Reni, nem adnád meg a mail címedet nekem? Rengeteg kérdésem lenne.
Mi szerdán indulunk Moraitikára, és szintén apartmanba megyünk, és mi is bolti kaján leszünk, max. este megyünk tavernába. Ebbõl adódik a kérdésem, halvány gõzöm sincs mennyi költõpénzt vigyünk. Aztán meg szeretnénk két -három napra valamilyen kisebb autót is bérelni, nem tudod milyen kölcsönzési árak vannak?? Ott is nagy a hõség? Vannak tengeri sünök, kell a tengerbe külön fürdõs papucs?? Már nagyon mehetnékem van.
üdv. Helguska
Szial Coyote.r! Itt vagy még???
Milyen Moratitika? Melyik apartmanban voltatok?? Mi a Coryfu apartmanba megyünk. Ti melyik fakultatív kirándulásokra fizettetek be? És melyik utazási irodával mentetek? Mi az 5 kontinenssel megyünk. Ha nem vagyok indiszkrét mennyi költõpénzt vittetek, vagyis inkább használtatok el. Nem tudom mennyit kellene vinni. üdv. Helguska
Szia Helguska!
Hogy ki mennyit költ az teljesen relatív és egyéntõl függõ. Mi 450 Eurót költöttünk egy hét alatt. Fakultatívként csak a nagy szigettúrára fizettünk be (60Euro/2fõ), 3 napra béreltünk motort (33 Euró), aqualand (40Euró/2fõ), ezek voltak a fõbb kiadások. Egy kissebb autó elõszezonban 18-20Euró/naptól kezdõtött, ha jól emlékszem.
Ha nagyon reggelizõsök vagytok érdemes itthonról vinni egy pár dolgot, igaz mi nem vittünk semmit. A 15dkg felvágottak 1,5Eurónál kezdõdnek, virsli vákumos 7db 2Euro, feta sajt 20dkg 2,7Euro, 1,5l icetea 1,5-2Euro, 2l cola 2Euro, 1,5l ásványvíz 0,3 Euro, 0,5l üveges sör Mythos 0,75Euro, dobozos 1,1Euro, kenyér 0,7 Euro, vaj kicsi 1,3 euro.
A vacsiknál 12-20 Euro/2fõ között fizettünk attól függõen mit ettünk, szinte minden görög specialitás kipróbáltunk, és egyikben sem csalódtuk. Ó azok a görögös ízek, még most is érzem.
Ha nem vagytok kényesek ki lehet bírni fûrdõs papucs nélkül, egyébként 2-3 méter után már teljesen homokos a part, én nem láttam semmilyen szúrós tengeri állatot a vízben, csak apró halakat.
Üdv: Reni
Szia Coyote.r! Köszönöm, hogy észrevettél...(-mondta Füles is ..-) Nagyon örülök, hogy nektek jól sikerült. Ti ketten voltatok, vagy gyerkõcökkel? Ja és repülõvel? Ha igen , milyen volt az utazás? tényleg milyen Korfun a reptér?Késés volt? Transzfer hogy zajlott? Ja és tényleg közvetlen, kedves emberek a korfuiak? Álítólag már van köztük aki törve ugyan de beszél-get magyarul? Kristóf
Köszönöm Jox!!!Látom Te is figyelsz.. .Most már el tudom képzelni milyen a leszállás.Nem véletlenül mondták, hogy olyan mintha a vízbe szállna le a gép....
Bocs Coyote.r, hogy az elõbb átsiklottam azon a mondatodon,hogy ketten voltatok...,,a válaszadás heve..,,Kristóf
Korfu reptere meglehetõsen kicsi. Ezért úgy oldották meg, hogy a reptér legvégével átlósan egy 4 sávos út van =³³³³ ¤ és mellette egy nagy üres
terület ha a kicsúszna valamilyen okból egy gép így biztoságosan le tudják hozni. Mindíg ha leszáll egy gép az úton pirosra vált a lámpa. két oldalt katonai létesítmény van. Ha gond van õket azonnal bevethetik. Az egyik legjobban szervezett reptér amit láttam. Maximálisan odafigyenek a biztonságra.
A tõsgyökeres korfuiak nagyon kedvesek. A fiam egy idõs ajándékárus hölgytõl egy amulettet kapott ajándékba. Akkor még nem tudtuk mi az a kék alapon szem formájú 10 ft-os nagyságú medál. A hölgy azt mondta, hogy megóvja a rossz szellemektõl. Utána mondta az idegenvezetõ, hogy a szellemektõl rettenetesen félnek a helyiek. Korfuvárosban van egy hatalmas ház amit betonfallal vettek körül és úgy kerülik mint egy lepratelepet. Állítólag a régi tulajok minden reggel arra ébredtek,hogy meg van terítve és reggeli az asztalon. A pasi azt hitte, hogy a feleség terített meg a csaj meg, hogy a pasi. Csak ketten laktak ott. Így amikor kiderült, hogy egyikük sem volt hihetetlen gyorsasággal hagyták el a házat. Több furcsa dolgot is tapasztaltak. Azóta 1-2 kalandvágyó külföldi már megvette de õk sem bírták sokáig. Így hosszú évek óta lakatlan a ház.
Reni köszi a választ, igen mi is kb. annyi költõpénzre gondoltunk amennyit ti is vittetek.
Jox, klasszak a fotók, akkor most már tényleg parázok egy kicsit a repüléstõl, annyira közel van a kifutópálya a tengerhez, na jóó legfeljebb hamarabb fürdünk benne De tényleg klassz felvételek.
Kristóf ti gyerekekkel utaztok? Mi a három éves ikerfiainkat a nagyszülõkre bízzuk, bár még soha nem voltam tõlük távol egy napnál tovább. Így ez most olyan lesz mint a második nászút.
Tényleg mennyi a repülési idõ??
Én már visszaszámolok, mééég 4 nap!! Hétvégén elkezdek pakolászni.
üdv, mindenkinek!
Sziasztok!
Mi két gyerköccel ,,foglaljuk el ,, a szigetet...A nagyobb 9 és fél, a kicsi 3 és fél.Biztos jó lesz nektek gyerekek nélkül...ikreknél meg is érdemlitek a szabit...Nálunk erre még várni kell.A kicsit nagyon megviselné,nehezen válunk le egymásról.De biztos jó lesz velük is ,sõt nekik...Mi mindent viselünk,csak betegek ne legyenek...
Nektek pedig MINDEN JÓT , Sõt duplán,mint a NÁSZUTASOKNAK!!! Jó pihenést! Várjuk az élménybeszámolót!!!!!Kristóf
Reni köszi a választ, igen mi is kb. annyi költõpénzre gondoltunk amennyit ti is vittetek.
Jox, klasszak a fotók, akkor most már tényleg parázok egy kicsit a repüléstõl, annyira közel van a kifutópálya a tengerhez, na jóó legfeljebb hamarabb fürdünk benne De tényleg klassz felvételek.
Kristóf ti gyerekekkel utaztok? Mi a három éves ikerfiainkat a nagyszülõkre bízzuk, bár még soha nem voltam tõlük távol egy napnál tovább. Így ez most olyan lesz mint a második nászút.
Tényleg mennyi a repülési idõ??
Én már visszaszámolok, mééég 4 nap!! Hétvégén elkezdek pakolászni.
üdv, mindenkinek!