firkamano!
A képen látható Posseidon taverna melletti utcácska vezet a Mylos felé (Agios Nikitas városkában), amint egy tábla is mutatja a sarkon. Lépcsősor vezet egy dombra, és azon átvágva tárul eléd a lélegzetelállítónak nevezett látvány. Aztán egy lépcsősor vezet le a strandra, de semmi veszélyes nincs benne, ne higyj a hülye ilyesztgetéseknek, inkább nézd meg a képeimet a következő weboldalon: https://2007lefkada.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/, és az 598-638-ig látható a strand és az oda-visszavezető útból is látható valami.
Persze ha valaki a beach-et körülölelő sziklákról ugrik le a mélyen húzódó partra, az igen veszélyes lehet
Oké, akkor nem hiszek ezeknek az oldalaknak, persze mindenkit óvatosságra intenek, de akkor megynugodtam.
Mi robogót fogunk bérelni (mindig azt szoktunk), de terveztük, hogy itt pár napra autóra váltunk, de sokan írják hogy keskenyek az utak, ezért most arról is letettünk, jó nekünk a mindig bevált robogó, ahogy elnéztem a kilométerket nincs olyan nagy távolság a szigeten
terveztük, hogy itt pár napra autóra váltunk, de sokan írják hogy keskenyek az utak, ezért most arról is letettünk
sztem nyugodtan bérelhettek autót is. Bárcsak itthon lennének olyan minőségű utak, mint Lefkadán ! Igaz, hogy elég sok kanyar van a hegyek miatt, de az utak szélességével nincs semmi gond ! Ha sötétedés után, kivilágítattlan részen haladsz az út szélét végig jelzik az aszfaltba épített "macskaszemek", nagyon megkönnyítve a tájékozódást.
Autóra csak pár nap erejéig gondoltunk, hogy a messzebre lévő strandokat megnézhessük. Nidriben lesz a szállásunk, szerencsére ez középen van, szóval talán még sem kell majd olyan sokat menni, ha a túlpartra akarunk eljutni. Kefaloniát is motorral jártuk be, igaz előfordult, hogy túl messzire mentünk és az nem volt olyan kellemes, de élveztük.
Tegnap képeket néztünk Lefkadáról, teljesen be vagyok zsongva
Majd szeretnék olyan segítséget kérni (persze ráér, nem feltétlenül rögtön szeretném), hogy ha valaki egy jó lefkada térképen bejelölné, hogy melyik strandokat nem szabad kihagyni, és az eldugodt meseszép 1000féle kékben pompázó strandot is feltüntetné, annak nagyon-nagyon örülnék!!
Illetve még lenne egy olyan kérdésem, hogy a 3 apartman közül ki, melyiket választaná:
* Sun Rise apartman
* Filio apartman
* Gatsoulis apartman
Nekem kívülről (csak úgy látok képeket róluk) a Gatsoulis tetszik legjobban. Viszont azt hiszem itt olvastam (csak nem tudom melyik apartmanról), hogy valahol közös konyha vagy nem tudom mi,a lényeg, hogy valamin osztozni kell a szomszédokkal. Ugye nem ezekről az apartmanokról van szó? Nekem olyan kell, ahol szoba-"konyha"-fürdő van, bent van a hűtő, tehát a szokásos amit minden ilyen utazásnál biztosítanak. A legjobb az lenne, ha még medence is lenn
Találtam a neten egy ilyen apartmant:
* Metropol apartman
De nem láttam árat, viszont medencés, erről tud valaki valamit? Nagyon-nagyon drága lehet ugye?
De ha arra gondolok, hogy a többi nyaralásomnál is volt medence, és a szállás ugyanolyan árban volt mint a nem medencés, akkor lehet hogy ez is elérhető áron van?
nem akarlak kiábrándítani, de mintha valahol azt olvastam volna, hogy az a bizonyos medence a Metropol közelében lévő egyik szállodához tartozik, ahol fogyasztás ellenében lehet a metropolos vendégeknek is pancsikolni...
Írok privit !
Szia!
Mi a metropolban laktunk 2 éve.A medence a szomszéd házhoz tartozik (metropol tulajának valami rokonáé a másik apartman).Mi párszor fürödtünk ott. Iszol egy sört vagy üdítőt és lehet használni a medencét.De egyébként a "bár" csak du. volt nyitva ,bár mi szezon elején voltunk nyaralni
Én ajánlom neked a metropolt nagyon jó helyen van a központban
A Sun Rise elég messze van jó 20 perc séta, Nidri központja.De van aki erre az apartmanra esküszik ,ha jó apartmant kapsz csodás a kilátás,itt is készülőfélben volt egy medence nem tudom 2 év alatt befejezték-e
Firkamano amire te gondolsz az a Gatsulis-nál lévő hotel medencéje.Ezt is lehet használni,gondolom szintén fogyasztás ellenében csak itt szerintem húzósabbak az árak
Szerintem már az idén sem lehetett a Metropolba foglalni szállást, legalábbis az Apollonnál. Mi ott voltunk 2 éve. A szállással semmi probléma nem volt, de a strand résztől elég messze volt. Én inkább a Gatsoulist választanám, ha legközelebb mennék.
firkamano!
