#2196762014-07-03 14:42:35 Válasz a #219669. hsz-ra
Ha google barátunkhoz beírod, hogy Nea Plagia-ra keressen és térképre, akkor szerintem le kéne hoznia. Még a munkahelyi vacak gépemen is látszanak a felvételek. Igaz, hogy elvileg 2 éves képek és street view látszik, szerepel is bal oldalon, hogy 2012.
Nagyon köszönöm ezt a sok hasznos információt! Azért nekem lenne még egy pár kérdésem. Milyen volt a net, lehetséges a skyp az itthoniakkal? Ásványvizet kell venni vagy iható a víz? Pékség van a közelben? Zöldárú, gyümölcs gondolom hogy kapható mégis milyen, mit érdemes venni? Az apartmant néztem a térképen de én nem találtam, a zsákutcában van, ha jól gondolom, és azt az autó nem térképezte fel. Mindegy hol van azért én már várom, a leírásotok szerint az biztos hogy Stalishoz, Nea Porihoz és Tolohoz képest nyugis hely, talán Toronihoz tudnám hasonlítani. Még egyszer köszi az infót! Majd még kereslek benneteket ha még lenne kérdésem.
Szia Hilda!
Wifi volt,de nagyon akadozott a skyp?
Hát nem tudom-meg kell próbálni.Pékség van kb 5-7 perc séta,azt hiszem a benzinkútnál,de nem vagyok benne biztos,mindenesetre nincs messze.Még egy van,lent a part felé,ott mi nem voltunk.Van két közeli bolt,az afrodite,és egy másik szupermarket,mindkettőben vannak gyümölcsök is.Sajna az árát nem jegyeztem meg,talán 45 cent egy kg görögdinnye.De árulnak kocsiikról is esténként gyümit,ott azt hiszem olcsóbb.Lemértük az apartmantól a tengerpartig az időt!
Laza 5-7 perc séta.Talán én is Toronihoz hasonlítanám a helyet,bár ott még nem voltam,de átutazóban úgy vélem olyasmi.Van még egy nagy élelmiszerbolt,templom felé van,egy óra alatt megjártuk,pedig fényképezkedni is megálltunk párszor,szóval a messzebbi nagy bolt kb 20 percre van az apartmantól.Ott is van minden.
Kérdezz ha valami eszedbe jut!
Szia!
Parton lévő pékségben voltunk, a cukrászda mellett, de nem volt másabb a kenyér, sem olcsóbb, mint a kisközértbe. Mi az 1 Euro nevű közértbe jártunk, a zöldségeket is ott vettük minden nap.
Nem olyan olcsók..
A dinnye ára volt, ami naponta változott 2 hét alatt, 0,35 is volt..
krumpli 0,60
paradicsom 0.90 este a maradék 0,70,néha 0,50.
paprika 1,50
sárgadinnye 1,19
hagyma 0,53, ez nagyon finom..
őszibarack 1.
tojás 0,25db
kenyér 0,70/350gr
tej 1,15
víz 1.33/ rekesz, mi minden nap vettünk, de én ittam a hideg csapvizet, nem volt bajom tőle.
Sziasztok.
Most ertem haza Nea plagiarol.
Nagyon szuper hely,
Osszefoglalot olvashattok rola a facebook oldalamon:welcome to Greece a csoport neve,vagy a sima facebookomon:Palankai Ferenc.
Ott kepek is vannak es lesznek is meg
En ajanlom mindenkinek,es bar nem egy Sarti de annal jobb mert nem botlassz uton utfelen Magyarokba es Magyar szavakba.
Es epp ez az ami jo,mert megtapasztalod a nyelvuket is
Udv,Feri
#2204472014-07-13 21:35:46 Válasz a #220413. hsz-ra
Ferro! Köszi szépen az infókat! 12 nap múlva mi is indulunk, és a képeid alapján gyanítom, hogy tetszeni fog Nea Plagia ! Különösen izgalmasan hangzik, hogy olykor még zenélnek is otthon a görögök! Tudnám szeretni! Azt a tekit hol "lőttétek"? Gyerekem teljesen rákattant, hogy talán még azt is fog látni!
Egyébként jól mutat a borítóképeden a görög betűs neved Onnan gondoltam, hogy Te lehetsz, mert Ferencként elsőre nem hozott találatot a FB!
#2204492014-07-13 21:56:19 Válasz a #220413. hsz-ra
Szia Ferro!
Az oldalat a Facen megtaláltam és bejelöltelek..mi augusztusban megyünk Nea Plagiara.Kérdésem:vizi sportokra(ernyő, banán..stb) van lehetőség?
Apollonnal voltatok?Beszámoót tervezel?
Szia Ferro nem tudod hogy van-e kerékpár kölcsönzési lehetőség ? Mert ahogy nézem teljesen sima terep tehát érdemes kerékpárral bejárni a környéket.Egyébként osztom a véleményed,mi is haza jöttünk már Sartiról,és tényleg olyan volt mint ha Siófokon jártunk volna.Szép szép Sarti de zsinórban háromszor voltunk,és most éreztük mi is azt, hogy sok a Magyar.Jövőre Neo Plagia a cél ezért kérdeztem a kerékpár kölcsönzést köszi.................
Amíg én ott voltam, három apartmant raboltak ki. Nagyon szépen kitakarították hajnalban 2-3 óra között, az összes pénzt (forintot, eurót), fényképezőgépeket, videokat, telefonokat .... mindent. Mivel ez a második napon volt, az egyik fickó 2 hétig egyazon gatyában volt, mivel még a rövidnadrágjait is elvitték.