Egy hátulütője volt, hogy a településen nincs semmi, így mindenképp éredemes bérelni valamit, mert a buszközlekedés is nagyon gyatra, de mi mindig bérlünk robogót, így minket ez nem érintett hátrányosan.
Mi is voltunk már Kefalonián (életünk első repülős útja) Felismertem az öblöt a képekről, ha jól gondolom az az öböl, ahová majdnem kifut a repülő kifutópálya.
Akkor még nem ismertük a helyet (szigetet), de ha újra mennénk, akkor a sziget másik oldalán lévő Samiban keresnénk szállást.
Igazad van Magdica, ahol ti voltatok, ott nincs semmi, és kellően messze van mindentől, hogy gyalog ne tudd megközelíteni. Máris befittyen egy robogó, vagy autó bérlés, ami jelentősen megdobja a költségeket. (ezt egyébként mi is megtesszük mindig, eleve úgy kalkulálunk) Csak nem mindegy, hogy elég pár napra bérelni, vagy 2 hétre.
Félreértés ne essék, senkit nem akarok lebeszélni a tombolázásról. Csak és kizárólag magam miatt szeretném érteni, és átlátni az egészet, hogy el tudjam dönteni, hogy nekem (is) megérné-e tombolázni. Ehhez kellene tudnom pontosan amiket kérdeztem, és amikre még nem mindenre kaptam választ.
#2189572014-06-26 12:02:00 Válasz a #218956. hsz-ra
Egy hátulütője volt, hogy a településen nincs semmi, így mindenképp éredemes bérelni valamit, mert a buszközlekedés is nagyon gyatra, de mi mindig bérlünk robogót, így minket ez nem érintett hátrányosan.
#2189542014-06-26 11:54:31 Válasz a #218952. hsz-ra
Tőlünk idén nem kérdezték meg, tavaly mondtuk, hogy Kefalonia vagy Kréta lenne a preferált, Kefaloniát kaptuk, de szerintem nem a kérésünk miatt, mert akkor többen kapták ezt egymás követően.
Tőlem nem kérdezték meg. Még 3 éve igen, most már nem
Egyébként igen, jórészt a szabadságok kikérése miatt szinte lehetetlen csak úgy last minute-ban utazni sajnos.
#2189522014-06-26 11:51:38 Válasz a #218951. hsz-ra
Igen, sajnos mások a lehetőségeink, a munkahely nagyon sok mindenbe beleszólhat ebbe.
Tényleg van itt olyan, akitől megkérdezték az irodában, hogy a tombolával melyik helyre szeretne menni a legjobban, és azt is kapta? Én hallottam ilyet, csak azért kérdezem.
#2189512014-06-26 11:47:30 Válasz a #218949. hsz-ra
Nálunk is pont ez áll fent, hogy az előfoglalási akciókat már lekéssük, mire megtudjuk, hogy a párom elfoglaltságai miként alakulnak, de az én szabadságom miatt ( másik 5 emberrel kell összeegyeztetnem) last minuteben nem tudunk godnolkodni és mivel konkrét maximum 2 hétre vagyunk beszükítve szabadságügyileg nincs rá garancia, hogy kedezményes árú repülőjegyet tudunk vásárolni, jó árú szállással főszezonra, így nekünk megéri.
#2189492014-06-26 11:42:05 Válasz a #218927. hsz-ra
Sizu, biztosan adódnak olcsóbb lehetőségek is, csak nálunk pl. (és szerintem sokaknál) kizárt dolog az, hogy még előző évben meglegyen a foglalás, munkahely miatt sose tudnánk ilyen hamar kisakkozni az indulást, maximum 2-3 hónappal előtte. Pedig az ultra first minute valóban jóval olcsóbb lehetőséget kinál - annak, aki ki tudja használni. Nálunk pl. a buszozás kizárva (párom semmi pénzért nem vállalná be), ami szintén olcsó(bb) lehet, bár ez is relativ.
Szóval nem egyszerű ez, hogy mi olcsóbb, és kinek mi éri meg jobban!
Annak aki csak főszezonban tud utazni, valóban jó lehetőség a mediterrán tombola, főleg a repülős út nagyon megérheti, hát még ha ki tud egyet-kettőt zárni. És azt mondják sok irodában meg is kérdezik, hogy melyik az általad legjobban favorizált hely....igy nagy az esély, hogy oda mehetsz.
Mi még nem voltunk mediterrán tombolával, most olvasgatom a hozzászólásotokat, és valóban lehet ebben ráció .
Szerintem maradjunk annál, aki ilyen módon utazik. Nyilván van oka ezt foglalni, aki meg nem...annak is.
Nekem személy szerint van okom így fizetni, mivel szerintem főszezonban nem igen repülök el szigetre Görögbe 80ezer/főért. És már utaztam így, a szállásban nem találtam kivetnivalót, pedig nem vagyok igénytelen, hogy nekem elég csak egy ágy.
Szóval szerintem megéri
Gyors megnéztem a Wizzair honlapját: Bp-Korfu oda vissza 2 főre 140ezer július közepén!! Nem vagyok törzsutas és nincs semmilyen kedvezményem, ha lenne, nyilván olcsóbb, de bárhogy is nézem, ez így tombolával megéri szerintem.
Nem találtam ennyiért last minute utat se: szezon közepén, repjegy,illeték, transzfer és szállás 7 éjszakára 80-ezerért. Kuponos oldalakon lehet esetleg ilyen árban találni, de sok helyen oda van írva, hogy szabad férőhelyek fügvényében...
Megmondom őszintén, nálunk a párom nagyon örült Korfunak, én meg tényleg jobban szerettem volna olyan helyre menni ahol még nem voltunk. Viszont, 1., jó áron van az út, 2. átolvastam a fentebb említett könyvet és rájöttem hogy rengeteg olyan helyre el fogunk most menni ahol még nem jártunk (apró öblök,kilátók, hajókázás stb)..
Úgyhogy mostmár megnyugodtam és nagyon várom!!
80 ezer Ft repülővel/fő apartmanban ellátás nélkül ( minden illetéket tartalmaz), természetesen szezon elején és végén kedvezőbb.
+10% felárért tudsz 2 uticélt kizárni.
A mi tavalyi apartmanunk nem volt egy hiperszuper apartman, de voltam már teljes áron is hasonlóban és természetesen nem a cselédszobát kaptuk
Lehet itt a baj(om), hogy nekem nagyon nem mindegy, hogy milyen az a szállás, és hol van. Pláne, mióta megtapasztaltuk, hogy egyéni szervezéssel helyben keresve szállást, mennyivel másabbakat lehet kifogni, mint az utazási iroda által bérelt. Én hajlandó vagyok ezért akár többet is - de nem akármennyit - fizetni.
Nyilván akinek mindegy, mert úgyis csak aludni jár oda, legyen egy ágy oszt jónapot, annak megfelelő lehet a 10-15 euros szállás. (ilyen tapasztalatunk is volt).
Ahogy öregszem, egyre kevésbé tolerálom a nomád körülményeket.