Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 1816
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszti
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#233040 Üzenet linkje2015-07-22 13:27:15 

Köszönöm a válaszokat, már nagyon várjuk a nyaralást, 35. házassági évfordulónk lesz, ennek kapcsán szeretnénk valami jó kis éttermet, ünneplés céljából. Már olvasgattam, de úgy látszik elkerülte a figyelmem.
Kriszti

# 1817
Allie
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#233038 Üzenet linkje2015-07-22 13:05:33  Válasz a #232943. hozzászólásra Előzmény #232943

Szia!

Szerintem attól függ,hogy mennyire lesz sűrű,hogy mikor indultok reggel. icon_smile.gif Ha felkeltek időben és mondjuk 7-8 körül elindultok simán tartható a program. Én is hasonlóan sűrűt szerveztem, és kényelmesen belefértünk még úgy is,hogy 1-2 távolságot megtenni jóval több idő volt,mint amit számoltam. (pl Nidriből Egremnit robogóval 50 percre írtam magamnak,de majdnem másfél óra volt). Nem mondom,hogy az egyes helyeken nem lett volna jó több időt eltölteni, de Lefkada olyan,hogy szinte minden helyen el tudtam volna tölteni 1 napot legalább icon_smile.gif De nekem az volt a fontos,hogy minél többet lássak a szigetből. Egremnire mi is 2x mentünk egyébként vissza, annyira gyönyörű,hogy meg sem éreztük azt a 300 lépcsőt lefelé, a látvány eltereli a figyelmed mindenről.
Az egyik 4 strandos napodon, amin benne van Kavalikefta és Megali Petra, na hát azt kb egy strandnak is veheted. Megali Petráról Kavalikeftáról lehet elmenni gyalog, a sziklákon keresztül. Amikor mi megérkeztünk egyből átsétáltunk Megali Petrára, ott már kevesebben voltak és ott cuccoltunk le.
Amikor Aghiofilivel kezditek a napot akkor oda pedig tényleg érdemes korán menni ha el akarjátok kerülni a tömeget. És ha azon a napon akartok naplementét is nézni, tehát olyan sokáig maradni, akkor szerintem amiatt sem kell félni,hogy belefér-e.
Amit nem láttam a listádon, az egyik a Profitis Ilias, fönt a hegyen. Érdemes oda is elmenni, nagyon szép a kilátás már a hegyre fölfelé menet is, fent pedig egyszerre láthatod a keleti és a nyugati parton is a tengert, és el lehet látni egészen északra, a fővárosig is.
Illetve 2 partot hiányolok még, az egyik Gialos, a másik Avali. Nálam Egremni a legeslegnagyobb kedvenc, és amikor megláttam úgy voltam vele,hogy akkor aznap már ne menjünk Gialosra, azt hagyjuk ki és legyünk minél többet itt. Viszont Egremni után ahogy mentünk lefelé a világítótoronyhoz az Oasis Tavernánál megláttam Gialost messziről... Hát akkor tudtam,hogy muszáj oda is elmenni. És még jóó,hogy elmentünk. Hát nem gondoltam volna,hogy valami egyáltalán megközelítheti Egremnit, de Gialos majdnem utol is éri. icon_smile.gif Gyönyörű. Avali pedig nagyon nyugis, alig vannak, és ott is gyönyörű kék a tenger. Ezeket szerintem nem szabad kihagyni. icon_smile.gif
Nálam a sorrend strandoknál egyébként:
1. Egremni
1-2 között: Gialos
2. Avali
3. Pefkoulia

Képeket is raktam fel, nézd meg ha gondolod. icon_smile.gif

# 1818
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#233029 Üzenet linkje2015-07-22 11:25:40  Válasz a #232998. hozzászólásra Előzmény #232998

