én erre június 8-án tudok majd válaszolni, mert ott fogunk aludni Egyébként én azt olvastam, hogy semmi extra meg a Bitola környéki rész azért kicsit jobb, mint a Skopje környéki, mert északon sok a cigány (ezt most minden rasszista felhang nélkül). És amúgy ezt tapasztaltuk is, szerb-macedón határ macedón oldalán vannak cigány kéregetők meg Kumanovoban a benzinkútnál is, de nem erőszakosak annyira. Eddig többször Vranjéban szálltunk meg (Dél-Szerbia), ott is ezek a kéregetők zavartak csak, én arra számítok, hogy Bitola kicsit jobb lesz.
én erre június 8-án tudok majd válaszolni, mert ott fogunk aludni Egyébként én azt olvastam, hogy semmi extra meg a Bitola környéki rész azért kicsit jobb, mint a Skopje környéki, mert északon sok a cigány (ezt most minden rasszista felhang nélkül). És amúgy ezt tapasztaltuk is, szerb-macedón határ macedón oldalán vannak cigány kéregetők meg Kumanovoban a benzinkútnál is, de nem erőszakosak annyira. Eddig többször Vranjéban szálltunk meg (Dél-Szerbia), ott is ezek a kéregetők zavartak csak, én arra számítok, hogy Bitola kicsit jobb lesz.
De miért nem görögben szállsz meg? Az már nincs messze oda, és tuti nyugodt hely.Csak 20 km a határ.
Én úgy tervezem, hogy mi Metsovoban szállunk meg, nagyon szépnek néz ki a környék.
mert Bitolában ajánlottak egy nagyon jó és olcsó szállást, és időben pont jó távra van. Ez a nyugi-nem nyugi kérdés nem foglalkoztat, plusz Bitola egy nagyobb város, ahol talán még tudunk vacsizni este 11 fele is.
December 31-i hír, ugyebár ez volt a megadott (már párszor csúsztatott) határidő a Srpska Kuca - Levosoje hiányzó szerb szakasz elkészültére.
"Objasnila je da bi Koridor 10 mogao da bude završen do maja 2018. "Na Koridoru 10 su ostala samo najteža gradilišta, a to znači Grdelička klisura. Na nekim deonicama te klisure smo završili asfaltiranje. Tuneli Manajle i Predejane biće završeni sledeće godine u prvom kvartalu. Na deonici Srpska kuća-Levosoje je 87 odsto fizičko izvršenje i biće gotova najkasnije do aprila ili maja 2018.""
Ez nagyjából annyit ír, hogy a legnehezebb szakaszokon, a Grdelica kanyonon átvezető rész nagyrészén elkészült az aszfaltozás, a Manila és Predejane alagutak pedig 2018 első negyedévében elkészülnek, valamint a Srpska Kuca - Levosoje szakasz aszfaltozása is 87%-on áll, amely azt jelenti, hogy áprilisban vagy legkésőbb májusban elkészül az a szakasz is, azaz május végére teljes lesz a Korridor 10.
De az eddigi határidő tologatásokat figyelembe véve kéretik ezt fenntartásokkal kezelni. Jó lenne így az átlagsebesség-mérésért cserébe végig pályán menni, de tuti csúszni fog megint...
És még valami, tavaly építettek egy kaput Evzoninál, a határ után, már sok Toll Calculatorban jelölve is van, személyautóra 1.8€... ez ugyebár eddig nem volt. Ha valaki megy arra, meg tudná írni, hogy tényleg aktív-e már ez a plusz kapu?
Én idén Bitola felé megyek, de ha Evzoninál van még egy kapu, akkor örökre dobom az Evzoni irányt, mert így már oda-vissza 14€-val olcsóbb is Bitola, nem csak a határnál való tülekedést lehet nyerni rajta.
Mi tavaly voltunk Metsovo-ban, nagyon szép hely, de parkirozót találni az halál!!!
Én mindig alapbeállításnak adom meg, h saját parkolója legyen a szállásnak. Csakis ilyen helyre megyek.Frászt kapok az olyantól, amikor az utcán végig állnak az autók, és több száz méterre kell hagyni az autót az apartmantól.
Képekről szépnek tűnt nagyon, örülök, h ez általad megerősítést nyert!
#2465322018-01-05 19:49:48 Válasz a #246498. hozzászólásra
Szerintem is fizetős nekem is a Gr Calkulátor 1,8 Eu val számol Evzoninal, de ez töredék a nyaralásnak.
De ha most még nem is nyárra tuti , ez jó kis bevétel nekik.
Szia Mintha olvastam volna hogy májusig átadják a hiányzo 35km rész.De valami volt irva az alaguttal kapcsolatban arra meg nem emlékszek ez szerbia.Macedonnal ott is talán nem kell kerülni. De ahogy én ismerem a két országot mindig van valami épitéses az uton. a másik Összel Bulgáriának voltunk Sartinak,az elötti évben meg Macedonak mentünk. Igy össze tudom hasonlitani és szerintem jobb Bulgáriának menni. S kezdek rájönni hogy egy két Romániábol indulo ismerös miért irta menjek arra s végig Bulgárián . Szinte pályán végig . annyi Bulgárián minden ut fizetős mi oda is meg vissza is egy egy 7 napost vettünk.
Szia Mintha olvastam volna hogy májusig átadják a hiányzo 35km rész.De valami volt irva az alaguttal kapcsolatban arra meg nem emlékszek ez szerbia.Macedonnal ott is talán nem kell kerülni. De ahogy én ismerem a két országot mindig van valami épitéses az uton. a másik Összel Bulgáriának voltunk Sartinak,az elötti évben meg Macedonak mentünk. Igy össze tudom hasonlitani és szerintem jobb Bulgáriának menni. S kezdek rájönni hogy egy két Romániábol indulo ismerös miért irta menjek arra s végig Bulgárián . Szinte pályán végig . annyi Bulgárián minden ut fizetős mi oda is meg vissza is egy egy 7 napost vettünk.
Csak az nem mindegy, hogy Románián meg Bulgárián keresztül Debrecenből indulsz Sartinak, vagy Pécsről.
szia Mivel egy helyről indulunk . Most legutobb Vác fele mentünk nem Hatvan M3 de erre se volt jobb teli dugo sürrű forgalom. Le Szerbiának Belgrádon keresztül ,majd ahol elágazik az ut Nis mellett el és Szofia körforgo ,le Kulatának
Van valakinek tapasztalata Gevgelijával kapcsolatban? Ott töltenénk egy tranzit éjszakát a városban lévő apartmanban. Csak utcai parkolási lehetőség van, kint lehet hagyni a kocsit éjszakára cuccokkal együtt?