Szasztok!
Mi a véleményetek a Dias Zeus Travel Utazási Irodáról?Tudom, csak jó lehet....Ki lesz az összekötõ személyünk? Õk is váltják egymást? Az utazási irodánknak lesz szerintetek Moraitikán képviselete?Kristóf
Szia Helguska! ne haragudj, hogy nem válaszoltam elöbb, csak rossz volt ide irni mikor én is kérdeztem és nem válaszoltak, igy nem ki is léptem az irásom után és azota nem is látogattam az oldalt. Nem tudom mikor utazol , mi a panorama apartmanban voltunk, ibusszal. de a reptéren jöttek a magyar idegenvezetök akik az ibuszt és az 5kontinenst képviselik együtt. mi a BBQ hajókázásra fizettünk be ahol a párom majdnem berugott a pultossal együtt ha jol akarjátok érezni magatokat akkor ne érdekeljen ki figyel titeket és ki hogy néz! csináljátok amihez kedvetek van!!!mi is igy tettük és nagyon jo volt. a parton ahol kikötöttünk nagyon fincsi kaját kaptunk, egyszerü volt de finom, márpedig én elég finnyás vagyok, de ez szerintem tuti volt. és megáll a hajó egy kék laguna nevü helyen ahol nem a parton tesz ki hanem a vizböl kell kiuszni a jéghideg vizben, de nem szabad kihagyni, maga a viz olyan kék mint az ég és a 6 m mély vizben látszik a hajó árnyéka... gyönyörû!!! nem tudom részletezni tovább mert nagyon hosszú lenne.... másnap szigettura volt nekünk, az is marha jo, a soföröknek meg minden elismerésem. lehet hogy van aki fél ut közben , mi nagyon élveztük ezt is! 2 centikre a házfalaktol megy a busz, achilleion, paleocastrica, sidari,... azt se tudom már hány helyen jártunk. na ez a 2 program került nekünk kettönknek összesen 140 €-ba. ezenkivül béreltünk motort, aminek nem megterhelö 2 ember 2 napra 26 € volt. rengetek motorkölcsönzö van! de erröl mndent el fognak mondani ott a megbeszélésen elsö nap! motorral elmentünk az aqualand-ba ahol 20€ volt egy embernek a belépö. azt mondom megéri!!! nagyon jo kis csuzdák vannak, a gyerekeknem meg szeintem maga lehet a paradicsom( mi gyerek nélkül voltunk, mert nincsi s nekünk olyan )a motorozás második napján meg bejártuk a sziget also felét, mert arra busszal csak lefkimiben voltunk a kikötöben. lementünk motorral minden partra amihez csak kedvünk volt. a többi nap amiröl nem irtam csak pihi volt. mi csak egy hétre mentünk és kár érte!!! de visszamennék még oda!! na azt hiszem most ennyi! Ja , az összes pénz amit ketten költöttünk 500 € volt de ebben benne van az is, hogy vittünk magunkkal konzerveket, meg tésztákat meg leveseket, plusz ez már magába foglalta a programokat is! ha nem viszünk semmit akor is 600 € bol kijövünk tutira ( legalábbis mi) Na remélm nem késtem el az üzenettel!!! ha idöben irtam irj vissza légyszi!!!
Szia Reni! Most nézegettem a képeket, amiket az oldalra feltettél. Nagyon tuti kis képek. Mi is készülünk Korfura. Azt szeretném megkérdezni, hogy az a hosszú homokos tengerpart, amit a képeid között találtam, az melyik részén van Korfunak? Nagyon érdekelne. Elõre is köszi. Bali
"...rossz volt ide irni mikor én is kérdeztem és nem válaszoltak, igy nem ki is léptem az irásom után és azota nem is látogattam az oldalt...
Ha lassan is, de folyamatosan növekszik azoknak a fórumozóknak száma, akik nem csak az utazás elõtt kérdezgetnek, hanem utazás után leírják a tapasztalatukat...
Szia Kristóf! Bocs, hogy csak most irok, de ugy tudom ti még nem indultatok el! Mi ketten mentünk a barátommal, gyerekek nincsenek, de nem hiszem , hogy bármi gondot okozna ha ök is ott vannak, söt, mekkora élmény lehet ez nekik!Repülövel mentünk, és szerintem jó volt az út. A repteret nem nagyon tudom mihez hasonlitani, mert még csak tunéziában voltam rapülõvel tavaly, de szerintem olyan amilyennek kell lennie . hasonlithatod az itthonihoz is, jó. A leszállopálya is jó, izgi egy kicsit , de csak nagyon tapasztalt pilóták mennek oda ( a világ 2. legkisebb reptere, a 2. legrövidebb leszállópályája) . NEm volt késés, söt hazafele 15 perccel hamarabb indultunk , de ez nem jelentette azt, hogy le is szálltunk hamarabb, mert nem tudtunk elég gyorsan jönni, meg ugye pont aznap jött bush bácsi... , és 14 gépnek kellett elöttünk leszállnia 10 perc alatt. igy akkorra szálltunk le mikorra ki volt irva. a transzfel jó, az ilyen buszok nagyon tiszták, enni inni nem szabad rajta, mert ez a soförök saját vagy bérelt busza. Ez vonatkozik a buszos kiránduéásokra is. És tényleg kedvesek, de az minden délebbi országra igaz szerintem, de ök is kedvesek nagyon! Igen egy két szót tudnak magyarul a sok turistának köszönhetöen, de vannak kint magyarok is pl ahonnan mi kölcsönöztük a motort! Azt hiszem ennyi, ha még kérdésed van kifejezeten nekem akkor itj én válaszolok!
Köszönöm a figyelmet Jox ezt még a legelsö irásomra értettem, mikor én is csak utazás elött kérdeztem, arra azota sem volt válasz, de a tapasztalat töbet és! De téynleg köszi!
Köszönjük a rövid beszámolóidat és aszép képeket. Abszolút árad az írásodból az a hangulat, hogy még mindg nagyon a nyaralas hatása alatt vagy, elvarázsolva
Ne gondoldd, azt, hogy nem vesszük figyelembe,amit írsz. Én minden nap olvasom az egész fórumot és ahol tudok, segítek, de talán az, hogy nem kaptál anno választa kérdésedre, nem csak azon múlt, hogy senkit sem érdekelt, hanem talán nem tudtunk válaszolni.
Szóval, örülök, hogy visszajött a kedved, és visszajöttél magad is, és ilyen jókat írsz nekünk.
Reni!
Koszonom, hogy ilyen gyors voltál :- ) Igy sikerult a kérdésemre is választ kapni. A Pelekas és a Santa Barbara beachre gondoltam. Ezek a délnyugati részen vannak ugye? Mi Agios Georgos-ra (délnyugati rész) készulunk augusztus végén, akkor ez a két beach nem lesz olyan messze tolunk, ha jol gondolom. Ugye?
Sziasztok!
Én még csak most regisztráltam Nálatok,egy másik görög fórumon már az indulás óta tag vagyok.Az ottani ismerõseim-õk már a barátaim-közül sokan írnak ide is.
Nagyon szeretem Görögországot,mindig oda vágyom és mikor hazajövünk,szinte fáj,úgy mennék vissza.
Most ismerkedem a fórummal,nézegetem a témákat és azért írok elõször ide,mert Korfun kétszer jártam és imádom azt a kis gyöngyszemet.
De Görögország minden részét,minden szegletét,a legapróbb kavicsot,a legkisebb rákocskát a tengerben,a mosolygós embereket,a zenéjüket,a táncukat,a kék-fehér zászlójukat,mindent-mindent szeretek,ami GÖRÖG.
Szerdán érkeztünk haza Korfuról. FANTASZTIKUS VOLT!!!! ÉS MÉG ANNÁL IS SZEBB MINT AMIT A KÉPEKRÕL , ÉS DVD-N LÁTNI.
Kedves Coyote.r! Aranyos vagy, hogy mégiscsak válaszoltál nekem, de én már akkor Moraitikán voltam ,így csak most tudtam elolvasni. Rád is nagy hatással volt a nyaralás,az írásod alapján, és még mindig nagyon frissek az élményeid.
Kedves Kristóf, és mindenki aki Moraitikára készül: a sziget gyönyörû, elsõ döbbenetes élményem az volt, amikor a gépünk kiért a kopár Dinári hegység fölött az igazi kék tenger fölé, és a szigettel párhuzamosan haladtunk, és nagyon szépek Korfu zöld hegyei, látni az ég felé törõ ezernyi csúcsos ciprusfát már a repcsibõl is.
A transzfer után ahogy kiszálltunk a buszból azonnal megütötte a fülemet a kabócák dobhártyaszakasztó ciripelése. Ez elõször nagyon furcsa, de hamar hozzá lehet szokni a koncertezéseikhez, aztán már fel sem tünik.
Kristóf, neked írom, mert gyerekekkel mentek, nagyon jó a strand Moraitikán, nincsenek tengeri sünök, és lassan mélyül a tenger. 40 méterre is be lehet menni, és még mindig csak mellig ér. A part kavicsos, de pár méterre a vízben már homokos, nagyon tiszta, látni a halakat is.Viszont állandóan fúj a szél, ezért becsapós a meleg, könnyû leégni, kenjétek magatokat, és picikkel az árnyékba legyetek. Mi a Delfínia hotel strandjára jártunk, ott sok volt a fa, és senki nem szólt érte.
Feltétlenül sétáljatok fel az ófaluba, ahol van a piros-sárga színû templomocska a domboldalon. Nekem nagyon tetszett. Varázsa van, szük utcák a hegyoldalban, és csend, nyugalom.
A növényzet igazi mediterrán, ciprusfák, olajfaligetek, pálmák, leanderek, citrom és narancsfákat látni .
Javaslom a fõutcán lévõ ENJOY Fast Food éttermet, ami a nevével ellentétben nem egy klasszikus gyorsétterem , igazi görög kajákat lehet kapni , olcsóbb áron mint a tavernákban,hatalmas adagban és mellette élvezhetitek a görögök vendégszeretetét is. Egy görög család viszi az éttermet, és mi minden vacsi után kaptunk tõlük csak úgy egy tál hideg dinnyét, és még két pohár jeges ouzót is , de ezt a nyaralásunk alatt végig odahozták legnagyobb döbbenetünkre, és soha nem engedték kifizetni. Az utolsó nap a tulaj könnyes szemmel ölelgetett meg minket mikor elbúcsúztunk tölük. Angolul lehet velük kommunikálni, na meg kézzel lábbal.
Rengeteg dologról tudnék még írni (repülõ út, fakultatív programok, bevásárlási lehetõségek..) Ha konkrét kérdésetek van szívesen válaszolok nektek. Egyenlõre befejezem, mert ezer a dolgom.
üdv mindenkinek. Helguska