A Filio a központban van, és az a legegyszerűbb (bár az is változó, mert 2 db 2-ágyas apartmanjában is laktunk 1 napon belül. A Gatsoulisban is laktunk ugyanakkor:-) Ezek sokkal tágasabbak, és óriási hűtőjük volt. A helyi strandhoz ez van a legközelebb, de úgysem azon leszel a legtöbbször. A Sun Rise a legjobb minőségű, de az meg Nidritől elég messeze van minden este begyalogolni, ha csak nincs valami járgányotok. Ráadásul járda elvétve akad, többnyire az autók között ugrálva haladhatsz csak. A Metropolnap saját medencéje nincs (ott laktunk 2 éve), a mellette való házhoz van, de tele van szlovákokkal, nem biztos hogy közéjük vágynál. Metropol néven egyébként lehet több apartman is, linkelj be róla képet, akkor könnyebben segíthetek. Ahol Kristi lakott 2 éve, azt tavaly óta már nem adja ki az Apollon, mert sok gond volt vele. Egyébként sok apartman rendelkezik medencével, ha fogyasztasz valamit, és van hely bőven, senki nem fog elzavarni, ha csak nem túl bennfentes, de akkor úgysem éreznéd jól magad.
Az Apollon apartmanjaihoz nincs medence, hacsaknem végre befejezték a több éve ígért medence építését a Sun Rise-ban. De azt nem hiszem:-)). A hűtő mindenhol bent van a konyhában (ami a Filioban pici, a Gatsoulisban meg nagy-mármint a konyha), a fürdőszoba általában egy pici zuhanyfülke, mosdó és WC. A Sun Rise szobáit nem láttam, de azoknak fejedelmi a hírük, a házban voltam, olyan, mint egy előkelő panzió. A hűtő a Filioban volt pici, ezért volt egy óriási is minden folyosón, hogy mindenki kényelmesen elférjen.
A Filio és az Apollon közt ne a távolságok döntsenek, mert távolság mint olyan, Nidrin belül nincs. Úgyis sétálni fogsz minden este, tök mindegy, hogy mi mennyire van a strandtól!!
Ha konkrét kérdésed van, írd meg nyugodtan, legkésőbb karácsony után válaszolok, de vasárnaptól vasárnapig Bükk-özök
És még valami: Lefkadán az utak többsége jobb minőségű, mint itthon, ezért ne mondj le az autóról. Az előfordul, hogy eldugott helyekre csak mocival jutsz el, de az egy más tészta. Ezeket a rémhíreket sem kell elhinned. Van aki az egyikre esküszik, van aki a másikra, mindkettő másért és másra jobb. A déli világítótoronyhoz például 2 éve egy vadiúj aszfaltút vezet, ez kötelező progi, ha nem mentek arra, örök harag. És útközben sűrűn vizslatni a jobb oldalt (odafelé - visszafelé a balt , és ahol ki tudsz lesni a tengerre, összef..od magad a gyönyörtől. (Illusztráció szintén az említett oldalon, vagy az itteni 2 Lefkada-albumomban). Ja, nem a f.sásról, hanem a panorámáról
A déli világítótoronyról láttam képeket wow, pont ilyen helyre akarok menni, de ez hol is van pontosan? Egy falunév sokat segítene, és naná, hogy elmegyünk, talán még többször is...
Oké, az utaktól nem tartok. Először robogót bérlünk, mert imádjuk, és ha kiisemrtük a terepet váltunk autóra a messzebb lévő strandok miatt. ÉÉÉÉÉS nagyon bízom benne, hogy sikerül átkompolnunk Zakynthosra. Mindenesetre tervezzük, hogy gyalog átkompolunk fiscardoba, és odasétálunk a kedvenc strandunkhoz.... bárcsak Zakyra is sikerülne...
Majd jól megkérdezem az utazási irodától, megvan-e már a medence, ha készen lenne, úúúúúú.... na de ha nem, akkor sem kesergek, szerintem a Gatsoulist választjuk, mert az néz ki legjobban kívülről Na de majd ha látok képeket a szobáról szerintem az fog dönteni.
Csak az az 1 napos busz út ne lenne... vagy nem megy annyira kacskaringós utakona busz? Mert amikor Korfura mentünk busszal, hát inkább nem részletezem, de padlóra tett. Ezt szeretném elkerülni, de ha végig autópályán megy a busz, akkor semmi gond 1 órát még kibírok ha hegyenvölgyön megyünk, de sajnos csak 1-et bír a gyomrom