ma jöttünk át reggel 10 előtt, nulla darab autó volt, max. 2 perc volt a két oldal.
Az Egnatia odosig 45 perc volt az út, tök üres. A számos táblákat nem néztem, de a többiek sem, így majdnem végig 110-130 között jöttünk. Traffi nincs, csak ijesztgetős táblák kamera piktogrammal (vagyis remélem, én nem láttam ).
#2479082018-06-09 14:51:33 Válasz a #247907. hozzászólásra
Szia! Ez ugye ilyen költői kérdés?
Mindig a legmagasabb rangú út a legjobb..vagyis a pálya.(várható nagy német szabik idején kis határátkelőnél kell átmenni..figyelni a nyitvatartási időre.) + rákeresni a határinfókra.
Szia! Ez ugye ilyen költői kérdés?
Mindig a legmagasabb rangú út a legjobb..vagyis a pálya.(várható nagy német szabik idején kis határátkelőnél kell átmenni..figyelni a nyitvatartási időre.) + rákeresni a határinfókra.
Hát nem költői, mivel Nyíregyházáról indulnánk, de előtte Sopront kellene érinteni akár mennyire hülyén hangzik.
#2479122018-06-09 17:04:12 Válasz a #247911. hozzászólásra
Értem.Igy egy kicsit másabb a kérdés.
Mivel eleve hosszú az út,igy a Sopron érintése a lehető "legrosszabb" opció,mivel egy idő után ellenkező irányba kell menni.
A válaszom annyiban fenntartom,hogy M3- M5 ...(ha szabad javasolnom valamit,megfontolásra)... ha van olyan lehetőségetek
találkozzatok Budapesten azokkal akiket visztek. Árban sem rosszabb,pluszként nyernétek az úton kb 5 órát/Bp-Sopron oda -vissza/. Figyelembe véve a +- 17-20 órát,nem elhanyagolható.
ui. alacsonyabb rendü utakon nagyon lecsökken az átlagsebesség.Egy alkalommal nagyon megtanultam én is,Horvátország-Molve határról Szarvasra mentem...kb 6 óra volt.
Ha felmentem volna Pestre is jobban járok időben.
üdv.
Szia ! Sopron felől én fontolóra venném a 84-es főutat Sárvár felé ahol a 8-as főúton már jól lehet haladni Herendtől pedig 2x2 sávos, Veszprém után a 72-es főúton Enying, a 64-es Simontornya felé. Onnan Dunaföldvár-Solt-Tompa-Szabadka útvonalat követném. Az M1-es elég necces, szeptemberig tart a felújítás. Remélem sikerült összezavarnom
Igazából a Nyíregyházi indulás egy nappal hamarabb lenne, tehát tekinthetjük úgy hogy Sopron a START.
Alapvetően ha már Szerbiában vagyunk onnan már minden OK. Már sokszor megtettük a görög utat a hagyományos Röszke útvonalon, valamint a román bulgár utat is. Igazából a kérdés arra irányulna, hogy hol célszerű menni? Esetleg elfordúlni a horvátok felé, stb. Időben melyik a célszerübb? Természetesen tudom hogy bármi bármikor borulhat!
#2479172018-06-09 20:04:51 Válasz a #247916. hozzászólásra
Mivel mostanság gyakran történnek durva dolgok az M5-ön, plusz a röszkei határ is egyre többször vállalhatatlan, én a helyedben M1-M0-M6-M8-Solt-Soltvadkert-Tompa (átkelés Szerbiába)-Szabadka-E75.
Gyakran járok a Szabadka-Esztergom-Komárom (és vissza) útvonalon és erre szinte mindig hibátlan. Kilométerben kicsit kevesebb, mint az M0-M5-Röszke, időben elméletileg több fél órával, de ezt általában bőségesen kompenzálja a tompai átkelő gyorsasága, plusz az 53-as egy része is szépen fel lett újítva és haladós. Az M1-en való szívást, meg nem nagyon tudod elkerülni sajna.
Egy februári kedd éjjelen Röszkénél várakozva megfogadtam, hogy soha többé nem megyek a környékére sem annak az átkelőnek. Azóta már egyszer megszegtem a fogadalmam, de továbbra is tartom: Röszkének csak az menjen akinek hat anyja van (vagy ha tényleg nagyon muszáj és/vagy nem lát autópálya nélkül).
Azok segítségét kérném, akik voltak már utánfutóval, lakókocsival vagy hasonló elbírálás alá edő járművel Görögországban, vagy aki tud nekem hasznos infóval szolgálni ezzel kapcsolatban. Ha jól tudom, 80 km/h a megengedd sebesség, ha utánfutóval vagyunk. Szerbiában mennyire veszik szigorúan gyorshajtás szempontjából, ha egy picit ezt túl lépjük?
#2479252018-06-10 18:51:00 Válasz a #247924. hozzászólásra
Szia!
Többször voltunk utánfutóval(lakókocsival egyszer) és semmi negatív megkülönböztetés nem volt emiatt.
A forgalmit kérték(utánfutóét is) és ennyi.
Nem vizsgálták külön az utánfutót soha, ha erre vagy kíváncsi.
Mi elég sok dolgot vittünk,tehát ha szerettünk volna akkor sem tudtunk gyorsabban menni. (mondjuk nem 80-al tettük meg az utat,mert akkor még most is ott lennénk )
Hazafelé mondjuk jobban haladtunk,mindenféle probléma nélkül.
Konkrét kérdésed lenne még,akkor kérdezz és megpróbálok válaszolni ezzel kapcsolatban.
Köszönöm a válaszod. Igazából ez a 80 km/h érdekelne. Ha betartjuk, sose érünk oda. Az új ticketes rendszerrel szerinted kiszűrik, hogyha túllépjük ezt az átlagot? Nem gondoltam száguldozni, de azért 120 km/h-val tudnánk menni, és még haladhatnánk is.