Megvan! Nem nyitottam meg a határátkelőt, azt hittem, csak a nyitvatartás van feltüntetve. Ezért nem klikkeltem rá. Eddig a jobb oldalon minden határátkelőt felhozott a felület.
Tapasztalatból még egy jó tanács:
Amit ezen a felületen látsz várakozási időt nyugodtan megszorozhatod 3-al...Röszke soha többet, inkább teszek egy 50km kitérőt Tompa felé.
Akkor valószínű nekünk is marad Tompa, Zalaegerszegről mennénk. Kis határátkelők 19:00 órás zárással nem igazán jó.
Ha 19:00 órakor hagynánk el kis hazánkat túl hamar leérhetnünk (persze ha nincs sehol fennakadás), úti cél Sarti.
Tapasztalatból még egy jó tanács:
Amit ezen a felületen látsz várakozási időt nyugodtan megszorozhatod 3-al...Röszke soha többet, inkább teszek egy 50km kitérőt Tompa felé.
Köszönöm, KissLászló!
Vasárnap - most már sok éve - este 6-8 óra között szoktunk Röszkénél átmenni, minden alkalommal 10-15 kocsinál nem volt több. Lehet eddig nagy szerencsénk volt. Most nézem Tompánál is 2 óra a várakozás. Holnap délutánig még vacillálok, merre is vegyem az irányt.
Mi múlt héten vasárnap léptük át a határt. Egyből Röszke 2 felé mentem, akkora volt a sor, hogy 19.00 óráig esély sem volt átérni. Szépen átautóztunk Tiszaszigetre, fél órás kerülő volt, de kb. 1 perc alatt átértünk. Innen gyorsan rátértünk a Szerb autópályára, megérte, talán még mindig Röszkénél álldogálnék.
Nehéz megjósolni a határforgalmat, mert óráról-órára változhat.
Általában július második felében van a szabadságolás és ekkor indul el a "török sereg". A nagy határokon lehet számítani hosszú várakozási időre, így sokan a kis határokat választják, ezért azokon is sokan vannak.
Mi is arra számítottunk az eddigi tapasztalatok alapján, hogy éjszaka nem lesz nagy forgalom, mégis 3 óra volt a Röszkei átkelés. Két kocsival mentünk, mi a magyar kilépés után visszafordultunk a két határ között és elmentünk Tompa felé, ahol egy kocsi volt előttünk, a barátomék nem tudtak visszafordulni, így is fél órával előbb értünk Szerbiába.
-Ajánlom figyelmetekbe ismételten Bácsalmást. 7-19 között van nyitva, de szinte senki sincs. Az út is tök üres, nem kell várni, rengeteget lehet nyerni arrafelé. Az út minősége az össz távot nézve semmivel sem rosszabb, mint bármelyik főút, néhány km van ami nem túl jó, a többi sima ügy. Ráadásul nincs annyi település sem. Tompától szinte folyamatos a sebesség korlátozás, a lakott település, akkor sem lehet jól haladni, ha a határon átjutott az ember, ráadásul arra lehetetlen úgy menni, h ne mérjenek. Persze attól is függ, h kinek mekkora kerülő.......