Kos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 1741
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123940 Üzenet linkje2010-01-20 23:05:11  Válasz a #123934. hsz-ra

Szia Jajcica!
Lambi: alapvetően nem rossz szerintem, bár tény, hogy vannak a szigeten sokkal jobb partok is. A part homokos és aprókavicsos, de bent a vízben kb. 3-5 méterre a parttól van egy köves sáv, ami kb. 1-2 méter széles. Ha ezen túljutsz, akkor onnantól kezdve már homokos az alja. Lassan mélyül, viszonylag messze be is lehet menni. Az északról fújó "Meltemi" szél esetenként viszont jó kis hullámokat tud csinálni icon_wink.gif Napágyak is bérelhetők, de ha a fürdőlepedőt leterítitek, az is ok, nem kényelmetlen. Ha bővebb infó kell a hotelről és a partról, írj Katinak, biztos, hogy fog segíteni. Itt megtalálod az elérhetőségét: RODOSZ & KOS SZIGET Mi anno az Athina-ban voltunk és többször is mentünk Lambi-ra strandolni.

Kerékpár: tudom ajánlani Tomatina-t, ( index fórum ) mert Ők gyakorlottak voltak ebben icon_wink.gif Ők még Asklepieio-hoz is felmentek...én mondjuk, inkább csak a sík terepre ajánlanám. Mi mocit béreltünk icon_smile.gif . Kos város, Tigaki, Marmari könnyűszerrel megközelíthető kerékpárral is. Az autósok vigyáznak a bicajosokra és az utak is elég jó minőségűek.

Busz: itt vannak menetrendek, ha jól látom, akkor mint Ferrari is írta késő estig közlekednek. BUSZ MENETREND

Kocsi: 1-2 napra azért mégis javasolnám a kocsi bérlést, mert a sziget többi látnivalóit így a legkönnyebb megközelíteni...
Üdv: Ian icon_lol.gif
Ja még valami, térkép: érdemes a reptéren is szétnézni, a kijárat közelében szoktak ingyenes térképeket elhelyezni egy állványon. De ha ott nincs, akkor a legtöbb üzletben kapható 2-3 €-ért jó minőségű.

# 1742
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123946 Üzenet linkje2010-01-21 08:52:34  Válasz a #123934. hsz-ra Előzmény #123934

Szia Jajcica!

A közlekedés miatt ne aggódj, Koson nagyon népszerű a kerékpározás, a busz pedig este is jár a Costa Angela és Kos város között, így ezzel sincs gond.
Két jó kölcsönző, ha mégis bérelnétek autót:
http://www.rentme-cars.com/
http://www.nancyrentacar.com/ Tőlük e-amilben tudsz árat kérni, nekünk elhozták a kocsit a hotelhez + vissza is vitték, korrekt volt a szolgáltatásuk.

Szerintem a Costa Angela inkább olyanoknak ajánlott, akik kevést időt töltenek a szálláson. Gyakorlatilag, ha egész nap rá vagy utalva a hotelra, mindent náluk veszel, náluk étkezel szerintem az nem túl szerencsés. Bár vitathatalan, hogy jól főznek, csak a választék nem túl nagy. Ha egész nap ott vagy, olyan SZOT üdülős a feelingje. Bár az igénytelenebb német turistáknak ez bejött.
A starndja alapvetően homokos, kisebb kavicsokkal + egy részen a vízben vannak nagyobb kövek elszórtan.
Viszont mindig fúj a szél, állandóan hullámzik. 2 hét alatt egyetlen-egyszer sem láttam kristálytiszta vizet, mindig felkavarta a szél.
A strandon található szemetek is főként a szél miatt vannak ott. A strand sajnos annyira nem rendzett, mint a luxusszállodáknál.
2 hét alatt kb. 4 alkalommal kíséreltünk meg ott strandolni, de nekünk nagyon nem jött be. Általában a szél miatt feladtuk, vagy elegem lett abból, hogy a fogaim között is homokot érzek már.
Nekem is van szép képem a strandról, szinte mindenhol lehet jó képeket készíteni, de hidd el, a strandja nem az igazi, nálunk 10-es skálán jóindulattal max. 5-ös.
A hotel medencéje is látott már jobb napokat, viszont nagyon szép a kertje.

# 1743
Jajcica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124161 Üzenet linkje2010-01-23 18:09:54 

Köszönöm a válaszokat:) Sokat segítettetek.
Még mindig bizonytalankodom, valószínűleg azért, mert én szervezem a nyaralást, és ha ez nem úgy sül el ahogy várjuk, akkor bizony a felelős is én leszek.icon_biggrin.gif
Egy német oldalon további képeket találtam a hotelről és a partról is előtte, még mindig nemtudom eldönteni hogy igazán tetszik e vagy sem. A vízminőséget nemigazán tudtam megállapítani,egyik képen ilyen a másikon olyan, de végiggonolva az eddigi nyaralásainkat, igazán szép,kristálytiszta ragyogó kék tengert csak Horvátországban láttam,de ott az egész part köves volt,jó öklömnyi darabokkal.
Sok féle szállásunk volt már nyaralásaink során, lepukkant szocreál üdülőtől kezdve a ****-os hotelig, mégis a krétai,családi vezetés alatt álló apró aparthotel volt a kedvencem,ezért is gondolom hogy nem lenne probléma a Costa Angelával. Szüleimet sikerült rábeszélni,így valószínűleg mégis lesz autó, hatott rájuk a sok gyönyörű kép távolabbi öblökről,partszakaszokrólicon_smile.gif Ezekért köszönet azoknak akik feltették a fotóalbumok közé őket.
Még valami eszembe jutott: a Meltemi.
Ez a szél az a bizonyos állandó a szigeten,vagypedig maga a szélvihar? Valakinek a beszámolójában olvastam h 3napig tartó olyan erős szélfúvás volt hogy alig lehetett kimozdulni a szállodából. Ezek mennyire gyakoriak? Mert ugye, egy két hetes nyaralásnál talán nem jelent akkora problémát három napot bent a szállóban/ városban tölteni, de mi csak egy hétre megyünk,így elég kellemetlen lenne. Nyilván nem lehet kiszámítani,mikor jön, de van olyan hónap/időszak amikor gyakoribb? Augusztus végén utaznánk.
Másrészt, nem kellemetlen az állandó szél ugye? Azt is olvastam hogy kifejezetten kellemes tud lenni a nagy melegben. Azt azért tudni kell,hogy én borzalmasan fázós vagyok, 20 fok alatt legszívesebben téli álmot aludnék...icon_biggrin.gif Ilyen embernek sem kellemetlen,akkor sem amikor kijön a vízből?
Köszönöm mégegyszer Nektek a válaszokat!icon_smile.gif

# 1744
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124175 Üzenet linkje2010-01-23 20:23:27  Válasz a #124161. hsz-ra Előzmény #124161

Szia Jajcica!
A Meltemi északi irányból fúj és emiatt leginkább a sziget ezen részét érinti, Tigaki, Marmari, Mastichari, Lambi, illetve még a sziget közepén is kifejti a hatását, pl. reptér környéke. Ez nem szélvihart jelent, hanem különböző erősségű szelet, ami általában a sziget északra néző felén érezteti a hatását és leginkább éjszakára erősödik fel. Olyan is előfordul, hogy a fürdőlepedőt felkapja, de lehet kellemesen hűs is. Napról napra változik, egyik nap lehet erősebb, míg másnap már szinte nem is érzed. Azokon a napokon, amikor erősebben fúj, a sziget északi részén a tenger is hullámosabb emiatt. A veszély nem is ebben rejlik szerintem, hanem abban, hogy a szél hatására a hőérzet csökken és könnyebben le lehet égni. Tehát, minden esetben javasolt a megfelelő faktorszámú naptej használata! A sziget túlfelén, pl. a kefalosi öbölben még a legszelesebb napokon is sokkal csendesebb a tenger. Természetesen, aki kicsit fázósabb, az amikor kijön a tengerből pár percig lehet, hogy fázni fog, míg meg nem szárad. Mi általában szeptember első heteiben voltunk Kos szigeten, de nekünk különösebb problémánk nem volt ebből, vagyis a Meltemi-ből icon_wink.gif . Azt már reggel látni fogjátok, hogy azon a napon milyen lesz az időjárás, főként, hogy ha a sziget északi részén lesztek és ehhez lehet igazítani annak a napnak a programját. Valamint fontos, hogy a kisebb turistahajók azokon a napokon mikor erősebb a szél, akkor nem futhatnak ki. Tehát, ha ilyen túrát terveztek, akkor ezt is be kell kalkulálni. Ez mindig az adott nap reggelén derül ki, mert akkor kapják meg a kapitányok az időjárás jelentést, illetve, hogy kifuthatnak-e? A nagyobb hajókat ez nem érinti, pl. ha Bodrumba akartok menni, akkor ez nem gond.
Üdv: Ian icon_wink.gif

# 1745
Asteri
Törzstag
Törzstag
725 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124178 Üzenet linkje2010-01-23 20:39:14 

Sziasztok!

2008-ban mi is a Costa-Angelaban nyaraltunk, és 2007-ben pedig a Zephirosban volt a szállásunk.
Lambit nagyon nyugodtnak találtuk és kicsit csalódtunk is, mivel az irodában elfelejtették megemlíteni, hogy ennyire távol esik mindentől. A család, aki üzemelteti a szállodát, nagyon kedvesek voltak és segítettek mindenben. Nissiros-i hajókirándulást is náluk fizettük be, de a kikötőbe egyénileg kellett bemennünk busszal, mert nem volt transzfer.
Autót is náluk béreltük, ha jól emlékszem 40E/ nap.
Viszont akkor nem szóltak, ha máshol vásárolt élelmiszert vittünk a szobába.
A hotel előtti strand nekünk nem jött be, talán ott kétszer fürödtünk. Kavicsos és szeles volt.

A Zephiros is hasonló kategória, viszont nagy előnye, hogy Kos városban van.
Nekem ez a hotel tetszett és bármikor szivesen visszamennék.

