Sziasztok, tegnap délben megérkeztünk Görögországba. 5 év kihagyás után nekünk csak pozitív tapasztalataink lettek szerb és macedón pálya ügyileg. Kártyával fizettünk a kapuknál, szuper jó dolog. Párom kamionos, neki nagyon tetszett hogy sok pihenőhely épült ki. Köszönöm a sok hasznos tanácsot tippet. Szép napot mindenkinek ☺
#2455522017-07-16 14:53:39 Válasz a #245548. hozzászólásra
Elméletileg Magyarországon belül is kellene meghatalmazás, ha nem ül a tulaj az az autóban! Filléres tétel, a papírboltokban kapható egy forgalmi engedélybe rakható méretű, több nyelvű nyomtatvány erre a célra, minő csoda: "Meghatalmazás" néven. Kitöltitek az autó, a tulaj és a meghatalmazott adataival. kell két tanú, és biztosan nem akadékoskodik senki. Tőlem csak Magyarországon és a Magyarországot elhagyva kérték eddig, de nem minden alkalommal.
Az Autóklubnál is lehet ilyet intézni, vagy akár Ti is írhattok ilyet, de szerintem ezek macerásabb megoldások. A cégnél 20 éve ezt használjuk, sosem volt gond az elfogadásával, pedig itthon rendszeresen kérik!
Én sosem indulok el a vállalati autóval sehova az engedély nélkül (hogy vezethetem), pedig nem hagyom el az EU határait. Nem tudom milyen szankciót alkalmaznának, de nem kockáztatom hogy lefoglalják az autót.
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy ment valaki mostanában Horvátország felé? Udvarnál tervezzük a kilépést vasárnap. Érdekelne mire lehet számítani a határokon, mennyi a pályadíj arrafelé, van e még Eszék előtt terelés? Köszönöm
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék azoktól akik most hétvégén utaztak autóval Görögországba, hogy a fizetőkapuknál is volt dugó? Illetve a magyar-szerb határ katasztrófa azt tudom, de a többi határral mi volt a helyzet? Mennyit kellett várni? A magyar-szerb határra péntek este érünk, ennek függvényében kérdezném hogyan alakult lefelé az utatok? A válaszokat előre is köszönöm!
Most mondta a szomszédos apartmanban lakó, hogy Szegedről péntek du. indulva 17 óra volt Thassos. Nekem szerdán ez 13 óráig tartott Budapestről. Mondjuk, ők két autóval jöttek, úgy meg eleve lassabb.
#2455712017-07-17 19:16:13 Válasz a #245567. hozzászólásra
Elég friss az infóm...
Szóval: Udvarnál ma ma hajnal 3órakor : 0 perc!
Horvát-Szerb határ 10 perc!
Szerb-Macedón határ 1 óra!!!!
És a poén, amit még mindig nem értek:
Mac-Görög határ: 0 perc, áthaladás kb 10km/h!!! Na ezt magyarázza meg nekem valaki! Úgy, hogy az első Mac fizetőkapunál 15 perc alatt értünk át!
Hát ennyi! Ilyen sima utunk még nem volt...Csak Eszék felé megyek mostantól!
#2455742017-07-18 05:21:21 Válasz a #245572. hozzászólásra
Ha jól emlékszem: A horvát szakasz 8.7 euro. A szerb Belgrádig 3 euro, onnantól változatlan!
Az érdekesség, h Belgrádban átvertek tankoláskor(nem fogadta el a mastercard kártyámat VICC)...Macedoniában macpetrol kúton csak euroért akartak tankolni...mennek a lehúzások, és ami a legszomorúbb, h kb ez a 10. utam de ilyet még sosem tapasztaltam!
Ui. Azért a vasárnap reggel még a határoknál húzós lesz
#2455752017-07-18 10:24:32 Válasz a #245552. hozzászólásra
Köszönöm szépen a választ, akkor szépen bemegyek a papírboltba és kérek egy ilyet, az a legegyszerűbb.
Magyarországon állítottak már meg a rendőrök, de nem kérték el az ilyen papírt, és nem is mondták hogy kellene.
#2455782017-07-18 14:49:30 Válasz a #245575. hozzászólásra
Rendőre válogatja! A feleségemnek szóltak, hogy kellene, a házunktól kb. 200 m-re...
Gondolom, hogy Te kérdezted az indexen is, jó kis vita lett belőle, de ez kipróbált megoldás, nem mellékesen még egyszerű és olcsó is!