Sziasztok,
a mi első éjszakánk július 8-án lesz Sartin. Kérdésem az lenne, hogy a sokak által ajánlott RT Petrol kúton a görög határ előtt, ha bankkártyával fizetek, akkor (sima Raiffeisenes forintos MasterCard) dénárból forintra váltja és marad kb a kedvező 250 forintos ár? És ott szokott működni a terminál?
Még gondoltam rá, hogy váltok dénárt és azzal fizetek, hogy ne úgy váltsa, ahogy szeretné.
A másik kérdés, hogy az RT Petrol oldalán van Eurodiesel és eurodiesel BS. Melyik milyen? Mert árban egyforma..
Tud valaki friss autópályadíjakkal szolgálni Szerbiára és Macedóniára vonatkozólag, euróban?
(Pécs-Tompa aztán majd Szerbiában az autópálya Szabadka alatt)
Legutóbb FrankDrebin szerkesztette (2017-06-09 12:08:31), összesen 2 alkalommal
mi Budapest Bankos forintos kártyával tankolunk, kb. ugyanannyival vált, mintha egy váltóban váltanánk kezelési költséggel. Ami egyébként nem egyszerű, tavaly próbáltam váltani, de sehol nem volt MKD.
2 5 éves gyerkőccel megyünk. Szerbiában, Macedóniában melyek a kulturált (wc is) benzinkutak, esetleg játszótérrel?
Esetleg ahol a saját szendvicsünket meg tudjuk enni kint a parkolóban?
#2445872017-06-10 10:46:52 Válasz a #244584. hozzászólásra
Tavaly a fiúkkal Bajáról mentünk Tompán át. 0-24-es, utána szabadka és kb 20km a pálya. Pécsről bátaszékig autópálya és tompáig jó most nagyon az út, lehet haladni. Inkább így, mint szerbiában bolyongani. Miért, mit ajánlanál?
RT Petrolnál euro diesel es euro diesel BS között mi a különbség?
Szerk: közben azt hiszem, megtaláltam. A BS a kénmentes, olyat érdemes tankolni.
Ugyan nem hozzám intéződött a kérdés, de Pécsről én az Udvar-Batina-Zombor-Verbász-E75 útvonalat (vagy Eszék felé, majd E70-E75) választanám (mondom ezt én szabadkai lakosként ). Világosan ki van táblázva mindkét útvonal, az út jó, időben is rövidebb, mint Tompán keresztül.
Nekün eddig ott mindig elfogadta .forintos mastercard van direkt tankolásra fentartva .Voltak már helyzeteim .pl elromlot félig tankolásnál a kutfej s átt kellett állnom másikra s igy azt se tudtam jol számoltak e.De jó volt s a váltás is. Evvel hogy mit tankolunk megfogtál .annyit szoktam neki mondani hogy diesel prémium és hogy common railos az auto. a másik ugy tudom traktorokba jó . én még egy ilyet szoktam bele tenni ,mindig van nálam itthol szoktam venni 50 l-hez tudom 80 hoz van irva. http://www.pro-tec.hu/content......zmiwp37th9
ez kitakaritja a rendszert a hosszu uton. Vissza térve más kutakon ért már meglepetés.Van hogy a Mac határnál ahogy szerbiábol átjövűnk s ott megállva lehet váltani kézből "határörök" Mkd-t Tavaly 90eu -ért adott 5400mkd .Idén nem tudom még most fogunk menni .