#1459312010-07-26 14:38:22 Válasz a #145929. hsz-ra
Én azt találtam, hogy régen megállt itt a komp (vagy hajó), ami Volosból ment Skiathosra, de maz idéntől már nem. Viszont Kala Nerából megy egésznapos hajóút csütörtökönként, ami több félsziget-öbölben megáll, végül Trikeri szigeten van lehetőség tavernázni. Vissza is visz
#1459352010-07-26 14:47:41 Válasz a #145930. hsz-ra
Melus, hogyhogy erőszakkal? De ugye nem 1950-ben?
De most tényleg, nem hangzik jól, amit írtál. Mikor volt ez, melyik év? Szezonban?
Én mindenképp szeretnék átmenni, az ilyen kis szigetek megmozgatják a fantáziámat. A csodaikont is megnézném, meg hát az is csábító, hogy alig van ember rajta, így saját strandokat lehet keresni.
Az egyik motoros beszámolóban én is rosszat olvastam az egyik tavernáról (lassan, és mást vittek ki, mint amit rendeltek ), de hát az nem kötelező...
#1459412010-07-26 15:33:15 Válasz a #145933. hsz-ra
Köszi, köszi.
Ugye eddig volt szó az Afracana-ról, most találtam infót az általad megadott oldalon egy Elizabeth nevű hajóról, ami Kala Nera-ból indul a közeli szigetekre.
#1459522010-07-26 16:21:57 Válasz a #145935. hsz-ra
Egy Skiathosi kirándulás helyett vittek bennünket ide, mert hogy viharos a tenger és nem lehet kihajózni a Volosi-öbölből. Csakhogy ott volt a bibi, hogy az utazási iroda tudta, csak nekünk nem mondta meg. ( hajnali ébresztés, 4óra buszozás) Amikor már a hajón voltunk derült ki az igazság, de csak azért mert a román csoportnak elmondták és volt közöttük magyar származású aki fordított nekünk. A mi iv. csak ekkor vallott színt. A román csoport kiharcolta hogy visszavigyék őket, nekünk nem sikerült. Mintha a falnak beszéltünk volna. Egész nap körbe-körbe hajókáztunk az öbölben, ennek során ismerkedtünk meg Trikeri szigetével. Lehet hogy napsütésben szebbnek láttam volna, de így borzasztóan utáltam. Valóban előfordult hogy valaki nem azt kapta amit rendelt, de azt gondolom itt nagyjából csak készételek voltak a kis forgalom miatt. Este 9-re értünk haza, a másnapi csoportnak már tudtak szólni hogy elmarad a kirándulás.
Mi csak szamaras szigetnek hívtuk mert rögtön a partra érkezéskor jött le a csacsi a dombról mindkét oldalán egy-egy rendes műanyag szemetes kukával. Ez elsőre mellbevágó látvány, aztán a többi dolog sem sokat javított a hely megítélésében. De azért volt jó is: egy kedves néni akivel kézzel-lábbal, picit görögül beszélgettünk. Ebben nem különbözik a sziget más helyektől.
#1459722010-07-26 17:48:31 Válasz a #145941. hsz-ra
Ez valószínüleg téves információ; mi Kala Nerában voltunk és valóban találkoztunk ott a kapitánnyal, aki elmondta: a hajó kikötője Amáliapoli, onnan indul és oda érkezik, akkor csak azért járt ott, mert egy 40 fős holland csoport megfizette.
Kala Nerából nem indult és oda nem érkezett semmi féle hajó július elején "menetrendszerüen", csak ha elötte megrendelik és értelemszerüen meg is fizetik.
#1459882010-07-26 19:24:00 Válasz a #145972. hsz-ra
Megeshet, csak akkor miért írják ezt:
"For those of you now, who want to experience some island-flair there is the possibility to depart by ferry from Volos or suitably rebuild fisher boats from various seaside villages (like the “Africana” from Platanias or the “Elisabeth” from Kala Nera), to the nearby islands Skiathos, Skopelos and Alonissos. "
Az a hajó, amit írtam, az is csak 15 fő felett indul... De a Hellas kempingből is szerveznek hajóutat, most nem emlékszem, az hová is megy, mert mi nem igen fogunk hajózni, inkább átvizitaxizunk a szigetre, vagy ha tükör a víz, akkor átcsónakozunk
az idén csak és kizárólag Trikeri szigetére hajóznak ki Kala Neraból.
Szószerint ezt írta:
Nem tudja, hogy ebben az évben miért nem onnan indul és sajnos azt sem tudja megmondani, hogy honnan indul az Elizabeth.
Tehát a hajó létezik, most már csak azt kellene megtudni, hogy honnan indul és mikor. :DDDD
Még annyit írt, hogy az Africana minden nap 9.30-kor indul Platanias-ból és kb 20Eu a jegy - de erről már volt szó korábban.
Most már csak azért is megkeresem, ha máshol nem, akkor majd ott személyesen. :p