Görög virágok, növények
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
Hozzászóló Üzenet
# 196
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13105 Üzenet linkje2006-08-01 11:24:44 

# 197
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Helguska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13371 Üzenet linkje2006-08-04 07:17:15 

Sziasztok.

Ültetett már valaki ciprusfát?????? icon_lol.gif
Korfuról hoztam haza ciprusfának a magját, vagyis azt a nagy bogyóját, amit kiraktam egy beföttes üvegben a napra, aztán meg szétnyíltak, és kipattogtak belõle a kicsi magocskát.
Tud valaki nekem segíteni, hogy most hogyan ültessem el?? Gondolom kicsi cserepekbe, de azt sem tudom mennyit kell rakni egybe,(rengeteg apró magocska lett) meg hogy mennyi vizet igényel. Na meg szerintem a mi telünket sem biztos hogy túlélné.
Helgus

# 198
Hajol
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13372 Üzenet linkje2006-08-04 08:05:37 

Helguska, majd tavasszal egy edénykébe egy magot tegyél. Praktikus lenne elõtte csirázási próbát csinálni néhány maggal.
http://www.okostujas.hu/cupressus.sempervirens/leiras.php

Szerintem védett balkonon kibírja, kertbe nem ültetném.
Sok sikert a "kertészkedéshez"!
hajol

# 199
Helguska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13387 Üzenet linkje2006-08-04 14:42:17 

Kedves Hajol.

Köszi az infót, megnéztem azt a honlapot is amit megadtál.
Hát gondoltam ,hogy nem "télálló" az igazi ciprusfa. Majd meglátjuk, tavasszal, vagyis jövõ nyárra mennyi ered meg belõlük.
Nagyon szeretném,ha lenne itthon igazi ciprusom. Imádom õket icon_lol.gif
Annyira tipikus növényei Korfunak, meg az egész mediterrán térségnek...

Most leander hajtások után kajtatok, már az összes ismerõsömet riadóztattam, minden színbõl szereztem be(remélem megerednek), igazi délies udvart akarok itthon a ház körül kialakítani. Meg olyan korsó formájú nagy cserép kaspót is hajtok, de még itthon nem találtam sehol amik a görög tavernákban vannak, és a görög udvarokon, benne futópetúniával, vagy muskátlival..... Na mindegy ,hétvégén bemegyünk Gyõrbe majd ott talán akad.

# 200
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13393 Üzenet linkje2006-08-04 17:07:15 

helguska!
Szüleim ugyan így hoztak ciprus magot csak Spanyolországból. Nos õk az erkélyen nevelgették egy darabig, majd amikor kertesházba költöztek kiültették õket. Nos ennek már jó pár éve, kb. 10. Most valami érhette õket, mert elég rosszul néznek ki, de eddig bírták.

# 201
Helguska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13402 Üzenet linkje2006-08-04 22:06:43 

Rebeka , ez komoly? Tíz éve itt élnek a ciprusfák, a magyar télben? Most mekkorák lehetnek?
# 202
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13412 Üzenet linkje2006-08-05 14:16:53 

Szia Helguska!

Csak érdekességképp írom ide... Ahol lakom, volt a szomszéd társasházban egy öreg kertész (már meghalt). Annak biztosan a mediterrán növények lehettek a szakterülete, vagy pedig csak a hobbyja, mert kiültetett a kertbe egy legyezõpálmát. Az elsõ teleken mindig nejlonnal fedte be. Mikor már felért a második emeletig, nem volt mivel befedni. Senki sem gondolta volna a lakók közül, hogy megmarad, de ma már olyan 15 méter magas, egy magas a két emeletes házzal és vígan él, mégha télen hó is fedi. Az öreg szerint fokozatosan kell ezeket a növényeket az itteni klímához szoktatni, így rögtön a legelején ki kell ültetni, mert különben késõbb sokként éri a növényt. Szóval mielõbb kiültetni és minden évben fokozatosan csökkenteni a téli védelmet...Ez a bácsi ültetett jórégen pisztáciát is. Hát az idén csak néztem, mert azok is már vagy 5 métere magas fák lettek, bár nem láttam, hogy teremne bármit is.

Szóval szerintem érdemes próbálkozni több csemetével is, hátha többõl egy tényleg meghonosodik.

# 203
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13413 Üzenet linkje2006-08-05 15:04:39 

Nos a szüleim ciorusai legalább 3 m magasak, de lehet hogy több. A lakótelepen az erkélyen nyílván védett helyen voltak télen is, lehet hogy õk is ezért szoktak hozzá a hazai télhez. De Vojandi szavai elgondolkodtattak. Nekem is van egy ilyen pálmám és nyáron ki van ültetve, de gondolkodom télre behozzam-e. Talán kinn kellene hagynom. A gránátalma fával szintén hasonló a helyzet, õ az elmúlt két telet üvegházban húzta ki. Vajon mi lenne vele kinn télen??
# 204
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13415 Üzenet linkje2006-08-05 16:39:39 

Rebeka!
Inkább ne hagyd kinn. Nem valószínü, hogy kibírná.

# 205
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13416 Üzenet linkje2006-08-05 16:57:06 

Szia Rebi!

Már ne hagyd kint semmiképpen, mert az elsõ évtõl, régtén "kicsi korától" szoktatni kell. Ha most kint hagyod elpusztul. Viszont elkezdhetsz kísérletezni egy új csemetén. icon_smile.gif

andi

# 206
Zambozs
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13759 Üzenet linkje2006-08-12 15:20:37 

Ez egy Ausztráliában is honos, de a mediterránt jól tûtõ növény, magyarul "üvegmosó"-nak lehetne fordítani a nevét. A virág alakjához méltóan. Cserje, és itthon is lehet már kapni kisebb nagyobb cserepekben, 3,500-6000 Ft magasságában elérhetõ.
# 207
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13761 Üzenet linkje2006-08-12 15:46:49 

Zambozs, "ez", de melyik ez, mire értetted ezt a leírást? Az én fenyõmre? Vagy valami másra?
Andi

# 208
Zambozs
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13765 Üzenet linkje2006-08-12 16:22:37 

Bocsánat. Én most olvastam végig az elõzményeket, a 10. lapon 2005. dec. 30-i képhez tartozó válaszfülön írtam az "üvegmosó"-ról, és hittem, hogy oda is szerkesztõdik, nem pedig a z idõben sokkal késõbbi jelenhez. Két hete jöttünk meg Paraliáról, és a nosztalgia lapztatta velem végig a virágos fórumot. Szépek a képek, remélem, be tudok majd kapcsolódni a levelezésbe.
# 209
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13784 Üzenet linkje2006-08-12 20:13:05 

Köszi, visszakeresem azt a képet, hogy képben legyek icon_smile.gif
# 210
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13786 Üzenet linkje2006-08-12 20:16:11 

Hát jó, hogy visszakerestem, mert már nem is emlékeztem rá, hogy ezt valaha itt kérdeztem. icon_smile.gif
Köszi a választ.
Tényleg úgy néz ki, mint az üvegmosó icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 13 14 15 ... 30 31 32   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu