Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 181
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Helguska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10115 Üzenet linkje2006-06-29 13:51:59 

Sziasztok!

Reni, nem adnád meg a mail címedet nekem? Rengeteg kérdésem lenne.
Mi szerdán indulunk Moraitikára, és szintén apartmanba megyünk, és mi is bolti kaján leszünk, max. este megyünk tavernába. Ebbõl adódik a kérdésem, halvány gõzöm sincs mennyi költõpénzt vigyünk. Aztán meg szeretnénk két -három napra valamilyen kisebb autót is bérelni, nem tudod milyen kölcsönzési árak vannak?? Ott is nagy a hõség? Vannak tengeri sünök, kell a tengerbe külön fürdõs papucs?? Már nagyon mehetnékem van.
üdv. Helguska

# 182
Helguska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10118 Üzenet linkje2006-06-29 13:58:14 

Szial Coyote.r! Itt vagy még???
Milyen Moratitika? Melyik apartmanban voltatok?? Mi a Coryfu apartmanba megyünk. Ti melyik fakultatív kirándulásokra fizettetek be? És melyik utazási irodával mentetek? Mi az 5 kontinenssel megyünk. Ha nem vagyok indiszkrét mennyi költõpénzt vittetek, vagyis inkább használtatok el. Nem tudom mennyit kellene vinni. üdv. Helguska

# 183
Reni
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10171 Üzenet linkje2006-06-30 07:42:25 

Szia Helguska!
Hogy ki mennyit költ az teljesen relatív és egyéntõl függõ. Mi 450 Eurót költöttünk egy hét alatt. Fakultatívként csak a nagy szigettúrára fizettünk be (60Euro/2fõ), 3 napra béreltünk motort (33 Euró), aqualand (40Euró/2fõ), ezek voltak a fõbb kiadások. Egy kissebb autó elõszezonban 18-20Euró/naptól kezdõtött, ha jól emlékszem.
Ha nagyon reggelizõsök vagytok érdemes itthonról vinni egy pár dolgot, igaz mi nem vittünk semmit. A 15dkg felvágottak 1,5Eurónál kezdõdnek, virsli vákumos 7db 2Euro, feta sajt 20dkg 2,7Euro, 1,5l icetea 1,5-2Euro, 2l cola 2Euro, 1,5l ásványvíz 0,3 Euro, 0,5l üveges sör Mythos 0,75Euro, dobozos 1,1Euro, kenyér 0,7 Euro, vaj kicsi 1,3 euro.
A vacsiknál 12-20 Euro/2fõ között fizettünk attól függõen mit ettünk, szinte minden görög specialitás kipróbáltunk, és egyikben sem csalódtuk. Ó azok a görögös ízek, még most is érzem.
Ha nem vagytok kényesek ki lehet bírni fûrdõs papucs nélkül, egyébként 2-3 méter után már teljesen homokos a part, én nem láttam semmilyen szúrós tengeri állatot a vízben, csak apró halakat.
Üdv: Reni

# 184
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10172 Üzenet linkje2006-06-30 07:53:17 

# 185
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10173 Üzenet linkje2006-06-30 08:48:16 

Szia Jox!

A Kék lagúna címû filmet is Korfun forgatták. Arról a részrõl nincs fényképed?

# 186
Kristóf
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10174 Üzenet linkje2006-06-30 09:00:18 

Szia Coyote.r! Köszönöm, hogy észrevettél...(-mondta Füles is ..-) Nagyon örülök, hogy nektek jól sikerült. Ti ketten voltatok, vagy gyerkõcökkel? Ja és repülõvel? Ha igen , milyen volt az utazás? tényleg milyen Korfun a reptér?Késés volt? Transzfer hogy zajlott? Ja és tényleg közvetlen, kedves emberek a korfuiak? Álítólag már van köztük aki törve ugyan de beszél-get magyarul? Kristóf
# 187
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10176 Üzenet linkje2006-06-30 09:04:43  Kerkyra reptér

# 188
Kristóf
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10181 Üzenet linkje2006-06-30 09:53:12 

Köszönöm Jox!!!Látom Te is figyelsz.. icon_smile.gif .Most már el tudom képzelni milyen a leszállás.Nem véletlenül mondták, hogy olyan mintha a vízbe szállna le a gép....
Bocs Coyote.r, hogy az elõbb átsiklottam azon a mondatodon,hogy ketten voltatok...,,a válaszadás heve..,,Kristóf

# 189
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10190 Üzenet linkje2006-06-30 10:52:31 

Helló Kristóf!

