Sziasztok! Valamilyen oknál fogva örökké kidob a rendszer. Most írom harmadjára a szöveget. Most viszont elmentem, ha megint kidob, legalább ne keljen újra gépelni.
Szóval: last minute útban gondolkodunk. Több hely is felmerült Görögországban, de a párom most nagyon rá van kattanva Kosra. Ennek én nagyon örülök, mert régi vágyam eljutni ide. Jó sok oldalt visszaolvastam, ami igen hasznosnak látszik. Majd megnézem mindjárt a beszámolóitokat is.
Az Apollon ut. irodának leginkább az Esperides apt-ba, a Renába néha és a H. Zephyros-ba van szabad szállása. Azt szeretném kérdezni, hogy pl. az Esp. apt.-hoz közel milyen a ternger. Ill. a strand. mennyire kavicsos a part (lehet-e mondjuk egy szál türcsin henyélni a parton vagy feltörik a kavicsok a bordáimat) és mennyire mélyül a víz? Eddig fontos volt számunkra a homokos, vagy aprókavicsos, lassan mélyülő part a szállásunk közelébe, de ez most háttérbe szorul. Bérelünk robogókat és azzal el tudunk menni máshová végül is.
Azt írjátok, hogy a kefalosz öböl igazán jó. Bár az a sziget ellentétes csücskén van, az hány km lehet Kos városától?
#1432792010-07-09 00:21:13 Válasz a #143225. hsz-ra
Szia!
Psalidi apró kavicsos, Lambi homokos, de van ahol kavicsos
Tigaki, Marmari, Mastichari viszont fehér homokos.
A Meltemi szél mindig fehér hullámokkal mossa a partot, mely jó játék a felnőtteknek ill a gyerekeknek egyaránt. A Mi szállásunk Mastichari halászfalu mellett volt. A déli part is jó. Választék van bőven.
Az egész sziget kb 42km hosszú.
A Hellaszon van élménybeszámolóm és fotóalbumom. ill tudom ajánlani honlapomat.
#1433372010-07-09 13:44:34 Válasz a #143225. hsz-ra
Fazika!
Mi az Esperidesben laktunk, olvass vissza néhány oldalt, írtam a szállásról. A jobb oldalra lévő tengerpart kb. 5 utcányira van (laza séta max 10 perc, a bal oldalra lévő - egy olasz nevű szálloda előtt - három perccel több). A városi strandoktól ne várj sokat, mert közel vannak a főúthoz, mi mindig csak 2-3 órát voltunk ott. Ennek ellenére laza napokon megfelelt, és ha jobb strandra vágytunk, buszra ültünk és mentünk máshova. Az Esperideshez közeli két strand apró kavicsos, de elég ledobni egy fürdőlepedőt, nem töri fel a bordáidat. Ahogy bemész a vízbe, először kb 50 cm-en kisebb-nagyobb kavicsos, utána jön 1 méter homokos rész, majd kb 2-3 méter után mélyül. A víz nagyon tiszta volt és finom meleg. A hullámok sem voltak olyan nagyok, mint Tigaki vagy Kardamena strandján. Mindkét városi parton lehet nyugágat és ernyőt is bérelni, 6 EUR/nap. Ha megnézed, a fotóalbumomban találsz a városi strandról és a sétányáról is képet.
Közönöm a válaszaitokat!Mindenkinek. Visszaolvastam és kinyomtattam egy csomó beszámolót is. Nekem nagyon tetszik így olvasás után is Kos.
Bottakati! Pont erre (is) voltam kíváncsi: "de elég ledobni egy fürdőlepedőt, nem töri fel a bordáidat. Ahogy bemész a vízbe, először kb 50 cm-en kisebb-nagyobb kavicsos, utána jön 1 méter homokos rész, majd kb 2-3 méter után mélyül. A víz nagyon tiszta volt és finom meleg."
Majd olvasok szorgalmasan és megnézem a képeiteket. Most mindjárt.
#1433842010-07-09 20:11:06 Válasz a #143379. hsz-ra
Szia Fazika!
Fürdőcipőt a kavicsos strandokon érdemes viselni, mert akkor nem kellemetlen a talpadnak. Görögországban a szupermarketekben is lehet kapni általában. Én Zakynthoson vettem 2006-ban 7,-euróért.
#1433912010-07-09 21:01:22 Válasz a #143379. hsz-ra
Szia Fazika!
Külön fürdőcipőt nem használtam én sem, inkább olyan túraszandált kell keresni ami vízálló. Igazából Kos sziget elég jól el van látva homokos strandokkal, így szerintem nem fog kelleni fürdőcipő...szerintem
Üdv: Ian
#1435062010-07-10 20:21:30 Válasz a #143379. hsz-ra
A Kefalosi-öbölnél a kápolna partjánál van süni.Tehát itt kellene, a homokos partra szerintem nem fontos.
Lehet kapni, pl.: decathlon, deichmann, cora, auchan.
#1436312010-07-12 09:50:55 Válasz a #143225. hsz-ra
Szia!
A Zephyros benn van Kos varosaban, ott ha jol emlekszem, nem volt szep tengerpart, kicsit setalni kell Psalidi fele. Nekunk ott volt a szallasunk, de koves volt a part.
Kefaloszi obol tenyleg szep, Agios Theologosra mindenkeppen menjetek el vagy Kavo Paradisora. Csodalatos!!!
#1436322010-07-12 09:51:55 Válasz a #143225. hsz-ra
Szia!
A Zephyros benn van Kos varosaban, ott ha jol emlekszem, nem volt szep tengerpart, kicsit setalni kell Psalidi fele. Nekunk ott volt a szallasunk, de koves volt a part.
Kefaloszi obol tenyleg szep, Agios Theologosra mindenkeppen menjetek el vagy Kavo Paradisora. Csodalatos!!!
Köszönöm mindenkinek a hozzám címzett válaszát.
(Tegnap nem voltam gépközelben: Gyulán pancsiztunk a strandon. Van egy hullám medence is. Meg is állapítottuk a családdal, hogy jó, jó, de azért nem az igazi. A tenger hullámzása utánozhatatlan. )
Még nem tudom, hogy lesz-e ebből az utószezoni nyaralásból valami. Ha az idén nem, jövőre bizonyosan.
Elolvastam egy csomó élménybeszámolót, nagy vonalakban már képben vagyok a szigetet illetően.
Deichman és Cora van a környéken, tehát ha mégis kellene fürdőcipő, be tudom szerezni.
Azt azért még megkérdezném Tőletek, hogy a H. Zephiros ill. a Rena és az Esperidon apt. az Kos város Psalidi felé eső részén van? A leírásokból valahogy ez jött le nekem.