,de most egyelõre ennyi jutott az eszembe.
Bárhogy is igyekeztem csak összefutott a nyál a számban Prágában az édes barna sõr bejött a páromnak, így biztos meg fogja ezt kostolni...az osztott-szorzott költségvetés alapján úgy nézz ki, hogy még az idén...de nem akarom elkiabálni, biztos csak akkor lesz, ha befizetjük.
Már csak a hová a kérdés, mivel last minute utra akarunk befizetni és nem biztos, hogy lesz Nei Poriba...
Ugye lefotóztad a Red Mythost is ? És hogy ízlet a sima Mythos ?
Az az igazsag, hogy en 15 eve voltam Skit-on. Akkor meg nem volt semmi ellatas es szorakoztatas a hajon most nem gyozok eleget csodalkozni mi mindent kinalnak. Ezert is varom a Skiat/i kirandulast.
Azon is csodalkoztak, hogy mi magyarok vagyunk, mert akkoriban nagyon keves magyar fordult meg a szigeten.
M.
Hát a Skiathosi kirándulás nagyon meg van szervezve. Kostas kapitánynak 3 hajója van és bizony ebbõl él az egész család (no meg infoim szerint éttermük is van), így rá vannak utalva arra, hogy lehetõleg mindig tele legyenek a hajók. Mi azt láttuk, hogy ebben nincs is hiba. De a gyerkõcök is be vannak fogva, segítenek a programok lebonyolításában és gyakorlatilag mindenben. Na ez az igazi életre nevelés!
Persze van akinek nem tetszik, hogy a hajóút során mindenféle mókák vannak a felsõ fedélzeten, de nem gond ez senkinek, hisz csak az vesz részt benne aki akar. Igyekeznek minden nemzetiség slágereibõl a programba csempészni. Talán már a Bea segített a magyar blokk frissítésében, mert az bizony ottlétünkkor nem volt az igazi, de ezt õk is érezték.
Nos az ellátás az önfinanszírozó a félreértések elkerülése végett. A hajón van büfé, emlékeim szerint normál áron, a szigeten pedig ajánlanak éttermet amit nem kötelezõ igénybe venni. Mi ebédeltünk, amit egyrészrõl nem bántam meg, de az itt töltött idõt ma már nagyon sajnálom.
Szia Rebeka!!
Ez nagyon jol hangzik!!
Mostmar csak az irodat kell megtalani ahol be lehetne fizetni ott helyben mert mi kocsival megyunk nem irodan keresztul.
Koszi.M.
Szia Tabaer!
Köszi szépen a választ. Egy kicsit megnyugtattál, hogy nem egy lepusztult apartmanról van szó. Ugye? Ha még abban tudnál segíteni, hogy mit érdemes vinni kajából. szeptemberben voltatok tik is? akkor fõzni nem igazán lehet? képet tudnál nekem róla küldeni? segítségedet köszönöm szia aled
Miriam!
Örülök,hogy sikerült kedvet csinálni Nei-hez.Meglátjátok hogy sokkal de sokkal jobb mint ahogyan azt én is és a többiek is leírtuk. Mi csakis pozitív élményekkel jöttünk haza Nei-bõl. Meglátjátok hogy Ti is így érkeztek majd haza,már ha haza szeretnétek jönni.
Mondtuk is Beának,hogy ha lehetséges lemaradnánk a buszról ,de a sofõrök csak fürcsiztek egy picit és indultunk is haza szomorú szívvel de tele élményekkel.
Jövõre Nei Pori lesz ujra az uticél.
Jó pakolást és érezzétek nagyon jól magatokat!
B.Robert!
Hmmm... a napfelkeltés fürdõzés,de szép is lehet. Bár ha belegondolok fürcsizni nem is fürcsiztem,de amikor sikerült felébrednem egy egy éjszakai élet után,siettünk a partra hogy gyönyörködhessünk a napfelkeltében. Nah jó,egyszer fürcsiztem is benne napfelkeltekor,de legtöbször csak 10-11h körül mentünk a partra fürcsizni. A hajnali ébredések nem nekem valók a kedvesem sokszor emlegette is... -fürödni hajnalban a tengerparton ... mindezt nevetve. Készítettem ám csodálatos képeket a napocskáról ahogyan finoman,lágyan bújik ki a tenger messzeségébõl. Csodálatos,de mindezt látni kell,mert leírni nem lehet az égi tüneményt.
Bár Ti ezt már láttátok. Mindenkinek aki még csak most készül Nei-be,csak azt tudom mondani... -hajnalra fel...
6h-fél 7 körül napfelkeltés program Nei Porin GYÖNYÖRÛ!!!
Yah,sörös képet rendelésre elkészítettem söriclinbõl sem és képekbõl sem volt hiány a kedvesemnek. Én is kortyintottam ám,mert fini volt a Red Mythos.
Szia Aled!
Mi július elején voltunk Nei Poriban.A Sotiria apartman egyáltalán nem lepusztult! Hogy is lehetne az,hisz az egész települést csak a nyolcvanas években kezdték építeni,és amikor ezt megelõzõen voltunk ott 98-ban az a rész ahol a Sotiria van,még "préri" volt.
Még egy fontos dolgot kihagytam.Nei Poriban is,mint egész Görögországban szûk keresztmetszetû a vízvezetékrendszer,ezért két fontos szabályt is be kell tartani.1.Minden apartman udvarában van egy kerti csap,ahol a tengerrõl jövet le kell csapatni a lábunkról a homokot.Fontos!Az elõttünk lakók ezt nem tudták,és már érkezésünkkor el volt dugulva a lefolyó.Szerencsére a zuhany és a wc külön csövön volt.S mivel segítséget igen nehéz szerezni,a mi esetünkben a fiúk oldották meg a problémát fél órai munkával.Rengeteg homok kijött a lefolyóból.A kerti csap a Sotiriában rögtön a bejárat mellett balra van.2.a wc papírt tilos a wc-be dobni!!
Ha a privátban megadod az e mail címedet még sok minden hasznos dolgot tudok írni,és fényképet is tudok küldeni,személyesen csak neked,hogy másokat ne untassak ezzel.
Rebeka!
Nem tudom miért,de olyan érzésem van,hogy alkottál rólam egy képet,ami olyan amilyen-szíved joga-és ennek megfelelõen címezed nekem a burkolt megjegyzéseid.Tedd nyugodtan! Csak hogy tudd,hosszú évek nyaralásai során soha semmivel nem volt problémám,ami most volt,már azt is rég elfeledtem.A hajóút során pedig a móka nem volt ellenemre,mivel alapvetõ lételemem a vidámság.Ha rosszul éreztem a nekem címzett megjegyzést,bocs!!!
A skiathosi hajóútról szeretném még elmondani mindenkinek,akit érdekel,amit kifelejtettem,pedig a legizgalmasabb buli.Rendeznek az utasok számára vízi csatát,amikor két hajó megközelíti egymást,és vízibombákat dobálnak át egymás hajójára.Hatalmas lázban van mindenki,minden úszik a vízben,fõleg miután elõkerülnek a slagok is.Igazi "vérre menõ" csata,ami idõset,fiatalt magával ragad.A forróságban különösen jól esik a víz.A csata után pedig jön a hajó személyzete,s máris szárazra törli az üléseket.A kamerákat,fényképezõket ajánlatos a csata elõtt biztonságba helyezni!
Mi a barátommal szeptember 24-én indulunk Nei Porira. Örülök, hogy megtaláltam ezt a topikot, nagyon informatív volt, de lenne még néhány kérdésem elõre is bocs, ha már elhangzottak... mindent sajna nem böngésztem át.
* Paraliába, Thesszalonikibe, Katerinibe indul helyi buszjárat? És ha igen, milyen sûrûn? A buszjegyek kb mennyibe kerülnek?
* Biciklit lehet bérelni, vagy valami mást, amihez nem kell jogsi?
* Milyen idõre lehet számítani így szeptember végén? Kifoghatunk egy kis napsütést, vagy garantáltan szakadni fog az esõ?
* Skiathos szigetére Volosból indul a legközelebb hajó, vagy közelebbrõl is? Volosba megy busz Nei Poriról? Az utazási irodával 35 euro a kirándulás... vajon egyénileg olcsóbb lenne a mindenféle extrák nélkül? És Skiathoson annak a csodaszép sziklás öbölnek mi a neve? Biztos tudjátok melyikre gondolok
Mégegyszer bocs a kérdésáradatért... Ja, és még valami: mi az El Greco apartmanban szállunk meg, ha valaki járt már itt, kíváncsi lennék a véleményére!