A "szûk keresztmetszet" a komp.
Ha feltételezzük a szegedi indulást Arad-Lugos-Calafat-Vidin-Szófia-Szaloniki-Lefkada kb 1400 km, de sok a másodrendü út és a calafati kompátkelés legendásan lassú- ahogy hallottam és nem is egy olcsó mulatság; mindenki tartja azon a vidéken a markát. Viszont Vidinben van jó szladi és néhány jó étterem is.
Mi régebben, még a Jugoszláv háború idején Románia, Bulgária felé mentünk, de nem Vidin-nél mentünk át Bulgáriába, hanem átmentünk Jugoszláviába a Vaskapunál (Drobeta Turnu Severin), mentünk kb 100 km-t és vissza Bulgáriába Negotin után. Lehet, hogy kicsit hosszabb, de arra nem igazán volt forgalom, a határokon pedig egy-két doboz cigi csodákat mûvelt. Akkor még Romániában és Bulgáriában kegyetlen rosszak voltak az utak, azóta meg jobbak mint itthon (de csak a fontosabb utak). Ami rossz még, hogy a marha nagy jólétben ott is elszaporodtak az erõsebb nyugati autók és csinálnak ám merész dolgokat (mint itthon 15 éve), néha az ember csak forgatja a szemét a kaszkadõrök miatt.
Egyébként még az is lehet, hogy aki bevállalja a Szerbia felé vezetõ utat, még nyer is a kisebb forgalom miatt, mert azokkal a kendõs asszonyokkal felszerelt autók lehet, hogy nem szívesen mennek Belgrád felé. Na majd látjuk!
Szép estét!
Én sose voltam egy türelmes, megfontolt autós, álltalában levillogok mindenkit, úgyhogy gyakorlatilag semmilyen probléma nem lehet, max ha nem figyelek... Ezért én biztos Szerbia felé megyek majd.
Sziasztok érdeklödnék mi szept 17töl okt02 ig megyünk Nei Poriba a JIMAKOS TOURSSAL A Panthonon N.2. apartmanba tudnátok Valamit IRNI erröl elöreis köszönöm
Kedves Mercipista!
Szerintem menj át a Nei Pori, vagy a Szállások topicba és ott tedd fel ezt a kérdést, vagy olvasd át a topicot és találsz mindenféle egyéb hasznos információt is.
Üdv:Josza
Sziasztok!
Nagyon aggasztó ez a Szerb helyzet most, hogy visszahívták a nagykövetet semmi jóra nem számíthatunk. Igaz, hogy még csak március van és rendezõdhet a helyzet de nagyon gondolkodom most már egyáltalán biztonságos-e elindulni.
Én eddig optimista voltam, de most már úgy gondolom, hogy nagy bátorságra vall, ha valaki - a mai helyzetet tekintve - Szerbián át közelíti meg Görögországot.
A mai nap után nem igazán vagyunk kívánatos személyek a szerbeknél.
Mi június 20-án indulnánk, remélem addig mégiscsak történik valami pozitív dolog ebben az ügyben. Ha mégsem akkor június elején el kell kezdeni a románia-i és bulgária-i utvonalat megtervezni.
Addig is mindenki aki elõbb megy a "szokásos utvonalon" nagggggyon- naggggyon vigyázzon magára.
Üdv. Utazók
Én is figyelem az eseményeket, nem túl biztató a helyzet, de az utazásig még tíz hét és én optimista vagyok.
A háború idején többször utaztam autóval Szerbián keresztül Görögországba és nem volt semmi gond.
1997-ben még Pristinában is jártunk, mit mondjak megúsztuk. Nem volt semmiféle kellemetlenség, de elég komor volt a hangulat és nagy volt a szegénység. Viszont a Pristina Skopje közötti autó út gyönyörû.
Aki óvatosabb mint mi és szeret elõre tervezni nem árt ha gondolkodik egy alternatív útvonalon, / Románia-Bulgária, vagy Velencén keresztül komp Igumenitsába, /
A háború idején többen csinálták azt, hogy egy utazási iroda buszára ráragadtak, lassú, de biztonságosabbnak tûnõ utazás.
Ötletként régen foglalkoztat egy Motenegró-Albánia-Görögország utazás, a neten nézelõdve Albániában már megvalósítható egy utazás, csak egy terepjáró alkalmasabb mint egy Rover 25.
Sziasztok!
Ha már a Szerbek úgy nyilatkoznak, hogy "ne számítsunk semmilyen jó kapcsolatra", akkor az gyanús! Szerintem valóban nem számíthatunk semmi jóra. A szerbek temperamentumát ismerve, hajlamosak az átlagemberek is kivetkõzni emberi mivoltukból, egy-egy magyar rendszám láttán! Több fura dolgot hallottam már, a háborús idõkbõl. Mármint a szerb háborúkról van szó.