A Police.hu arra jó, hogy, ha nem ír várakozási időt, akkor ha szerencséd van nincs is, ha valamit ír akkor mindenképp kerüld el.
Mikor mi mentünk 1 órát írt, valójában 3 óra volt. Minél távolabb kelsz át Röszkétől annál jobb.
Kelet mo felelöl indulóknak a vers ecki határátkelőt ajánlani kamionok meg óránként egy két autó az út jó minőségű onnan jó út a az autópálya Belgrád után kapu elött
Mi általában nem a tipikus csere napokon megyünk! Eddig lehet szerencsénk volt de nem igazán álltunk sokat Röszkénél! Talán fél óra volt a legtöbb! A nyaralást simán arra az időpontra szervezed amikorra akarod... Lassan megyünk haza majd megírom a tapasztalatot mi volt hétfő este befelé... Röszkénél.
Hali. Tegnap este értünk haza paráliáról. Rengetegen voltak az utakon, a határokon, a kapuknál. Tompának mentünk, jöttünk, kifelé péntek este sokan voltak, majd a körforgalomig ért a sor. Rengeteg külföldi A D CH PL CZ SK volt. A határok szinte zökkenőmentesek voltak, sok maci kéregető volt a szerb belépő előtt. A szokásos terelések, jól kitáblázva. Kártyával fizettem a tankolást a maciknál, sehol nem kinlódtak vele. Viszont a szerb belépőnél már működött a fizető kapu, amit tavaly még csak építettek. A maciknál az egyik fizetőkapu mellett építettek egy új, nagyobbat. Talán a középső???
Ahogy ígértem írok pár sort! A hétfői napon azaz 31ikén napközben a maciknál káosz volt! A Görögország felé első kapunál hazafelé kb 30 perc várakozás a másfél euro kifizetésére! A második kapu rendben volt, viszont az első alagútban bent rekedtünk egy időre (kb. fél óra). Egy kamion kb 1-1,5 km-re balesetet szenvedett, tejesen kiégett, begyújtotta a hegyet is... Ezután már nagyobb gond nem volt Náluk! A Szerb Maci határnál a szerb részen volt nagyobb torlódás, cirka fél óra. Innentől megint minden rendben zajlott! Röszke 15 perc alatt megvolt...
Az éjszakai utazást preferálom, még akkor is ha fáradtabb vagyok! Ilyen "problémáink" este sosem voltak...
Megkezdték az autók átlagsebességének mérését a szerbiai autópályákon
2017-07-30 D.J.
A közelmúltban látott napvilágot az a hír, mely szerint a szerb rendőrség az autópályákon két fizetőkapu között mért átlagsebesség segítségével akarja kiszűrni a gyorshajtókat.
Természetesen ezen módszer mellett megmarad a régi, jól bevált radar és az autópálya-rendőrség is. Az átlagsebesség módszerének értelmetlenségébe most nem mélyednénk bele. Mindenki, aki logikusan gondolkodik, hamar rájön, hogy az ötlet eléggé eszement, habár Hollandiában alkalmaznak hasonló módszert, és állítólag bevált. Ez persze nem jelenti azt, hogy Szerbiának kötelezően majmolni kellene az EU országait.
Ami minden kétséget kizáró: a rendőrség ily módon is igyekszik majd tölteni az államkasszát, ráadásul még kevesebb munkával, számítógépekre bízva a melót.
Azok a sofőrök, akik ma áthajtottak valamelyik fizetőkapun, már olyan elismervényt kaptak a kifizetett autópályadíjról, amelynek alján feltüntették az előző kapu óta mért átlagsebességet – közölte a Telegraf. A rendszer tehát beindulni látszik.
2017.07.31-ikei bizonylaton még nekem nem szerepelt az átlagsebesség mérés eredménye! Ha ezt bevezetik a rövidebb szakaszokon lesz könnyebb büntit beszedni mint pl. kifelé menet a 80 dináros kapunál... Belgrád és Nis között akkora a távolság, hogy egy beiktatott pihenő miatt nagy a valószínűsége hogy esélyed sem lesz átlépni a megengedett átlagot! Belgrád előtt meg ha minden rendben van én nem szoktam megállni. Krusevac előtt ha nem kell senkinek pisilni nem nagyon állok meg...