Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 1771
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128031 Üzenet linkje2010-03-07 10:58:24  Re:

Exact írta:
Sokat lehet az étellel megspórolni, ha nem minden nap valamelyik tavernában akar az ember étkezni
Ettől még mi is beülünk a helyi éttermekbe csak kevesebbszer

No látod én nem adnám oda a helyi tavernát vagy gyros-ost a hazai pöriért.
Ha már kint vagyunk, legalább a finom görög kajákat ne hagyjuk ki! Pörit,majd eszünk itthon! icon_smile.gif

# 1772
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128032 Üzenet linkje2010-03-07 10:59:30  Válasz a #128023. hsz-ra Előzmény #128023

Kristi!
Ugyanaz az utikönyv itt fele annyiba sem kerül:
amazon.co.uk

# 1773
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128033 Üzenet linkje2010-03-07 11:02:21  Válasz a #128032. hsz-ra Előzmény #128032

És van ott ilyen is: Zakynthos & Kefalonia
# 1774
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128034 Üzenet linkje2010-03-07 11:03:41 

Az úthoz:
Az iGO is a Lefkadai megoldást dobja ki (már benne vannak az új autópályaszakaszok). Belenagyítva a térképbe pedig látszik, hogy az autópálya nélküli szakasz nem olyan szerpentines, mintha Astakos felé mennénk......
Nyárig még változhat az autópálya helyzet, de most autóval én a Vasiliki kompot választom.

# 1775
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128035 Üzenet linkje2010-03-07 11:04:37 

Kristi írta:
Az autós térkép ITT elérhető,....

Én tegnap este már meg is rendeltem.... icon_smile.gif

# 1776
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128036 Üzenet linkje2010-03-07 11:09:14  Válasz a #128032. hsz-ra Előzmény #128032

Az lehet ,de mennyibe kerül,hogy azt itthon kapd kézhez? icon_wink.gif
# 1777
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128037 Üzenet linkje2010-03-07 11:13:14  Re:

balazsh írta:
Exact írta:
Sokat lehet az étellel megspórolni, ha nem minden nap valamelyik tavernában akar az ember étkezni

Ha már kint vagyunk, legalább a finom görög kajákat ne hagyjuk ki! Pörit,majd eszünk itthon! icon_smile.gif

A pörit megettük ebédre. Este pedig hidd el mi is végig ettük az étlapot. Kezdve a gyrostól a halakig a poliptól a salátákig bezárva

# 1778
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128038 Üzenet linkje2010-03-07 11:13:18  Válasz a #128035. hsz-ra Előzmény #128035

balazsh!
Aki nemegyénileg megy, mint mi, Grand-osok, annak nagyjából mindegy, hogy miért erre megy a busz. Nem végeztek közvéleménykutatást, így ez az 1 választásunk marad. Azt én is gyanítom, hogy Lefkadán végigaraszolni (főleg főszezonban, mondjuk Nidri környékén) enyhén babrás lenne. Volt, hogy még a fővárosból is alig tudtunk előrébb jutni, mert egy autós bement egy boltba, és az egy nyomon hagyta a kocsiját. Amikor megjött, csak bőszen mosolygott. Szóval ott ezzel is számolni kell, túl sok a rizikófaktor arrafelé. Az autópálya némileg jobb megoldásnak tűnik - egyébként meg lehet, hogy gyűjtőbusszal megyünk, vagyis hogy több helyre szórják szét az utasokat, és ez a legpraktikusabb útvonal a célra.

# 1779
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128039 Üzenet linkje2010-03-07 11:32:24  Válasz a #128037. hsz-ra Előzmény #128037

Exact!
Azt írod:..."A pörit megettük ebédre. Este pedig hidd el mi is végig ettük az étlapot. Kezdve a gyrostól a halakig a poliptól a salátákig bezárva..."
Ha nekünk abban a forróságban pörköltet kéne ennünk, azt hiszem sokat spórolhatnánk a kajával, mert 2 hétig biztos kavarogna a gyomrunk icon_smile.gif
Maradunk a kiadós friss görög pék-reggelinél (ez általában egy isteni vekni kenyér az itthonról vitt rávalókkal és az ottani zöldségekkel), napközben csak és kizárólag frissítő (fagyasztott víz és némi croissant vagy más nasi mindig van nálunk, ha olyan helyre tévedünk, akkor 1 sör a nejemnek meg nekem egy frappé azért mindig jólesik), és amikor hazatérünk, a zuhanyzás után én készítek egy görögsalit friss helyi cuccból, és felteszek egy zacsis levest, mert nekem az az 1 tétel, ami görög barátainknál hiányzik. Addig a nejem készít nekem egy frappét, magának bont egy sört, vagy épp kitölt 2 pohár helyi bort, és kiülünk a teraszra mindezt kellemesen elkölteni némi friss nektarinnal, őszibarackkal vagy görögdinnyével, eperrel. Ha mindennel megvagyunk, irány egy nagy bóklászós séta a közelben a parton vagy a sétányon, felkutatjuk a legszimpatikusabb tavernát, ahol előétel, főétel, helyi bor és ásványvíz a bevált menü, a szokásos grátisz desszerttel a végén. Utána lesétáljuk, majd irány az ágy icon_smile.gif
Hosszú évek során alakult ez így, és azt tapasztaltam, hogy a régóta nyaralók közt szinte mindig kialakul egy hasonló rituálé. Legalábbis a görög szigetekkel mi így vagyunk.
De persze nem vagyunk egyformák (hál' Istennek icon_smile.gif ), és nyílván mindenkinek más ez a rituálé, mások a megszokott rigolyái - már persze az ilyen vén baglyoknak, mint mi vagyunk icon_smile.gif

# 1780
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128042 Üzenet linkje2010-03-07 11:40:00  Válasz a #128029. hsz-ra Előzmény #128029

OFF az előzőekhez kapcsolódva: Én mélyen egyetértek a kaján spórolással - nem csak nyaraláskor, itthon is. Valaki 20ezret otthagy egy étteremben, és ennyiért inkább elutazom valahova. Persze, a kinti illatoktól az ember elcsábul (ami nem baj, sőt jó, és szükséges), de ha nem minden este egy tavernában várja, hogy elé tolják az ételt, lehet, hogy marad pénze mondjuk kirándulásra. Mert nem mindenki engedheti meg magának ezt is, azt is. Hangsúlyozom, én nem viszem itthonról a töltött káposztát meg a nyolc rúd szalámit és társait, de mondjuk egy csomag tészta, két embernek három napra vacsi. És, ha finom a csapvíz, minek vegyek üvegeset? Megkóstolhatom az üdítőt, a sört, de nem döntök magamba minden nap több litert. Okosan tervezve lehet görög ízeket kóstolni, járni-kelni, és nem tovább nyújtózni a takarónál (csak mert "ciki"). Valaki urasan szeret nyaralni, én azt szeretem, ha inkább többször utazhatok. De kinek-kinek mi a fontos, és ezért senki sem elítélhető. ON
# 1781
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128044 Üzenet linkje2010-03-07 11:43:55 

Kedves Kónyu-Balazsh és a többiek!
Mindenki máshogy nyaral,nem akartam én senkit ezzel izgatni,csak azt irtam,hogy szerintem magánban maga az út is sokba kerül,pláne,hogy ehhez még hozzájárul a kaja-pia.Gondolom,amit itthonról viszel,az is pénzbe kerül. icon_wink.gif

# 1782
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128045 Üzenet linkje2010-03-07 11:46:49  Re:

Exact írta:
balazsh írta:
Exact írta:

A pörit megettük ebédre. Este pedig hidd el mi is végig ettük az étlapot. Kezdve a gyrostól a halakig a poliptól a salátákig bezárva

PONT erről irtam,biztosan azok a finomságok sem voltak ingyen...

# 1783
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128046 Üzenet linkje2010-03-07 11:47:49  Válasz a #128044. hsz-ra Előzmény #128044

Csak az nem mindegy, mennyibe! icon_wink.gif
# 1784
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128049 Üzenet linkje2010-03-07 11:54:05  Válasz a #128045. hsz-ra Előzmény #128045

zsebkuty!
Éppen ezt írtam, hogy szerencsére mindannyian mások vagyunk, és eszembe sem jut más szokásait, lehetőségeit, igényeit, bármit is kritikával illetni, hiszen írtam is, mi is próbálkoztunk a spórolással anno, csak nem vált be. Másnak meg beválik, és ez így is van jól icon_smile.gif Próbáltam smiley-val jelezni, hogy nem kötekedtem, csak kizárólag a saját véleményemet írtam le, és szó sincs vitáról (pláne veszekedésről), csak írogatunk itt besózva, mert annyival is közelebb kerülünk az utazás napjához icon_smile.gif

# 1785
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#128054 Üzenet linkje2010-03-07 12:06:18  Re:

zsebkuty írta:
Exact írta:
balazsh írta:
Exact írta:

PONT erről irtam,biztosan azok a finomságok sem voltak ingyen...

Hát nem icon_smile.gif
Mint ahogy írtam is kb 6-7 napi ebéd az amit viszek (ez általában 2 napnyi pöri, 2 napnyi rántott hús, 2 napnyi tészta, stb)
És ha nem is minden este de a 9 napból 4-5 este be szoktunk ülni tavernákba, ami átlag 1 főre 10-12 Euro ha 1-1 italt is beleveszek. Ez testvérek között is mondjuk 5 alkalommal 5x4x12= 240 Euro
S valóban ehhez jönnek hozzá azok a nasik amiket reggel- napközben megvesz az ember. (gyümölcsök, péksütemények, frappék, stb)

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 118 119 120 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu