A barátságos apartmanház nyugodt környezetben, egy páratlanul szép tengeröböl közelében áll, a Ierapetra és Makris Yialos üdülõhelyeket összekötõ fõút mentén. Az Achlia apart/hotel két épületbõl áll. A tengerparttól 250 m, a legközelebbi szupermarkettõl, mely Gallini részben található, 650 m távolságban van. A pálmákkal tûzdelt zöld növényzet és híddal elválasztott sósvizû úszómedence kellemessé teszik az üdülést. A napágyak és napernyõk a medencénél térítésmentesek.
A szállás tágas, ízlésesen berendezett, teraszos, 3 ágyas apartmanok egy pótágy lehetõségével. Továbbá a 4 ágyas apartmannak egy külön hálószobája, az 5 ágyas két külön hálószobával rendelkezik. Minden szoba alapfelszereltségû konyhával (hûtõszekrény, fõzõedények, vízforraló), fürdõszobával (zuhany/ WC) vannak felszerelve.
A házban recepció, mûholdas tv sarok és reggelizõ terem található. A reggeli és a légkondicionálás térítés ellenében a helyszínen igényelhetõ. Az Achlia közelében egy igen közkedvelt aprókavicsos tengerpart és taverna is található. Ajánljuk a nyugalomra vágyó vendégeknek, akik a nyüzsgéstõl távol szeretnének lenni.
Szia Zsebkuty!
Való igaz egy "atosz" nevezetû egyed 2hétig nyaralt ebben a dél-krétai apartmanban aminek a neve ugyanaz mint ennek a pár-házas, egy benzinkutas, két kis boltos nyugis csendes és szép kis településnek.Ierapetrátol kb 10-12km-re van, ami már város, dél-Kréta fõvárosa.Az elõttem szóló lényegében jól leírta magát az apartmant kívûlrõl,belûrõl.Szép, tiszta,kényelmes tengerre nézõ erkélyes szobákkal.Saját fürdõmedencéje van,bár mi a tengert tartottuk elõnyben.Strandot itthon is találni... A kocsi bérlés nagyon ajánlatos minden szempontból.Szép tengerperti strandja van,de mi ha tehettük Makrigialosba mentünk fürdeni,nagyon klassz homokos partja van és vásrlás szempontjából is nagyon jól ellátott település,minden kapható amire szükségetek lehet.Ha kocsit béreltek innen bejárhatjátok egész keleti és déli részeket. Egyenlõre ennyit.Ha kérdéseid vannak,csak nyugodtan írd meg,amire tudok válaszolok. OK? Kelet ill. dél-
Krétán kétszer jártunk,Stalistól keletre és délre bejártuk a földrészt..
Nincs miért elnézést kérni,valóban nem folytam általában bele a krétai topicba.Szeretem Krétát,de a hangsúly tudod a Jón-szigeteken és az Égei- tenger szigetein volt, van és egy kis észak-Evia.A Kanári - szigetek talán majd egyszer... "Írígységem" kezd fokozódni evvel kapcsolatban mert "valaki egy pár nap múlva mintha odatartana... Valyon ki lehet..?
Amit és ahogy leírtad Ahliát azok szerint gondolom jártatok is ott.Igaz?
Nos ha valaki szereti a nyugalmat annak erre a tájra kell jönnie.Viszont gk.-i nélkül egy kicsit meghal...Elég nagy távolságok vannak és sok szép hely amit látni kell és nélküle, bár van busz járat,de az nem az igazi.Mi egy Polóval elõször,másodszor egy Atosszal bejártuk Kréta keleti részét Stalistol Kato Zakrosig,Sitiátol Makrigialosig.Persze Matalába a régi "hipi"törzshelyre is elmentünk.Ha fiatal vagy akkor igaz ez nem túl sokat mond neked.
Atosz!Nagyon kösz a gyors választ!Sajna nem mindig tudok idõben reagálni,mert ápolom a betegeket és ritkán vagyok itthon.Mindenkinek kösz az infókat!Jaszasz!
Sziasztok!
Az Ahliáról leírtak, a http://utazás.swi.hu oldalon megtalálhatók.
Mi jártunk Ierpetrán és a környékén. A környezõ falvak elég kiépítetlenek, kicsik, idegenforgalom szerintem nagyon kevés van. Ezen a részen tényleg kell bérelni autót, ha valaki el akar menni nézelõdni. Mondjuk elég nagy távolságra lesz minden.
Pont amit leirtál,pont az benne a vonzó,hogy még nincs akkora idegenforgalom.Mi nem a buli kedvéért, a nyüzsgésért járunk a görög szigeteken,eleve ezért nem fizetnék egy petákotsem.Sõt ha lehet kerüljük is... No,de izlések és pofonok... íUgye?
Lindus,frézia!Mindkettõtöknek köszönöm az infót.Lindus,az Aeolus prosijában is igy volt leirva,azt hittem te is jártál már arra.Mindegy is,a lényeg,hogy napfény legyen és boldogság!Mindenkinek jó nyaralást!
Szia Atos!
Én sem szeretem a nyüzsit, ezért megyünk mindig szezon végén. Csak nem mindenki van így ezzel. Mondjuk, azért nem árt, ha egy bolt van a közelben és ne kelljen több km-t gyalogolni mondjuk egy üveg üdítõért.
Tudjátok ami nálunk dominál: a megfelelõ apartman,a természet a környezet szépsége,a jó idõjárás,élmények beszerzése,annak fényképen történõ rögzítése,mozgási lehetõség (ehhez kell a kocsi).Mi nem tudunk a napon, napokat pókhassal átfetrengeni.Én már 3-4 óra elteltével már nem találom a helyem,ki a napernyõ alól és TÛZ az élményszerzés... Különben másod úgysem marad...csak az,az bizti.Erre egy bizonyos kor után és utazási szám után úgy is magadtól rájössz! Ha nem hiszitek,majd megtudjátok...
Atosz!Nem vagyunk már nagyon fiatalok/34-38/tavaly voltunk elõször egy turistás-övezetbe/Asprovalta/az is jó volt,de tökéletesen igazad van,egyedül az élményeidet nem veheti el tõled senki!Idén természetfotózás a cél,némi pihit közbeiktatva.Az elsõ is lehet izgalmas,meg a másik is.A lényeg,hogy rövid az élet,próbáljuk meg úgy leélni,hogy ha megtehetjük,TEGYÜK MEG!/Tök közhelyes vagyok,de attól még igaz!/