Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1891
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42964 Üzenet linkje2007-08-27 22:16:18 

Miskolciutas írta:
Én is ugy gondolom,hogy ha egy falu a turizmusból él,és abból is akar,akkor takaritson akkora lendülettel,amekkorával a turisták szemetelnek!Ez abszolut elvárható,sõt,szerintem természetes is!Az nem mûködik,hogy kiteszünk egy táblát,:Ide csak kulturált turisták jöjjenej,mert nem tudunk eléggé takartitani!

Nem csodálom,hogy egy életre elmegy a kedve annak,aki ilyenekkel találkozik!!!

Távol álljon tõlem, hogy kötözködjek, de nem inkább az lenne elvárható, hogy a turista (a többség, mert mindíg lesz renitens) ne szemeteljen? icon_rolleyes.gif Persze takarítani is kell és kell megfelelõ számú szemetesedény, konténer, vagy bármi, mert sajnos az sem mindenhol van elég.

# 1892
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42993 Üzenet linkje2007-08-28 09:06:14 

Dehogynem, elvárható LENNE. De azt kell látnom, hogy mi akik tudatosan odafigyelünk arra, hogy a szemetünket ne hagyjuk szerte széjjel kissebségben vagyunk. Vagy ha nem akarunk arányosítani: a renittensek produktuma sokkal szembetûnõbb, sokkal "hatékonyabb" mint a mi tevékenységünk.
Egyébként széjjel néztetek már a fõútvonalaink mellett, ill. az ott lévõ parkolókban. Iszonyú! Lassan bárhol is vagyunk elborít mindent a szemét.

# 1893
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43021 Üzenet linkje2007-08-28 14:32:54 

Nagy szerencsénk,hogy eddigi utjaink során még nem találkoztunk ilyen jelenségekkel,mint ami a "vita-tárgya".Én nagyon megdöbbentem ezen,és sajnálom,Meg Christiet is,hogy ilyen körülmények között kellett mondjuk napoznia,usznia.Nem vagyunk szemetelõ emberek,jórészt ennivalót sem viszünk a partra,de ha mégis,nem hagyunk semmit magunk után.Szóval nem ezért gondolom ugy,hogy a takaritás a megoldás.Mert pl.A Chiristie megfordult a gyékényen,nem arra gondolt,hogy jaj,mit csináltak már itt,hanem,hogy miért nem vitte ezt el,akinek ez dolga.Gondolom,Nei Poriban sem mindig csak ilyen emberek nyaralnak.Van,aki kifog egy ilyen "Csapatot",lehet,két hét mulva pedig csak kulturemberek lesznek a faluban,és akkor az ottaniak is elmondhatják,éppen szerencséjük van,mert most nem kell annyit takaritani.
# 1894
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43038 Üzenet linkje2007-08-28 19:49:01 

BRobert!

Jövõre én is másik helyet tervezek, de nem a szemét miatt, mert szerencsére ez nekünk kimaradt. Volt néhány apróbb szemét, de szerencsére nagyon durva dolgot nem láttunk. Nekünk idénre már csak a fényképek és az emlékek maradtak icon_smile.gif

# 1895
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43039 Üzenet linkje2007-08-28 19:50:18 

Cerezin!

Látod már Ti is csak egy jegyûek vagytok icon_smile.gif Titeket is írigyelünk. Mi is visszamennénk. Lisa és közöttem mindennapos téma Göröghon icon_smile.gif
Már elõre nagyon jó utat és még csodálatosabb nyaralást kívánunk!

# 1896
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43040 Üzenet linkje2007-08-28 19:54:11 

Sajnálom, hogy sokaknak csalódást okozott Nei Pori...
Én elõször jártam itt és szerencsére nem nagyon érzékeltem, hogy olyan nagy kosz lenne. Bár lehet hogy mi is a bárhol képes jól érezni magát és nem vesz észre inkább semmi negatívumot típusba tartozunk. Lehet...
Lisa életében elõször járt Göröghonban és Õ mindenképpen Neibe szeretne jövõre is visszamenni. Pedig õ sem igénytelen, tehát inkább arról van szó, hogy mi talán elkerültük a nagyon szemetes helyeket. Lehet hogy mások is megjegyzik a negatívumokat, így talán jövõre jobban odafogyelnek a tisztságra.