Korfu reptere meglehetõsen kicsi. Ezért úgy oldották meg, hogy a reptér legvégével átlósan egy 4 sávos út van =³³³³ ¤ és mellette egy nagy üres
terület ha a kicsúszna valamilyen okból egy gép így biztoságosan le tudják hozni. Mindíg ha leszáll egy gép az úton pirosra vált a lámpa. két oldalt katonai létesítmény van. Ha gond van õket azonnal bevethetik. Az egyik legjobban szervezett reptér amit láttam. Maximálisan odafigyenek a biztonságra. icon_wink.gif

# 190
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10193 Üzenet linkje2006-06-30 11:09:05 

A tõsgyökeres korfuiak nagyon kedvesek. A fiam egy idõs ajándékárus hölgytõl egy amulettet kapott ajándékba. Akkor még nem tudtuk mi az a kék alapon szem formájú 10 ft-os nagyságú medál. A hölgy azt mondta, hogy megóvja a rossz szellemektõl. Utána mondta az idegenvezetõ, hogy a szellemektõl rettenetesen félnek a helyiek. Korfuvárosban van egy hatalmas ház amit betonfallal vettek körül és úgy kerülik mint egy lepratelepet. Állítólag a régi tulajok minden reggel arra ébredtek,hogy meg van terítve és reggeli az asztalon. A pasi azt hitte, hogy a feleség terített meg a csaj meg, hogy a pasi. Csak ketten laktak ott. Így amikor kiderült, hogy egyikük sem volt hihetetlen gyorsasággal hagyták el a házat. Több furcsa dolgot is tapasztaltak. Azóta 1-2 kalandvágyó külföldi már megvette de õk sem bírták sokáig. Így hosszú évek óta lakatlan a ház.
# 191
Helguska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10246 Üzenet linkje2006-06-30 13:54:18 

Sziasztok!

Reni köszi a választ, igen mi is kb. annyi költõpénzre gondoltunk amennyit ti is vittetek.

Jox, klasszak a fotók, akkor most már tényleg parázok egy kicsit a repüléstõl, annyira közel van a kifutópálya a tengerhez, na jóó legfeljebb hamarabb fürdünk benne icon_lol.gif De tényleg klassz felvételek.

Kristóf ti gyerekekkel utaztok? Mi a három éves ikerfiainkat a nagyszülõkre bízzuk, bár még soha nem voltam tõlük távol egy napnál tovább. Így ez most olyan lesz mint a második nászút.

Tényleg mennyi a repülési idõ??

Én már visszaszámolok, mééég 4 nap!! Hétvégén elkezdek pakolászni. icon_biggrin.gif
üdv, mindenkinek!

# 192
Kristóf
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10247 Üzenet linkje2006-06-30 14:08:11 

Sziasztok!
Mi két gyerköccel ,,foglaljuk el ,, a szigetet...A nagyobb 9 és fél, a kicsi 3 és fél.Biztos jó lesz nektek gyerekek nélkül...ikreknél meg is érdemlitek a szabit...Nálunk erre még várni kell.A kicsit nagyon megviselné,nehezen válunk le egymásról.De biztos jó lesz velük is ,sõt nekik...Mi mindent viselünk,csak betegek ne legyenek...
Nektek pedig MINDEN JÓT icon_redface.gif , Sõt duplán,mint a NÁSZUTASOKNAK!!! icon_razz.gif Jó pihenést! icon_wink.gif Várjuk az élménybeszámolót!!!!!Kristóf

# 193
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10259 Üzenet linkje2006-06-30 17:57:31 

Helló!

Korfura kb másfél óra az út.

# 194
Kijelentkezve--
-törölt nick 6508
Aktív fórumos
Aktív fórumos
211 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10264 Üzenet linkje2006-06-30 18:07:16 

helguska írta:
Sziasztok!

Reni köszi a választ, igen mi is kb. annyi költõpénzre gondoltunk amennyit ti is vittetek.

Jox, klasszak a fotók, akkor most már tényleg parázok egy kicsit a repüléstõl, annyira közel van a kifutópálya a tengerhez, na jóó legfeljebb hamarabb fürdünk benne icon_lol.gif De tényleg klassz felvételek.

Kristóf ti gyerekekkel utaztok? Mi a három éves ikerfiainkat a nagyszülõkre bízzuk, bár még soha nem voltam tõlük távol egy napnál tovább. Így ez most olyan lesz mint a második nászút.

Tényleg mennyi a repülési idõ??

Én már visszaszámolok, mééég 4 nap!! Hétvégén elkezdek pakolászni. icon_biggrin.gif
üdv, mindenkinek!

jó neked, elõre is jó utat icon_wink.gif

# 195
Dettti
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
40 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10367 Üzenet linkje2006-07-01 15:27:09 

Üdv mindenkinek, és köszönök minden segítõ hozzászólást!
Igyekszem honorálni ha hazajöttem 8 nap múlva! Most pedig indulunk a reptérre!
Sziasztok icon_lol.gif icon_cool.gif icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu