Szerbiában kutak szempontjából ugyan az a helyzet mint nálunk. Tele van az út kutakkal, a nagyobbaknál van kulturált mosdó és lehet kajálni is.
Macedoniában is sok normális kút van már.
Egyszerű a szabály mindkét országban nagyobb kutaknál érdemes megállni. Az üzemanyagot még soha nem éreztem, hogy más lenne mint nálunk.
szerbiában nem mondanom hogy olcsóbb,de macedóniába egy 100-assal olcsóbb,és jobb minőségű mint nálunk.sokan riogatnak hogy hol lehet tankolni meg hol nem,bárhol tankolhatsz a minőséggel nem lesz gond.
Szia.
ez ugy ahogy igaz, Mig tavaly velem is meg nem történt hogy tankolás után olyan volt mintha egy pár ló oda lett volna . Ment rendesen a motor csak erő nem volt a megszokott ,igy mentem lefkada,Fiscardó s ott ujra kellett tankolnom az 1,3 as dieselből és helyre jött.Haza fele igy már nem azon a kuton tankoltunk ahol évekig kutat váltottunk s sok mindenből jobb volt már a kiszolgálás is. És egy tank üzemannyaggal feljöttem Szatymaz Mol kutig 50l tank. Szerbia tavaly ősz : Nis előtti OMV kut éjszaka tankoláskor derült ki hogy otthol maradt a kártya igy euroval kellett fizetnem és majd le ültem 20l diesel 50eu-t kért a kutas. ez volt első és utolso tankolás Szerbiában. "nem egy auto álltmár meg hogy a traktorba valo dieselt rakta bele s a mostani uj motorok nem dijazzák ezt ,egy adagolos még elmegy de a közvetlen nem bizti.
mint én is irtam hogy ahov átpártoltunk jó fogyasztás jött, A kutasok trüközéséről van szó .más nappal mikor sokan vannak és más éjszaka mikor esetleg csak te vagy ilyenkor jön hogy megprobálnak becsapni " terminál,rossz eu váltás, Kétfajta diesel kut van s nem mindegy melyikből tankolsz az ár egyforma .S még a kutak különbözöen tüntetik fel Pl eurodiesel ,ekto diesel (lukoil. eurodiesel,eurodieselBS (rt petrol)ultra diesel power jet,ultra diesel bio jet (makpetrol) és van még pár kut. hogy a nevekbe el lehet veszni. A benzines az más vagy 95 vagy 98 ez egyszerübb . A mostani dieselek elég kényesek nem egy nap jön be dpf hibával vagy befecskendező hiba ,egr hiba. és még sorolhatnám .
Szia ,én mindenhol csak prémium dieselt tankolok , Macedoniában is azt mondom a kutasnak hogy prémium dieselt s mindegy mi van irva, a Lukoilhoz pártoltunk át igy csak ott tankolok .Szerbiában egyáltalán nem. Görogországban Cristal dieselt szoktam ez is prémium kat. 1,2-1,350eu/l szokott lenni Elin kuton szoktam kék fehére festve.
Vessetek meg engemet, de én mindig ott tankolok ahol szükséges nekem (persze nagy kutakra gondolok). Sose értettem hogy egy nyaralást minek azzal terhelni, hogy keresgéljem a benzinkutat, stb. Ha az árakat nézzük, akkor lehet van olcsóbb annál ahol éppen tankolok, de nem kell idegeskedni hogy elég lesz vagy éppen nyitva van-e ... . Régebben az üzemanyag lehetett szignifikáns kérdés, amikor háború volt a Balkánon, mert hogy akkor tényleg úgy kellet szervezni az utat, hogy biztosan legyen benzin. De ez már elmúlt.
Mi az alábbiak szerint vágunk neki az útnak:
Személyes okmányok érvényességének ellenőrzése
Pénz váltás
Utasbiztosítás
Autó karbantartás.
Kötelező tartozékok frissítése (olyan is amit csak én viszek önszorgalomból)
Zöldkártya kiváltás (ha éppen nincsen nálam érvényes)
Teli tank
INDULÁS
.
.
.
Élvezem az utat!
Sajnos még vannak határállomások!!!
Kártyával fizetem az útdíjat.
Tankolás ahol éppen kell.
Ha beiktatok tranzitszállást akkor vacsorával egybekötött város nézés. Tavaly NIS-ben a vár mellet szálltunk meg. Aztán Edessa-ban, majd a Vikos szurdokban, és érkeztünk Pargába.
.
.
.
Megérkezés Görögországba!!!
Élvezem a nyaralás!!!!!!!!!!!!!!
.
.
.
Aztán sajnos haza...