# 1897
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43044 Üzenet linkje2007-08-28 20:30:07 

Bocs,de még egyszer utoljára a szemétrõl.Érdekes,hogy pont most olvastam egy beszámolót itt a hellaszon Krétáról.Az utolsó mondata igy hangzik:Összefoglalva Olaszország és Horvátország sokkal tisztább és rendezettebb volt. Errõl beszélek,az országra és a városkára-konkrétan most Nei Porira mondják,hogy szemetes,nem azt a következtetést vonják le az emberek,hogy nahát,ide mennyire bunkó emberek járnak nyaralni...
# 1898
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43045 Üzenet linkje2007-08-28 20:30:36 

Csatlakozva az elõttem szóló sancho-hoz...mi is visszamennénk...és a mostani "kitérõnk" nem a rossz tapasztalatunk miatt történik.
Igaz, hogy mi a szezon elején voltunk, amikor kevesebb a túrista és találkoztam reggeli sétáim alkalmával a parttakarítók brigádjával is...A Christine által említett irányban is jártunk, de akkor szerncsénkre még nem volt ott szemétdomb...
Ettõl függetlenül délután már szállt néhány szatyor a szélben és volt csikk a homokban...ám ez már nem a takarítókon mult icon_sad.gif ...õk reggelenként ott voltak..amikor mi ott voltunk...

# 1899
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43047 Üzenet linkje2007-08-28 20:38:32 

cerezin írta:
...BRobert, remélem tudtad használni a térképet...

Szia cerezin!

Megkaptam a térképet, köszönöm szépen icon_smile.gif
Biztos tudom majd használni, mert jól láthatóan rajta vannak a fõbb látnivalók...és mivel túl sok idõnk nem lesz, így ezeket vesszük majd célba icon_smile.gif

# 1900
Kálmán
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43063 Üzenet linkje2007-08-29 00:05:43 

Christine:
Én egész egyszerûen, ha nyaralni megyek....és nem fullos igényekkel(voltam már úgy is több távoli helyen)...nem foglalkozom semmivel: aludni és zuhanyozni tudjak...a többi csak és kizárólag rajtam múlik, meg persze a csapatomon. De fújjogni nem fogok akkor amikor a nyaralásomról van szó. Megkeresem a szép helyeket, a rosszal nem vagyok hajlandó foglalkozni ilyenkor. Van itthon elég baj....NYARALOK!.......
Nem bántásból neveztelek meg.

# 1901
Kálmán
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43064 Üzenet linkje2007-08-29 00:13:15 

De azt azért megírhatnátok, hogyan jutok el erre a lapra, mert ha megnéztek láthatjátok írtam egy párat.......de én Veletek szeretnék beszélgetni.
edikali@freemail.hu
sziasztok

# 1902
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43071 Üzenet linkje2007-08-29 07:07:56 

Egy kis segítség icon_smile.gif
Kálmán elözõ hozzászólásai és kérdése, kérése itt található:

https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=43060&highlight=#43060

idézet:

"Szept 5-én a SKY EUROPE jóvoltából igen-igen olcsón repülünk négyen Thessalonikibe. Ott már a neten foglaltam autót a MAAN kölcsönzõnél. Visszaigazolták, tehát lehet autót is kapok. No de ettõl kezdve GO... szállást keresni. Tervem az, hogy Paraliatól lefelé nézek szállást....leginkább Nei Pori keltette fel az érdeklõdésemet. Közel az OLYMPOS, a METEORA, tán még ATHÉN is. Tudni kell: a hetvenéves, teljesen friss Anyukámat is viszem(szülinapi ajándékként). Úgy gondolom az elmúlt tizenegynéhány év alatt sem nagyon változott a helyzet, tehát, ha hivatalos apartman-szállást nem is, de magán szállást simán kapok valahol a környéken.
TUDNÁTOK EZÜGYBEN NÉMI INFÓT A RENDELKEZÉSEMRE BOCSÁJTANI?"

# 1903
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43075 Üzenet linkje2007-08-29 08:23:06  Válasz a #42961. hsz-ra Előzmény #42961

Megemlíteném, hogy amit én láttam szemeteket, azoknak már kívülrõl tudtam a helyét (pl. egy napolajos flakonnak), mert egy hétig hozzá nem nyúlt senki, pedig ez még a mi aparmanunk elõtt volt, nem is annyira kívül... Vagy egy eldobott szandál az apartmanunk elõtt a fû mellett. És még sorolhatnám. igaz, hogy Nei Pori szélén, de az még akkor is Nei Pori.

De nem is szeretnék errõl már többet írni, mert aki végigsétál a paron, az majd úgy is maga eldönti.

# 1904
Cerezin
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43157 Üzenet linkje2007-08-29 21:30:45 

Szevasz BRóbert!
Örülök, ha tudtam segíteni.
Szia Sancho!
Ne irigykedj, én is irigyeltelek Titeket mikor mentetek. Jövõre majd újra kezdõdik ez az egész elölrõl.
Már nagyon várom az indulást. Szép hosszú út lesz, de az is nagyon szép tájakon vezet.
Lényeg, hogy már inditsák a vonatot!!!/Ha nem lesz mozdonyvezetõ, majd én végig viszem a vonatot, abból a székbõl igazán csak szép a táj./

# 1905
Kálmán
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43178 Üzenet linkje2007-08-30 06:36:41 

Szia Brobert ! Köszi az infót....este rámegyek.
Üdv Kálmán

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 126 127 128 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu