Ha a biztosító nem küldi ki a zöldkártyát, akkor ki kell tőlük kérni, nem kerül semmibe. Ha külföldre mész kell lenni igazolásnak a biztosításról. A Macedón határőrök szokták kérni.
Ha jól tudom az assistanse a műszaki problémára vonatkozik, ha baleset van, ott van a kötelező...azt viszont nem tudom, ha balesetnél lesz a kocsi hibás akkor mi a helyzet.
Sajnos nem jól tudod.
Kötelező az általad okozott kárt fizeti ki az "ellenfélnek". Azon kívül semmit.
Az assistance pedig mind műszaki meghibásodás esetén, mind baleset esetén elszállítja az autódat a szervizig (vagy akár haza - esetleg ha lehet helyszínen javít), az utasoknak pedig szállást szervez, vagy a haza szállításában segít.
Természetesen minden szolgáltatást csak az ajánlatban szereplő összeghatárokig.
Ja és azt se felejtsétek el, hogy ha nem garanciális már az autó, akkor a teljes javítási költség saját zsebből megy.
Csak, azért hogy nehogy meglepetés érjen valakit.
(Mindig érdemes elolvasni a szerződési feltételeket! Főleg az apró betűs részt.)
Az Allianznál legyen a köteleződ,akkor évjárat nélkül biztosít téged. Én 3200 ft-ot fizetek évente egy 1400-es Peugeotra. Sajnos az ",ami elromolhat,el is romlik" mindíg ott van az autóknál. Csupán szerencse kérdése az egész. Mindent út elött nem építi át az ember az autóját. Így egy vízpumpa,üzemanyagszivattyú, generátor, stb. bármikor meggondolhatja magát s úgy dönt,hogy megszívat.
Itt kitudod számolni a díjat, ennél a biztosítónál. Lehet egyben az utas és a kocsi asszisztencia biztosítást, de külön is csak a kocsira. https://www.mondial-assistance.....ositassal/
Ha jól tudom az assistanse a műszaki problémára vonatkozik, ha baleset van, ott van a kötelező...azt viszont nem tudom, ha balesetnél lesz a kocsi hibás akkor mi a helyzet.
Sajnos nem jól tudod.
Kötelező az általad okozott kárt fizeti ki az "ellenfélnek". Azon kívül semmit.
Az assistance pedig mind műszaki meghibásodás esetén, mind baleset esetén elszállítja az autódat a szervizig (vagy akár haza - esetleg ha lehet helyszínen javít), az utasoknak pedig szállást szervez, vagy a haza szállításában segít.
Természetesen minden szolgáltatást csak az ajánlatban szereplő összeghatárokig.
Ja és azt se felejtsétek el, hogy ha nem garanciális már az autó, akkor a teljes javítási költség saját zsebből megy.
Csak, azért hogy nehogy meglepetés érjen valakit.
(Mindig érdemes elolvasni a szerződési feltételeket! Főleg az apró betűs részt.)
Mást is fizet, nem csak az "ellenfélnek."https://www.karrendezes.eu/mit-fizet-kotelezo-biztositas/
Akkor most végülis, ha te vagy a károkozó, akkor neked mit is fizet????
Mert én nem lettem sokkal okosabb a cikk elolvasása után sem.
Ha te vagy a károkozó, akkor neked nem fizet semmit.
#2468772018-02-23 21:48:28 Válasz a #246876. hozzászólásra
A kárt okozó jármű utasainak a személyes poggyászára, személyes használatú tárgyaira tehát kiterjed a biztosítás. Ha ütközés közben összetörik valakinek a szemüvege, megsérül a mobiltelefonja, vagy ruházata, arra akkor is jár a kártérítés, ha a károkozó járművében történt a sérülés.
Személyi sérülés esetén okozott károk
Személyi sérülések baleseti kártérítése
A személyi sérüléses balesetek kártérítése bonyolult téma, mert több, nagyon különböző kérdést érint. A sérült, vagy akár csak lelki traumát átélt utasnak a hatályos törvények értelmében járhat sérelemdíj az átélt megrázkódtatás ellensúlyozására. Járhat neki a szükséges gyógykezelés összes költségének a megtérítése: az orvosi számlák, a gyógyszerek költsége, a gyógykezelésekre utazás díjának megtérítése, a szükséges ápolási költségek, ápolók díja stb. Ide tartozhatnak olyan költségek, melyek hozzátartozóknál jelentkeznek. Ha például valaki nem tud egyedül közlekedni, s a hozzátartozójának indokolt szállásköltsége jelentkezik a gyógykezelés időtartamára, az is elfogadtatható a biztosítóval.
Fontos tudni, hogy a személyi sérülések után járó kártérítés kiterjed a károkozó autóban ülő vétlen utasok személyi sérüléseire is! Az ő kárrendezésük tehát ugyanúgy a károkozó kgfb-je alapján történik.
Már bocsánat, de az autódban utazó személyek szempontjából, ha Te vagy a felelős, akkor Te vagy a károkozó, még akkor is, ha történetesen a családtagod. Persze a családtagod kárát megtéríti a biztosító, ami részben a Te károd is, de ........
A károkozónak semmi nem jár, ezért is felelősség biztosítás a neve.
Egyébként amiről beszélünk hol is kapcsolódik az eredeti felvetéshez?
Idézet:
Ha jól tudom az assistanse a műszaki problémára vonatkozik, ha baleset van, ott van a kötelező...
Mert ugye ha kint balesetet szenvedsz, akkor ha károkozó vagy "semmit" nem kapsz, ha sértett akkor kifizetik majd a károdat. De a hazaszállítást meg kell előlegezned, ha ott javítják, az pedig nem egy nap lesz.......
De ez már messzire vezet.
Közlekedési baleset esetén is jól jön külföldön az assistance.
Az assistance csak arra jó igazából, hogy a helyszínre intézi neked a szerelőt. Ha nem lehet a helyszínen javítani, a műhelybe vontatást is megszervezi. Ez mind max .összegű térítést jelent, biztosítófüggő. Azután a többi költség ami a javításból ered, a saját költséged. Szóval nem sokad ad ez a fajta biztosítás. A kötelező meg mindent fizet,amit okoztál vétkesként, majd megemeli a köteleződet az évfordulón,malusba történő átsorolással.
Az assistant széles spektrumban nyújthat szolgáltatást. Van olyan amelyik kifizeti a szállást , az autó külföldről történő hazaszállítását, és még csere autót is biztosít ingyenesen.. És ez még csak egy része. A legtöbb újonnan vett autóhoz jár ilyen. Pl a Mazdáknál akár 10 éves is lehet az autó és a szervízhez ingyenes teljes EU assistant jár.
#2468812018-02-24 14:49:47 Válasz a #246880. hozzászólásra
Szia! Ezt tudja mindenki,hogy az új gépkocsihoz bizonyos korig jár az assistance, nem is ez volt a kérdés. Itt egy fórumtársunk az idősebb autóra kérdezte és ebből jött a többi kérdés.