sziasztok!
látom itt vagytok, és aktívak vagytok!
köszi az infókat! holnap du lesz idõm, bemegyek OTP-be és megkérdezem tõlük, h mi a konkrét helyzet
meg persze majd emilt is kell már írni a villamanos-ba, és tõle is megkérdezni a konkrét okát a kártyaszámnak, az a legtisztább. mindenesetre bízom a görögökben, ezért nem hiszem, h "át akarna vágni" (nem jutnak eszembe a megfelelõ szavak! )
üdv
Igen rekuc annak a 10.000 embernek nagyon-nagyon jó lehet! Kiváncsi vagyok lacca mit tudtok intézni mindenképp ird le!!!!!!!!!Én már arra is gondoltam,hogy ha nem lesz hely a Rethymnoi hajóra akkor Heraklionból megyünk mert az indul minden nap.Jó,hogy irtad a tavalyi dolgot mert mi aug.7-én megyünk és akkor lehet,hogy tényleg nem lenne hely csak ha lefoglaljuk elõre,ha pedig már lefoglaljuk akkor tuti látjuk Santorinit!
Hogy jó lehet-e Santorinin élni, az érdekes kérdés. Nagyon falusias az egész és az emberek a turizmuson kívül még két dologból élnek, a horzsakõ kitermelésbõl és a bortermelésbõl. Nem éppen gazdagok, és nem tudom, szeretik-e, amikor a házaik lépcsõin, tetején turisták százai zsibonganak a naplementére várva.
Hát ha még Thirassiáról beszélünk, a leszakadt szigetdarabról...ott aztán az 50-es években élnek még. Nincs autó, nincs tévé, talán még rádió sem....Romantikus õskor. Akik ott élnek, biztosan szeretik ezt így, de hogy én ezt meddig bírnám ki?
sziasztok!
mindenkinek kellemesebb idõjárást kívánok!
szerintem sokan irigyeljük azokat, akik Szantorinin élnek, mert minden nap láthatják azt a rengeteg gyönyörûséget, amiért tuliképpen mi odautazunk, viszont tényleg nem lehet annyira kényelmes/komfortos ott az élet, mint pl. egy magyar nagyvárosban... mindenesetre, én is szívesen cserélnék egy ottani lakossal, valószínûleg tényleg sokkal nyugodtabb életet élnek
MÁS; voltam OTPben, megkérdeztem mi újság a kártyaszámmal kapcsolatban.... mit mondjak, lett nagy "fejetlenség" hirtelen kapásból nem tudtak mit mondani. végülis arra a következtetésre jutottak, h veszélyes megadni neten a kártyaszámot, csak saját felelõsségemre adjam meg, merthogy nem tudnak tenni semmit annak érdekében, h ne férjenek hozzá a számlámhoz vmilyen szinten, ha akarnak! XXI. század!!!!
azt hiszem megkérdezem még az ügyfélszolgálatot, mert nem voltak igazán meggyõzõek számomra
kellemes hétvégét mindenkinek!
Én sehol sem fizetek kártyával, még boltban sem, (inkább elrohanok a bankba, kiveszem a pénzt és visszamegyek a boltba ) a neten meg sosem adnám meg a számát...gondoltam, egészen addig, míg a fapados repcsikre csak így lehetett jegyet foglalni a neten keresztül. Azóta többször is megadtam, mindig félek is, de azért egy repülõtársaságban csak jobban megbízik az ember, mint egy magán apartmantulajdonosban.
Andi
Nem nagyon állnak a helyzet magaslatán,azon kivûl,hogy pénzt raksz be vagy veszel ki a bonyolultabb eseteknél csak néznek ki a fejükbõl.Ennyi erõvel bármikor emelhet le a kártyádról pénzt lacca a kártyaszám alapján,az ördög nem alszik.Szerinted nem találnátok szállást ott helyben?
sziasztok!
szerintem futunk még pár kört a Szantorinis szállásfoglalással kapcsolatban, de ha más apartmanokban is kérnek kártyaszámot, valószínûleg megpróbálunk majd helyben szállást keresni. de mikor leszünk már ott?!
ha valaki foglalt már Szantorinin helyben szállást, vagy tud hasznos infóval szolgálni, kérem írja le tapasztalatait. köszi!
üdv
Szia lacca!Megnéztem a buszokat,Chania-ból Rethymnoba 5.55euró a jegy 1útra,Heraklionba pedig 11.45euró.Heraklionba az "A" pályaudvarra érkezik a busz ami a kikötõnél van,ugyhogy a közlekedés elég egyszerûnek tûnik.Chania-ból Rethymnoba a buszok gyakran közlekednek:
5.30,6.00,6.30,7.30,8.00,8.30,9.30,10.30,11.30,12.30,13.00,13.30,
14.30,15.00,15.30,16.30,17.30,18.00,19.00,20.00.
Rethymno-Chania:
7.00,8.00,9.00,10.00,11.00,11.30,12.00,12.30,13.00,
14.00,14.30,15.00,16.00,16.30,17.00,17.30,18.00,19.00,20.00,21.30,22.30,23.30.
Barátnõmék mentek pár éve Athénból komppal Santorinire és nem foglaltak szállást. A kompból, mikor kiszállsz, egy csomó görög hirdeti táblána szálláshelyeket. Ezekkel lehet alkudni. Barátnõmék egy ilyennél vettek ki szobát Firában. Azt mondta, hogy nem volt drága és minden teljesen rendben volt.
Azt elfelejtettem: ezek az emberkék természetesen el is visznek a szállásra kocsival, csak azt nem tudom, hogy esetleg vissza is hoznak majd, ha elutazol...
Lacca!Ti egyébként busszal mennétek Rethymnoba a kikötõbe?Sehol nem találom,hogy busszal mennyi idõ Chania-Rethymno.Azért belegondolva busszal is elég körülményes ám mert ti Agia Marina-ból mi Plataniasból indulunk.Bemenni Chania-ba ott átszállni a Rethymnoi buszra.Ha az megérkezik elkeveredni a kikötõbe hááát elég nehéz dolog. Heraklionba a busz egyszerübb de az meg messze van,oda autóval is 2.5 óra kb. hát még busszal.Az közvetlen a kikötõben áll meg de Chania-ból 5.30-kor indul a busz az foggalmam nincs mikor ér oda.Legjobb esetben is 8.30-kor de megáll Rethymnoban ugyhogy nem hiszem,hogy addigra odaér,9.15-kor meg indul a hajó Santorinire és akkor még jegyet venni,megtalálni Szerinted?Talán egyszerûbb ha a bérelt autóval megyünk Rethymnoba,a kikötõnél parkolunk és így elérjük a hajót.Azt nem tudom a parkolásért kell-e fizetni.
Lacca, megkérdeztem a barátnõmet közben pontosan. Õk 2002-ben voltak, és a kikötõben ilyen "fogdmegen" keresztül mentek Firába, ahol akkoriban 25 Euro volt az apartman kettõjük/nap. Mondjuk nem volt éppen hozzá medence,meg semmi luxus, csak olyan barlanglakás féle, de elégedettek voltak...ez júliusban volt.
Andi