Exact!
És nem volt rövid ez a 9 nap? Hol van Meganissi?! Én meghalnék nélküle, oda sem elég 1x elmenni icon_smile.gif És a Nikolaosszal mindegyik útjára el kell menni, mi a szigeteket és a Kastos/Kalamos túrát 2x is abszolváltuk, és szerencsére a második alkalmakkor máshol beacheltünk, mint az elsőn, egyik alkalommal miénk volt a hajó, csak 12-en voltunk előszezonban icon_smile.gif Az 5 hajóútért kevesebbet fizettünk, mint Kafalonián kettőért!! Tudom, a Laka nagyjából csak nekem több napos polipozós opció, de anélkül is a kardomba dőlnék icon_biggrin.gif
A Nidri beachelésre viszont egyetlen percet is sajnálnék, max ha már valahonnan hazaértünk, és maradt 1 lukas óránk kimennék lábat áztatni, és nézni ki a fejemből, mert látványnak nem csúnya előttem a szigetek, mögöttem a hegyek! Pláne, ha sötét felhők közelegnek.
Egyébként szerintem ezt a program dolgot nem kell túlparázni. Úgyis mindenki visszamegy az első útja után, mert beleszeret a szigetbe. Mi idén ötödszörre mentünk, még 2000-ben először, és magamban tartottam egy picit attól, hogy mivel nem lesz velünk sofőr, autó nélkül unalmas lesz....hát jelzem, alaptalan volt a félelmünk, olyan jól sikerült az idei (IS!!), hogy még ott eldöntöttem, jövőre megint ide icon_biggrin.gif
Ja, és egy csomó mindenre nem is maradt időnk, még úgy 2-3 nap kellett volna a 14 után a teljes boldogsághoz icon_smile.gif
Úgy-hogy hajrá mindenkinek, no para, sikerül, ahogy sikerül, aztán legközelebb már konkrétabban is tud szervezni az utazó.
Ámen

# 1819
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#233027 Üzenet linkje2015-07-22 11:10:17  Válasz a #233013. hozzászólásra Előzmény #233013

Ja és törcsi több is van a Gatsoulisban, mint mindenhol!!
Éttermet meg nem régen ajánlottam, olvasson vissza akit érdekel icon_smile.gif

# 1820
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#233025 Üzenet linkje2015-07-22 11:07:17 

Bibo!
A Gatsoulisban természetesen van evőeszköz és egyéb konyhai eszköz, de elég szűkös, mint mindenhol a görögöknél. Ha valami hiányzik, jelezd Pajának, megoldja icon_smile.gif
Fontos szolgálati közlemény: A Statis gyrosos tulajt váltott, és sz@r lett icon_sad.gif Persze Statisból 2 is van, a főutca part felőli oldaln lévő nagyjából OK, de semmi különleges, míg a hegyek felőli oldalon lévőnél én idén vendéget még nem láttam. 2x próbálkoztunk, mert tavaly előtt nagyon jó volt, de akármit kértem, nem volt, mindenképpen arra az 1 fajta gyrosra akart rádumálni, és nem értette, mi nem tetszik icon_smile.gif Próbáltam a srácoknak elmondani, hogy én nem úgy választok ételt, hogy mi az, ami maradt icon_smile.gif

# 1821
Studis
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#233021 Üzenet linkje2015-07-22 10:41:49  Válasz a #233010. hozzászólásra Előzmény #233010

Szia Kriszti!
A Sun Riseben 2 naponta cserélik a türiket, ágynemüt. Takarítanak 2 naponta is.
10 napot voltunk. Szuper volt!
Üdv: studis

# 1822
Bibo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#233013 Üzenet linkje2015-07-22 09:37:50 

Sziasztok!
Gatsoulis apartmanban van törülköző? A másik hozzá kapcsolódó kérdésem, hogy milyen felszerelt a mini konyha pl: egy lábas, evőeszközök,pohár van e benne?

# 1823
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#233011 Üzenet linkje2015-07-22 08:55:00 

Nandi!
Mi tavalyelőtt valakinek a tanácsára itt a fórumon(Áldja érte minden szent!)reggel 9-re mentünk Egremnire.Ekkor még csak vagy 20 kocsi parkolt az út melletti vékony sávon.Lefelé se semmi az a több mint 300 lépcső,de mikor dél körül felfelé jöttünk,hát,kimondottan gyilkos volt.És akkor már úgy 2-300 kocsi parkolt,az akkor érkezők csak úgy 300 méterre tudtak megállni .Igy kezdtek lemenni a lépcsőn,de a mi a rosszabb,mikor felfelé jöttek,még el kellett vonszolni magukat a kocsihoz...hidd el,nem semmi!
Más.(szintén itteni tanácsra)Agiofili,re reggel 6 után indultunk Nidriből.Így 8 körül értünk Vassilikibe,mentünk neki a földútnak.Az út egy részét már kocsi nélkül kell megtenni.De megérte,mert kvázi egyedül voltunk a parton.Amikor 10 után megjön az első vízitaxi,jönnek vele a büfések,már nem az igazi...

# 1824
Kriszti
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#233010 Üzenet linkje2015-07-22 08:42:30 

Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne, ha valaki volt már a Sun Rise apartmanban, törölközőt adnak, vagy itthonról vinni kell. Valami jó kis vacsorázó helyet tudtok-e ajánlani, Nidriben.
Köszi: Kriszti

# 1825
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#232998 Üzenet linkje2015-07-21 22:22:29 

Én úgy állítottam össze a programot- Nidri szállással-, hogy egyik nap észak felé indultunk reggel, míg másik nap dél felé

Ez volt a menetrend:

1 nap: Megérkezés Nidribe, szállás elfoglalása, fürdés Nidri strandján este Nidri gyros
2.nap: Egremni- a maga 350 lépcsőjével nekem be is tett aznapra icon_smile.gif
3.nap: délelőtt a vízesés- délután Kathisma
4.nap: Porto Katziki és utána a Cape Ducato
5.nap: Kavalikefta
6.nap: délelőtt Nidri strand, este Faneromeni + Lefkada városa
7.nao: motorcsónak bérlés és egész napos túra vele
8. nap: Aghiophili kishajóval + Vasiliki
9.nap "elfelejtett szigetek" hajótúra a Nikolaossal

Javaslom ezt icon_smile.gif

# 1826
Accord
Aktív fórumos
Aktív fórumos
496 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#232990 Üzenet linkje2015-07-21 21:45:06  Idézet innen: #232987

fcbnandi írta:
hát igen.. én mondtam, hogy még tapasztalatlan vagyok.. icon_smile.gif és azért is írtam ki fórumra, hogy meghallgassam a véleményeteket... azóta a listát átírtam úgy, hogy 1 napra megy katziki és a déli világítótórony, és 1 napra megy egremni is.. icon_smile.gif stb.. a lényeg hogy a többihez se írtam 2-nél több strandot icon_smile.gif

Hidd el így lesz a jó!!!! icon_smile.gif

# 1827
Fcbnandi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#232987 Üzenet linkje2015-07-21 21:41:24 

hát igen.. én mondtam, hogy még tapasztalatlan vagyok.. icon_smile.gif és azért is írtam ki fórumra, hogy meghallgassam a véleményeteket... azóta a listát átírtam úgy, hogy 1 napra megy katziki és a déli világítótórony, és 1 napra megy egremni is.. icon_smile.gif stb.. a lényeg hogy a többihez se írtam 2-nél több strandot icon_smile.gif
# 1828
Nagyfotos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
158 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#232982 Üzenet linkje2015-07-21 20:06:49 

Fcbnandi...
Mi egy időpontban leszünk ott...de kíváncsian várnám ha leírnád mi sikerült s tervedből ..... várom majd ...icon_smile.gif
Mint jeleztem már harmadszorra megyünk és nem üldögélős típusú nyaralók vagyunk keményen több száz km-t teszünk a kis mociba de még így is akad amit nem tudtunk eddig megnézni ..már tavaly is listával indultam mit KELL mindenképp látni ...idén is így teszek majd....de a buszon dumcsizhatunk ha gondolod.....icon_smile.gif
AEOLUS-os buszról volt pár napja kérdés azthiszem még nem jött válasz engen is érdekelne......!!! Apollon-os Ibusz-os buszokat ismerem....Köszi icon_smile.gif

# 1829
Accord
Aktív fórumos
Aktív fórumos
496 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#232964 Üzenet linkje2015-07-21 16:45:28 

Tarthatatlan a 4 strand naponta. Hacsak nem úgy, h 3 percet fürdőzöl, a többit meg a part felkeresésével, utazással, mászással fogsz tölteni. De nincs is értelme. Max. kettő/nap.Azt sem értem, h miért akarsz pl. Egremnire kétszer is ilyen kis időt szánni?Van vagy 300 lépcső, amit meg kell mászni. Inkább egyszer menj hosszabb időre, és nem pocsékolod az idődet a felesleges mászkálásra...................Reggel 9-re érj oda valamelyik partra, fürdőzzetek egy jó nagyot, keressetek utána egy jó tavernát, ebédeljetek, pihenjetek, és késő délutánra csinálj egy másik programot, amit egy jó vacsorával lezársz.Hidd el, h ennyi elég naponta, nem jó dolog a hőségben egész nap a lótás-futás.......... icon_smile.gif
# 1830
Dragont
Aktív fórumos
Aktív fórumos
235 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#232962 Üzenet linkje2015-07-21 16:30:39  Válasz a #232961. hozzászólásra Előzmény #232961

Szia Fcbnanndi!
Igaz mi csak 3 napot voltunk Lefkadán ,ebből 2 csavarogtunk .Szerintem is a 2 part bőven elég,ha nyugisan akarod tölteni a hetet és nem csak lerohanni a szigetet.Mi Porto Katsikit és Egremnit 1 nap alatt néztük meg ,nem messzire lett volna már a világítótorony sem ,de olyan fáradtak voltunk ,inkább haza mentünk ,amit persze azóta nagyon bánok.Második napon Kavalikefta és Katisima volt soron ,majd sziget körbe hazafelé Lefkada városban megálltunk ,szétnéztünk .

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 121 122 123 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu