sziasztok
egy jo tanacs ha nem kaptok eredeti gorog joghurtot akkor lehet hazilag is kesziteni a kovetkezo modon:
egy liter sima (nem zsirszegeny )joghurtot tiszta damasztkendobe kell kotni majd fel kell akasztani hogy kicsopogjon belole a savo pont ugy ahogy mi a turot szoktuk csinalni .
Korulbelul 5 -6 ora alatt kicsopog annyi hogy a joghurt suru legyen es elerje azt a 10 % zsirtartalmat ami a gorog joghurtot jellemzi.
Eredetileg is igy keszul azert is hivjak szurt joghurtnak.
Jo tanacs:
oda kell figyelni hogya kendo amiben csopogtetjuk tiszta es illatmentes legyen ajanlatos kifozni elotte egy kis szodaval majd jol kiobliteni kulonben konnyen mosopor vagy oblito illatu lesz a joghurt.
nekem van egy csak erre hasznalatos kendom amit miutan a joghurt lecsopogott beaztatok forro vizbe kimosom kezzel szodaval es kiszaritom.
Jo probalkozast
Kriszta
szia
szoval a recept
kenyersutogeptol fugg hogy mi a pontos alaprecept nezd meg a kis konyveben a feherkenyer receptjet es az aranyokat ahhoz igazitsd
az en receptem a kovetkezo
450 gramm feher liszt
245 ml viz
50 ml olivaolaj
1 teaskanal so
egy evokanal cukor
egy kaveskanal
orolt koriander
egy teaskanal oregano jol elmorzsolva
aprora vagott olajbogyo 5-10 dekagramm izles szerint
20 gramm friss eleszto
a gepbe a kovetkezo sorrendben kell berakni
viz ,so ,olaj,cukor ,liszt,fuszerek , bogyo , eleszto
majd susd meg a gyorsprogramon ha van elodagasztas akkor en szoktam dagasztani 15 percet mikozben ellenorzom a teszta texturajat lehet kell egy kis liszt vagy par csepp viz vagy olaj amikor ateszta tokeletes akkor inditom a gyorsprogramot.
ha nincs dagasztoprogram akko egyszeruen elinditod megvarod mig lefut az elso dagasztas maj d kikapcsolod es ujrainditod a gepet
jo sutest
Kriszta
Túros csuszát a német túróból(kissé folyékonyabb, mint a magyar) is össze lehet hozni, de a túrógombócot felejtsd el. Görög túró???? Nem ismerem.
Mmmmmmmmmmm........de rég ettem ezeket. Nyam!
Régi barátaink a háziak, minden évben szoktam ezt-azt elkövetni ellenük és régi tervem a túrós rétes Ismerem az izlésüket, tudom, hogy nagyon bejönne nekik. És esetleg egy kis borsodó mellé Tokajiból
vőlegényem krétai, s a szülei farmerek, olivát termelnek Krétán.
Importáltunk Magyarországra oliva olajat, szeretnénk, ha igazi, jó minőségű oliva olajat használnának a magyarok :)
Lényeg, ha valaki érdeklődik, szívesen vesszük, hozzáadott vegyszert, tartósítószert, adalékanyagot nem tartalmaz, nagyon finom :)
500 ml 1300 Ft.
Görögországban annyi a réteslap hogy belefulladsz
Csak ők általában sósakat csinálnak juhtúróval, spenóttal (a múlt hétvégén én is jó kaprosan), édeset, pláne gyümölcsöset nem nagyon láttam.