Mivel a többiek írtak már a három sziget túráról (Kalymnosz, Pati és Pserimos), illetve Bodrumról és a Nyssiros vulkánszigeti kirándulásról, én inkább Patmosz szigetéhez szeretném meghozni a kedvedet. Kos városból indul a szárnyashajó (a Laumzis társaságnál lehet rá jegyet venni a városközpontban, Vojandi pontosan leírja hogy hol), ezzel az út 1 óra 50 percig tart. A partra szállva buszokba terelik az embereket (nyelvtudás alapján érdemes a buszt kiválasztani), aztán rögtön indul a menet a hegyi szerpentinen János evangelista barlangjához, azt követően pedig a kolostorhoz. A buszsofőr mindig jelzi,hogy az adott helyszínen mennyi idő van a nézelődésre, mikor kell pontosan visszatérni a járműhöz. A busz másik szerpentines úton tér vissza a fővárosba, ahol aztán a szárnyashajó visszaindulásáig bőven marad idő a településen szétnézni és a homokos öbölben akár fürdeni is egy jó nagyot. Arra készüljetek fel, hogy ezen a szigeten sokkal melegebb van, mint más helyeken!
Szia Margitka!
Korábban kértem információt kirándulásokkal kapcsolatban. Részletes információkat kaptam tőled Patmosról .
Arra lennék még kíváncsi, hogy összesen kb. mennyi időt töltöttetek Patmoson?
Előre is köszönöm a válaszod.
#1066292009-06-26 20:48:02 Válasz a #106552. hsz-ra
Igen korán indultunk, még reggelizni sem volt időnk Marmariban, a szállodánkban. A szárnyas hajó Kos városból 1 óra 50 perc alatt ért át Patmosz szigetére, azt tudom, hogy igen korán indultunk, még reggelizni sem volt időnk Marmariban, a szállodánkban. Szkála kikötőjéből először Szent János evangelista barlangjához vittek bennünket busszal, kb. 20 perc lehetett, míg odaértünk. Ott kb. egy óra hosszat időztünk. Aztán újabb 25-30 perc múlva már Horában álltunk meg (ez volt a régi főváros), ha jól emlékszem, itt kb. 2 óra szabadidőnk volt. A kolostorra ez az idő bőven elég, még kicsit lehet mászkálni az utcácskákban. Aztán ismét buszra szálltunk, egy másik útvonalon vittek bennünket vissza a kikötőbe, ahol 3 óra szabadidőnk volt. Kényelmesen megebédeltünk, mászkáltunk, és fürödhettünk is volna, ha nem felejtek el magammal vinni fürdőruhát. Helyes kis strandja van. Délután négy körül indultunk vissza.
#1066332009-06-26 21:19:56 Válasz a #106629. hsz-ra
Szia tmg02!
Köszönöm a válaszod.
Ez is a Laumzis társaság féle út volt, mint amirő Margitka írt, vagy ez általános a patmosi kirándulások esetén bárkinél is fizetjük be?
Tetszik, hogy nem rohanós, volt időtök nézelődni is. Így gyakorlatilag egész napos programnak tekinthető.
Én vagyok margitka és tgm02 is (technikai oka van, amiért egyszer így, máskor úgy jelentkezek be). Igen. a Laumzis társaság hajója volt a szárnyashajó. Tudtommal Patmoszra más társaság nem indít hajókat. Sőt, ha jól emlékszem, nem is minden nap megy hajó Patmoszra.
Tudtommal Patmoszra más társaság nem indít hajókat. Sőt, ha jól emlékszem, nem is minden nap megy hajó Patmoszra.
A Dodekanissos Seeways indít minden nap hajót Patmosra, de nagyon hamar fordul, csak fél óra-óra idő maradna ott, így ez csak ottalvással megoldható és másnap vissza.
Szerintem a Mastichari-ban lévő kikötőből is indul hajó Patmosra!
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata a Niriides hotelről? Szeptemberben utaznánk, és sajnos az anyagiak eléggé behatárolnak Azt láttam, hogy az Apollon travel nagyon elfogadható árakon kínálja az akciós utazásait. Tavaly ugyanígy, ugyanilyen áron voltunk velük Rodoszon, és maximálisan elégedettek voltunk mind a szállással, mind pedig az utazásszervezéssel, így idén is ezt az irodát szemeltem ki.
Rengeteg jót olvastam ezen a fórumon Kos szigetről, nagyon szeretném megnézni élőben is.
Amik még az Apollon travel kínálatában szerepelnek: Esperides és Zephyros. Ezekről mintha azt olvastam volna, hogy nem túl kellemes a partszakaszuk. Ugye mindkettő a városban van. A Niriides viszont azért lenne szimpatikus, mert Lambiban van, csak nem tudom, milyen itt a partszakasz.
Ha volt már itt valaki, szívesen fogadnék információkat a félpanziós ellátásról is.
Előre is köszi a jó tanácsokat.
Sziasztok!
Tud valaki valamit a Therme-ről? Azt tudom hogy újra látogatható,de látta már valaki azóta?Nagyon összedőlt?Egy külföldi fórumon valami olyasmit írtak (már amennyire értettem)hogy eléggé nehézkes a lejutás és a termálvíz is csak alig-alig csordogál,képet viszont nem mutattak róla.
Előre is köszi az infót.
#1137912009-08-12 10:38:50 Válasz a #113779. hsz-ra
Szia Tib!
A Therma teljesen rendben van. A Kos sziget tanszék oldalán- http://www.rhodes-kos.web44.net/
- megtalálod Tomatina albumát, ott vannak fotók is róla.
Ajánlom figyelmedbe az Index Kos sziget topikját is, az egy kicsit pörgősebb.