Szerintem a busz közlekedés Koson nagyon jó, késő este is járnak a buszok.
Asklepionhoz pedig kisvonattal is el lehet jutni.

# 1746
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124199 Üzenet linkje2010-01-24 11:01:51  Válasz a #124161. hsz-ra Előzmény #124161

Szia Jajcica!
Mi két hét alatt nem tapasztaltunk nagyon erős Meltemit, de lehet, hogy szerencsénk volt. A szél nekünk "csak" a strandokon okozott kellemetlenséget, csalódást, a kirándulásainkat nem befolyásolta negatívan.
A CA hotelban nem szólnak, ha kintről viszel be élelmiszert, viszont ki van írva, hogy ne csináld.

# 1747
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126777 Üzenet linkje2010-02-24 16:23:55 

Zsebkutty, nem kell aggódnod, minden üdölőhelyen van utazási iroda, aki szervezi a kirándulásokat, sőt több is. A Necki drága, ha nem ragaszkodtok a magyar nyelvű vezetéshez, nyugodtan válasszatok mást.
Ha megtudod, hogy Kos városba hogyan tudsz reggel bejutni pl. busszal, akkor akár Kosból saját szervezésben is mehettek bárhova, még Patmosra is.
Célszerű megnézni a Laumzis társaság (pl. Kos város kikötői részén van irodájuk) menetrendjét, ők sok helyre mennek.

Kati, a Psalidiben található Tigaki Express iroda kb. 3 km-re van Kos város kikötőjétől. Mi egyszerűen elsétáltunk oda. A nagy tengerparti szállodakomplexumoknál található.

# 1748
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126783 Üzenet linkje2010-02-24 17:05:05  Válasz a #126777. hsz-ra Előzmény #126777

icon_lol.gif Kedves Szilvi,dehogy aggódok,csak nagyon jólesik irni róla,hogy MAJD-TALÁN előbb-utóbb eljutok vágyaim netovábbjaihoz,ha pedig már odaérek,nem történhet semmi gond!Helyben minden megoldódik,minden egyértelmű lesz!
Köszi a válaszod! icon_lol.gif

# 1749
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126793 Üzenet linkje2010-02-24 17:43:43  Kos

Szia Szilvi!

A 3 km nem sok valóban, és biztos van helyi busz, ami odavisz. És úgyis sokat fogunk sétálni, ezzel nem lesz gond.
Egyetértek Zsebkuttyal, már a tervezgetés is olyan jó! Hiába voltam már Kos szigetén, megint felvillanyoz, hogy néhány nap múlva kiderül, hogy tényleg megyek-e.

Szia
Bottakati

# 1750
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126795 Üzenet linkje2010-02-24 17:54:16  Válasz a #126793. hsz-ra Előzmény #126793

Szia Kati!
Remélem,hogy el tudsz utazni erre a hangulatos kis szigetre újra!
Kivánom,hogy sikerüljön! icon_lol.gif

# 1751
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126903 Üzenet linkje2010-02-25 10:30:11  Válasz a #126795. hsz-ra Előzmény #126795

Szia Zsebkuty!

Köszi a jókívánságokat, hasonlókat kívánok én is neked.
Nem tudom, jártál-e már Kos szigetén, nekem nagyon tetszett.
A fővárosban ne hagyd ki az agórán lévő fedett piacot, nagy élmény, rengeteg ember, hangzavar, fantasztikus kínálat zöldségbő, gyümölcsből és minden egyébből.
Kalymnos és Pserimos szintén megér egy kirándulást.

Jó tervezgetést!

Szia
Bottakati

# 1752
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126905 Üzenet linkje2010-02-25 10:40:48  Kos

Agóra piac

# 1753
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126911 Üzenet linkje2010-02-25 11:09:40  Válasz a #126905. hsz-ra Előzmény #126905

Lányok,
Ha már így szóba került a piac, ajánlom figyelmetekbe a souvlaki fűszerkeveréket, amit ott lehet kapni. A legegyszerűbb zacskósat (csak a fűszer neve van rajta) vettem meg kb. 1,5-2 Euroért és nagyon finom. icon_smile.gif

# 1754
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126915 Üzenet linkje2010-02-25 11:21:51  Válasz a #126911. hsz-ra Előzmény #126911

Szilvi

Nem igazán Kos topik, de így van, az ottani piacon én is vettem tizenéve fűszerkeveréket, isteni. Én minden utamról hozok haza kakuffüvet, oreganót, és ha tudok, halumi (remélem így írják) sajtot. Megunhatatlan.

Bottakati

# 1755
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126919 Üzenet linkje2010-02-25 12:34:27  Válasz a #126905. hsz-ra Előzmény #126905

icon_lol.gif Szia Kati!Nem voltam még Koson,sajna,de idén talán végre...
MINDENKÉPP megyek az Agorá-ba!Nagy piacos vagyok...Tavaly Zantéról hoztam haza olyan fűszerkeveréket,amiben MINDEN volt,a csilitől az oregánóig...Még most is,ha kinyitom az üveget,mélyen beleszippantok és a nyaralás minden mozzanata előttem van...

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 116 117 118 ... 144 145 146   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu