Igen a jugó az a jugoszlávia, azaz délszláv ország volt.
Az, hogy jugók nem igazán állja meg a helyét, mivel Jugoszlávia (jugó) egy ország volt (valamikor királyság), ahol több nép is élt, akiket egyesítettek.
Ez hasonló volt mint a Szovjetunió...az is egy hülyeség volt, hogy Szovjetek.
...csak nem érdemes. Szerintem elég sokat fejlődött az utóbbi években a szerb/macedón rész, szerintem örüljünk ennek és ne a hibákat keressük mert azok mindenhol vannak.
Elsőre én is ezt véltem, de jobban belegondolva a szerbekről azért nem beszélhetett, mert a szerb részen régebben nem volt alagút, ő meg egy alagútnál látta a géppuskásokat...
Egyébként is, a szerbek csak "visszaütnek", ha te nem kötsz beléjük, akkor nincs velük gond.
Eleve nem szeretem, (tudom ez az én egyéni problémám) ha azt hallom, Görögbe,Németbe, Olaszba megyek.
Nem beszélve arról, hogy "jugók"! Egy kis emlékeztető, nem régen múlt történelmünkből.
"Jugoszlávia hat tagköztársaságból (Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia és Hercegovina, Macedónia, Montenegró) és két autonóm tartományból (Vajdaság, Koszovó) álló szövetségi állami berendezkedésű ország volt 1991-ig.
Az eltérő nemzetiségi, vallási, nyelvi és kulturális összetételű, mesterségesen létrehozott Jugoszlávia 1991-től kezdődő véres harcok közepette részeire szakadt.
Jugoszlávia országainak önállósodása a következőképpen alakult: Szlovénia (1991), Horvátország (1991), Bosznia és Hercegovina (1992), Macedónia (1991), Montenegró (2006)."
mit nem szeretsz rajta?és mi van a többi országgal ahol nem használjuk az ország szót?ausztriába,angliába,amerikába,ukrajnába stb stb.mikor ezeket hallod nincs bajod?
mit nem szeretsz rajta?és mi van a többi országgal ahol nem használjuk az ország szót?ausztriába,angliába,amerikába,ukrajnába stb stb.mikor ezeket hallod nincs bajod?
Igen, Csarlsz leírta pontosan amit Én is próbáltam.
Köszi
Egyszerű nyelvtan az egész. Olyan nincs, hogy Ausztriaország, Angliaország, Amerikaország, Ukránország...és nem használjuk úgy, hogy Ukránba, Angolba, Amerikaiba, Osztrákba...
Nagyon jó! Be kell tartani a sebesség határokat, és akkor élvezhetjük a nyaralást!
Akár igazad is lehet, de az a 120 egy ilyen hosszú úton baromi lassú egy jó autóval....
Én tuti hogy nem fogok cammogni annyival,inkább bevállalom a büntit..
Az én olvasatomban tehát: ha a mért két pont között nem terveztem megállást, akkor felesleges 120-nál gyorsabban menni (átlagosan) az adott szakaszon, mert biztos a büntetés. Ha terveztem a két mért pont közötti szakaszon megállást, akkor az állás idő függvényében túlléphetem a 120-as átlagot annyival, amennyit az állásidő megenged.
Persze azt nem nem írják sehol sem, hogy az egyedi méréseket (trafi) megszüntetnék, azaz attól, hogy átlagban jó vagyok, még adott helyen a sebesség túllépéséért megbüntethetnek. Innen valóban pénztárca kérdése.