Sziasztok.
Először is Szombat dél körül igaz csak 2 hét múlva de mely határátkelőt javasoljátok.?
Más.: Láttam a betörik az ablakot sztorit.
Arra jó ez az infó, hogy akikben nincs csibészség azok parázva indulnak el.
Tény megvan a kockázata. De Itthon is vannak városrészek ahol nem flangálnék egyedül vagy ketten...
Olyan helyen kell megállni ahol nagy parkoló lehetőleg kamerázott, forgalmas... De minden relatív.
Mi kifele görög határig csak mélye levegőre állunk meg. És majd görög határnál 2 óra lusti mert lesz programunk.
Lehet tévedek de a turnusok jó része Buszos Péntek indulás, autóval szombat reggel szoktak mert szombattól él a szállás. Ezért van egy kis plusz bizodalmam, hogy sombat 12-13 óra fele már van ki határátkelő ahol 22 percen belül át tudunk jutni max 23
Több éve járunk ki kocsival, idén is így lesz.
Két éve történt az eset. Belgrád és Nis között hétvégén meglehetősen üres autópályaszakaszon először egy Mercédesz mellett mentem el, mely kb 100-al mehetett.
Integetett, majd villogott, talán úgy mint akinek segítségre van szüksége. Természetesen nem álltam meg, majd kb 20km-rel távolabb egy Audival játszódott le ugyanez a szitu. Kicsit fostam is, nehogy utánam jöjjön de nem történt egyéb. Gondolom, ha bármelyiknek megálltam volna, lehet megpróbáltak volna kirabolni.
Tavaly nem volt hasonló, remélem idén sem lesz.
Pár éve Én is találkoztam hazafelé több lesötétített nagy fekete autóval, Audi, Merci BMW, Peugeot 607, Nis és Belgrádközött, akik 100-110-es tempóban mentek hol a belső, hol a külső sávban, villogtak és lassították a forgalmat. Valami hatósági autók lehettek. Időnként valami "közúti ellenőrzés" szerű terelő tábla világított a hátsó ablakban, a mögötte lévő kocsi követte, egy idő után kikapcsolták, de nem állítottak meg senkit. Úgy hallottam valami elfogóautók.
engem egy szerb corsa opc szopatott Nis körül kifele menet tavaly. 110-zel ment és amikor meg akartam előzni, gyorsított, amíg én már feladtam, besoroltam mögé, megint lassított és ugyanez vagy 10x. Közben a haverjával röhögött, mindig amikor mellé értem.
Ezek mondjuk nem hatósági autóknak néztek ki. Bízom benne,k hogy idén minden probléma nélkül lehet eljutni a görög határig. Azért sz@r, hogy egy kicsit mindig van egy kis zabszem.
Sziasztok!
Szombat hajnali 4-kor indultunk Lefkadara autóval. Tompànàl mentünk àt a hatàron, mert Röszkènèl màr ekkor több óràs sorokról lehetett hallani.
Így 40 perc kerülővel, de kb 15 perc alatt àtjutottunk.
Utàna a többi hatàron is 10-15 perc volt csak a vàrakozàs. A hatàr utàn kb 330 km-nel útfelújítàsi munkàk vannak, ami miatt kilomèteres sorok alakultak ki, 45 perc volt ezen túljutni, mivel 1 sàvon engedik a forgalmat. Nemtudom meddig fog tartani a felújítàs, de a Jagodinai kijaratnal lehet kerülni. Mi Belgradon keresztül mentünk, rövidebb, mint az elkerülő.
Jo utat Mindenkinek!
Köszi az infót nagyon hasznos, mivel mi is szombaton hajnali 4-kor tervezzük a határátlépést.
Ti 4-kor voltatok a határon, vagy akkor indultatok? Mikor értetek a határra?
szia mi mikor jöttünk,jó egy orás ut volt kijutni az M3 ra Hatvanhoz.utána a Szegedi lejáro levolt zárva terelös de hamar felismertem mert elöttem be mentek a csöbe. A határ még sose volt ilyen 0 kocsi volt elöttűnk s meg se néztek sehol.Belgrád is gyorsan ment 20 perc allatt tul voltam ugy hogy tele volt a sáv 9kor a tuloldalt .Mac ahol az uj kapu épul ott egy lassulás ,harmadik kapu után terelés az nem valami jó volt. 1/2 3 után Görögországban .utána pihi egy negyedora s reggel 8 Nidri (volt egy kis bolyongásom Filipiadában de már fáradt is voltam rendesen a sok szembejövő Mac-ban megfárasztotta a szemem.én ha igy mennék valamelyik kis határra időzitenék . Belgrád belső sáv végig ,csak ha kivillog akkor egy pillre ki.Szerbiába meg nem állunk meg sehol
Sziasztok! Macedóniában az a bizonyos 53 km-es terelés (ha jól emlékszem annyi) jól ki van táblázva, vagy nagyon kell figyelni rá? Nehogy eltévedjünk...
lemész jobbra ugy emlékszem van egy kut is ,majd át a pálya alatt és egy jobbos utána követni az utat nem letérni enyhén visz jobbra majd (a gps valamilyért hülye balra akar vinni de lehet a beállitások miatt. Benzinkut nincs a szakaszon majd egyszer kiirja hogy 12km az rt.elötte van egy másik kut még ott álltak lesben nekünk a rendörök.de csak ennyi. Az rt- nem volt net éjszaka 2 lehetett igy nem tankoltam csak a felét amit akartam nagyon flegma volt a kutas azt sem tudom mit rakott egyedül volt. a 48mkd 1,05be számolta.S utána nem jol ment az auto gyenge volt igy görögbe 38 euert 1,396 prémium diesel mire ettöl helyre jött.A magyar Shell nagyon jo volt majdnem 1200km az 50 l gázolajjal kb130 tempo.S van még visszább egy ahol az uj kapu épula két kapu között van egyik utrol a másikra köves nem aszfal szerencsére csak pár méter de a sort megfogja
Köszi Dodi, bár nem mondom, hogy ezzel megkönnyítetted a dolgom.
Ki is van táblázva az elterelés rendesen?Mondjuk ha nem lenne, honnan is tudná az ember merre kell menni...
Negotinotól pont az RT Petrol kútig (görög határ előtt 15km-rel kb.)
Más: most írták a szerb grckainfo facebook csoportban, hogy Chalkidikin a Kalamitsi beachen kilopták a VW Tuaregjük lámpatestjeit, amíg strandoltak. Az azért kemény.
Sziasztok:az eltereléssel kapcsolatban ez a videó mutatja hogy pontosan hol kell ill merre kell haladni az eltereléssel kapcsolatban,úgy nagyjából a 17 perc után.