Naxos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 181
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100298 Üzenet linkje2009-05-20 11:49:29  Válasz a #100186. hsz-ra

Misiarc!
Megnéztem a gtp.gr oldalt, de én úgy látom, hogy ha a gépünk 15:15-kor érkezik Santorinire, ahonnan meg 16:00-kor indul a komp Naxosra, nincs esély az aznapi átkompolásra. Úgy tudom, hogy a kompkikötő elég messze van a reptértől, és a kicheckolás, bőröndök megtalálása, stb. is elég sok időt vesz igénybe. Visszafelé talán: a gépünk 16:00-kor indul Santoriniről, Naxosról Santorinire a komp pedig 10:45-kor és 13:15-kor is indul.
Én ezt úgy számoltam, hogy aug. 22-én mennénk és aug. 29-én jönnénk vissza. Legalábbis az Apollon honlapján ezek az indulási időpontok. Ahogy nálatok július 25 az indulás és aug. 1 az érkezés. Ez viszont azért nem stimmel nekem, mert így ez nem egy hetes út, nem? Ez nekem 8 nap, mondjuk 1 nap Santorinin, de akkor is marad 6 nap Naxosra. Vagy nagyon kavarom a dolgokat?
Ha túlleszel a bevallásokon és van kedved a süsüségeimre válaszolni, megköszönöm. Ja, az Apollon-t hívtam, nem veszik fel. A Kamari Tours-nak meg írtam.

Szia
Bottakati

# 182
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100329 Üzenet linkje2009-05-20 14:49:17  Válasz a #100298. hsz-ra Előzmény #100298

Szia Bottakati!

Végeztünk a bevallásokkal szerencsére.
Tegnap tényleg hiányosan fogalmaztam, hiszen nagyon siettem az írással, de látom kitaláltad, hogy milyen infót kellene kicsalogatni az utazási irodából. Hátha ők elárulják, hogy végül is melyik járattal utazunk Naxosra illetve vissza.
Az én kalkulációm a következő: ugye utazási irodán keresztül mindig úgy szokott lenni, hogy 8 nap, 7 éjszaka. Jelenlegi állás szerint 12.05-kor indulunk Bp-ről és görög idő szerint 15.15-kor érkezünk Santorinire. Világos, hogy a 16-kor induló kompot nem érhetjük el, tehát az első éjszakát itt fogjuk tölteni (vacsora Firában, kiadós séta, a szokásos koktélt viszont már Kamariban fogjuk elfogyasztani). Szombaton 4 járat indul Naxosra (8.30, 9.05, 12.20 és 16). Az első kettő, mivel 5 óra időtartamú, beillik egy hajókirándulásnak is. Visszafelé szombaton csak a legelső járattal (10.45-kor indul Naxosról, 12.10-kor van Santorinin) érnénk el a repülőt, amely 16-kor indul görög idő szerint.
Na de lesz-e olyan szerencsénk, hogy erre a járatra vesz az utazási iroda jegyet? Ha nem, akkor gondolom pénteken délután fogunk visszajönni Santorinire. Ekkor marad a szokásos forgatókönyv, tudod már, Fira-vacsi és séta, Kamari-koktél, illetve szombat délelőtt fürdés Kamari strandján.
Tehát, ha pénteken jövünk vissza, akkor csak négy teljes (H,K,Sz,Cs) napunk lesz Naxoson, ugye ebben az esetben a vasárnap és péntek már csak töredék napnak számít, legalábbis a mi megközelítésünkben.
Vojandival szemben mindössze annyi az előnyünk, hogy nem a helyszínen fogunk szembesülni ezzel a problémával, valamennyire lelkileg már felkészülünk itthon.
Mint már említettem a Delos-Mykonos kirándulást mindenféleképpen megejtjük. Parost csak példának szántam, Haspók szavait megerősítendő, miszerint a hajótársaságok nem akarnak betartani az utazási irodáknak. Ha mégis szombaton jövünk vissza, természetesen mi is átruccanunk Parosra egyénileg.

Misiarc

# 183
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100351 Üzenet linkje2009-05-20 16:16:30  Válasz a #100329. hsz-ra Előzmény #100329

Misiarc!

Te valamit jobban tudsz a gtp.gr-en, mert nekem csak két dátumot adott ki (12:20 és 16:00) szombatra. Őszintén remélem, hogy nem 5 órán át kell hajókázni, az kicsit sok lenne. A görög iroda még nem válaszolt, feltettem nekik 3 kérdést is, biztos beletelik egy kis időbe, míg megemésztik és válaszolnak. Én még mindig bizakodom abban, hogy több napot tudunk majd Naxoson tölteni.
Off: Amit viszont én nem tudok megemészteni, az az, hogy nekünk, utasoknak kell agyalnunk, mint állat, mert az iroda, amelynél befizetjük az utat, nem veszi fel a telefont illetve nem ad kielégítő válaszokat. Nem kéne már tudniuk mindazt, amin mi most filózunk??? Nem jogos az, hogy tudjam, hány napot fogok nem kevés pénzért eltölteni egy szigeten? Szerintem tök részletesen kéne megadniuk minden adatot (érkezés, szállás Santorinin, átkompolás napja, időtartama, stb…). Sorry, ezt most muszáj volt kiadnom.

Köszönöm neked és mindenkinek (Suzuki) az infókat. Remélem, azért előbb-utóbb többet fogunk tudni.

Bottakati

# 184
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100649 Üzenet linkje2009-05-21 19:40:05 

A Blue Starral 2,5 (vagy 3?) óra volt Santorini- Naxos. Ennél hosszabb nem lehet, csak ha valami kerülővel megy.
# 185
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100656 Üzenet linkje2009-05-21 19:59:17  Válasz a #100649. hsz-ra Előzmény #100649

Szia Bottakati & Vojandi

A két reggeli járatra ezt azt útvonalat írja: SYROS - PAROS - NAXOS - FOLEGANDROS - SIKINOS - IOS - RIVA - SANTORINI - ANAFI.
Hát ezért öt órás. Ez tényleg nagyon sok.
(egy rövid, más jellegű kérdés Vojandihoz: 97-ben volt Ottó nevű útitársad Toloban?)

Misiarc

# 186
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100659 Üzenet linkje2009-05-21 20:08:26 

Kedves Misiarc!
Halvány fogalmam sincs "Ottóról", azaz nem emlékszem senkire sem. De írj a Toló topikba, vagy prvit ezzel kapcs. nekem (itt ismertem meg ugyanis Kittyt is, akivel szintén - akkor még ismeretlenül - együtt nyaraltunk Tolóban.
Bocs, az offért.

A mi hajónk csak Ioson állt meg és máshol nem, tehát Santorini - Ios - Naxos.
Én nem szeretek hajózni, nekem a 2,5 fél óra is sok volt. icon_smile.gif

# 187
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100800 Üzenet linkje2009-05-22 13:49:14  Naxos

Misiarc írta:
Idézet:
vacsora Firában, kiadós séta, a szokásos koktélt viszont már Kamariban fogjuk elfogyasztani

Misiarc!

Ezt az infót te ötlötted ki vagy az Apollon adta neked? Ha az Apollon, akkor esetleg tudod már, hogy a vacsi benne van-e az árban és hogy hol lesz Santorinin a szállás? Esetleg Kamariban?

Bottakati

# 188
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100804 Üzenet linkje2009-05-22 14:25:27  Válasz a #100800. hsz-ra Előzmény #100800

Szia Bottakati!

Ez a saját szervezésünk. Szerencsére rutinból, már háromszor nyaraltunk Santorini szigetén.
Igazad van különben, tényleg úgy hangzik, mintha valami szervezett útnak a leírásából idéztem volna.
Egyébként semmi új infóm.
Csak a Mykonosi kirándulás bosszant, hogy nem tudunk önállóan elmenni, hiszen menetrendszerinti járat csak 14-kor indul, visszafelé pedig csak másnap reggel. Így kénytelenek vagyunk egy utazási irodával utazni. Na mindegy, így legalább Delost is megnézzük.

Misiarc

# 189
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100806 Üzenet linkje2009-05-22 14:29:48  Válasz a #100804. hsz-ra Előzmény #100804

Misiarc,

Úgy tudtam, hogy az Apollon-nál fizettétek be az utat. Merthogy írtad, hogy az Apollon-tól milyen válaszokat kaptál a charterre vonatkozóan. Ezek szerint nem, és az egész út saját szervezés?
Nekem sincs új infóm, a görög iroda nem válaszolt. Remélem, írnak jövő héten.

Bottakati

# 190
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100807 Üzenet linkje2009-05-22 14:34:48  Válasz a #100806. hsz-ra Előzmény #100806

Bottakati!

Természetesen az Apollon az irodánk, én a Santorinin eltöltendő időre értettem a saját szervezést.

Misiarc

# 191
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100809 Üzenet linkje2009-05-22 14:51:46  Válasz a #100807. hsz-ra Előzmény #100807

Misiarc

Vagy nagyon péntek van és fáradt vagyok, vagy jön a front, vagy gyárilag vagyok teljesen töketlen, de ezt most nem értem. Az Apollon ezek szerint szombaton elvisz minket Santorinire, ott megmondják, másnap honnan és hánykor indul a komp Naxosra, aztán csók, csinálunk, amit akarunk?
Szerintem a bevallásoktól 20-án nem voltál ilyen ideg icon_evil.gif , mint lassan tőlem. Bocsi.

Kati

# 192
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100811 Üzenet linkje2009-05-22 15:08:42  Válasz a #100809. hsz-ra Előzmény #100809

Szia Bottakati!

Biztos, hogy az Apollon telepített idegenvezetője ad részletes információt Santorinire történő megérkezésünk után. Az első éjszaka már egészen biztos Kamariban. Vasárnap, ugye még nem tudjuk mikor, busz fog értünk jönni, hogy elvigyen minkat a kikötőbe. Naxoson pedig az Apollon partnerirodája, a görög Kamari Tours képviselője fogad minket a kikötőben, busszal elvisznek a szállásunkra. És innentől kezdve útjára indul a naxosi gyönyör. Természetesen a Kamari Tours képviselőjétől is megkapjuk a szükséges információkat, például a visszautazással kapcsolatban is.

Misiarc

# 193
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100813 Üzenet linkje2009-05-22 15:33:24  Válasz a #100811. hsz-ra Előzmény #100811

Misiarc

Most komolyan: TÜRELMED VÉGTELEN és ezt nagyon köszönöm. Az a furcsa, hogy egy utazás előtt sem szokásom ennyit agyalni, lesz, ahogy lesz, csak az öröm van, hogy megyünk. Ráadásul még be sem fizettük az utat, merthogy várjuk a last minute ajánlatokat (ha lesznek egyáltalán). Szóval, még egyszer köszi és szép hétvégét.

Egyébként megnéztem a Naxos-Mykonos menetrendet, azért az pech, hogy csak vasárnap indítanak reggel 9-kor egy kompot, a többit meg hétköznap du 2-kor. Viszont ha Mykonosra, Delosra és Parosra is terveztek kirándulást, jó sűrű lesz a program. Nem is naxosi, hanem igazi kiklád gyönyör.

Kati

# 194
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100969 Üzenet linkje2009-05-23 20:31:21 

Sziasztok,

most találtam, az eleje Naxosról szól... icon_smile.gif

Link

# 195
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#100976 Üzenet linkje2009-05-23 20:46:34  Re:

misiarc írta:

Csak a Mykonosi kirándulás bosszant, hogy nem tudunk önállóan elmenni, hiszen menetrendszerinti járat csak 14-kor indul, visszafelé pedig csak másnap reggel. Így kénytelenek vagyunk egy utazási irodával utazni. Na mindegy, így legalább Delost is megnézzük.
Misiarc

Nem!!!! Mykonosra (csak Mykonosra, Delos nélkül) - többek között - egy közepes méretű, halászbárka kinézetű (magán) kiránduló hajó megy, ami reggel indul oda és este jön vissza, a kikötői sétányon lehet befizetni a sok iroda egyikében és idegenvezető nélkül van. 6 órát vagy Mykonoson. icon_exclaim.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 27 28 29   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu