#1261012010-02-16 10:48:27 Válasz a #126051. hsz-ra
Van egy Thassos.lap.hu nevű oldal, nézzél szét ott is, rengeteg képet is fogsz találni, S. Potamiáról is. Illetve a Thasos.hu-n van fórum is, és rengeteg kép, hozzászólás, regelj be oda is, ha még nem tetted meg. Végül is nem olyan nagy a sziget, hogy autóval ne tudnátok napi szinten több helyre is eljutni, biztos megtaláljátok a legkedvezőbb helyet majd. Mi is bérelt autóval fedeztük fel a szigetet.
Thassos gyönyörű!!!! Mi 2 hetet töltöttünk ezen a szigeten, Skala Poatamiában. Pontosabban itt csak a szállásunk volt, mert béreltünk robogókat és körbejártuk a szgetet. Megnéztünk majdnem mindent, amit érdemes. A legjobb strand egyértelműen Skala Potamia-nál van. Gyakorlatilag ez a partszakasz legalább 3 km hosszú és majdnem az egész homokos és lassan mélyülő. A Golden Beach nevű rész nagyon hasonlít Sarti strandjához.
Skala Potamia és Skala Panagia a faluk (Potamia és Panagia) üdülőfalui. Igaz, nincs akkora nyüzsgés, mint pl. Sartin, de higyjétek el, éppen elég. Özönet taverna, kisbolt, szuveníros-bazáros van a centrumi részén Sk. Poatmiában. Ha 2 hétig vagy kint és minden nap minden étkezésekor máshol eszel, akkor se tudod végigjárni az összes kajáldát. ha meg aug 15-e hetén mész...akkor tömeg is van, nem kicsit.
Limenas és Limenaria jó hely, nagyobb, zsúfoltabb is - nagyságukból adódóan. Én szeretem, ha éjszaka tudok aludni és max. a tenger zúgását hallom, nem a robogókét és a hangos túristákét. Szóval van élet Sk. Potamiában is (azon túl is...). Én, ha visszamegyek mégegyszer (remélem még sokszor), csakis itt keresek apartmant.
Ja: több és szuper infók: www.thassos.hu
Teljesen egy véleményen vagyok Fazikával,minden így van ahogy leírta!!
Ne keressük Thasoson Sartit,Neo Porit,vagy Paráliát.Thasos semmivel sem hasonlítható össze.Szerintem két egyforma település nincs eddig nem találtam pedig mr jó néhány helyet bejártam mindnek saját varázsa van.
Biztos igazatok van abban, hogy nem hasonlítható össze semmilyen másik hellyel sem. El kell menni Thassosra, aztán már én is tudok majd véleményt írni!
Sziasztok én már voltam abban a szerencsés helyzetben hogy mind két helyen voltam ill. nyaraltam Skala Potamiban és Limenasban is mind kettö megfelel a nyüzsgö éjszakai életnek talán annyit tennék hozzá hogy Potamiban tényleg kicsit kiseb de szerintem éppen elég egy hétig minden este körbe járni
Limenasban viszont nagyobb a nyüzsi nekem ez is megfelelt de már itt néha sokaltam de nem volt olyan vészes nagy valoszinüséggel idén újra ide megyünk mert ez a sziget tényleg szép és felejthetetlen ja és olcsó
Bérelni kell motort és körbe járni a szigetet minden kis uton le menni megnézni a partot sok szép öböl van
Sziasztok!Tassosra készülödöknek,!Mi Limenáriában nyaraltunk csuda jó volt.Van egy klassz strand a "Metál beach" egy ércbánya alatt terül el,nagyon jópofa a környéke.Fürdés után meg lehet nézni,hogy nézhetett ki anno.Aztán mindenféle szobrok vannak kiállitva.Alykinél levő strandot se szabad kihagyni,kicsi ugyan,de szép a környék,és a kis földnyelv végén hófehér márvány tömbök.Azonkivül a domb tetején ásatás is található,kis ösvényeken lehet barangolni.A fővárosba az agora érdekes,a szinház, a romos vár.Nekünk itt volt egy nagy élményünk,éppen ásatás folyt az egyik sarokba,és be tudtunk kukucskálni mit is csinálnak.Valami állatnak a csontváza feküdt a gödörbe.Láttuk a hogy szitálják és tesszik félre amit találtak.Gyönyörü a sziget igazi öröm lesz megismerni.
Sziasztok!Tassosra készülödöknek,!Mi Limenáriában nyaraltunk csuda jó volt.Van egy klassz strand a "Metál beach" egy ércbánya alatt terül el,nagyon jópofa a környéke.Fürdés után meg lehet nézni,hogy nézhetett ki anno.Aztán mindenféle szobrok vannak kiállitva.Alykinél levő strandot se szabad kihagyni,kicsi ugyan,de szép a környék,és a kis földnyelv végén hófehér márvány tömbök.Azonkivül a domb tetején ásatás is található,kis ösvényeken lehet barangolni.A fővárosba az agora érdekes,a szinház, a romos vár.Nekünk itt volt egy nagy élményünk,éppen ásatás folyt az egyik sarokba,és be tudtunk kukucskálni mit is csinálnak.Valami állatnak a csontváza feküdt a gödörbe.Láttuk a hogy szitálják és tesszik félre amit találtak.Gyönyörü a sziget igazi öröm lesz megismerni.
Szia Manyi!
De jó, hogy ily jókat írtál a fővárosról!
Bocs', hogy megint belebeszélek a nagyok dolgába, de ugye nem értetted félre? Limenária a sziget túloldala, mint Limenas (azaz a főváros, más nevén Thassos), és a leírt strandok sem a fővárosban vannak, a romok, a színház viszont igen...
#1263592010-02-18 22:00:58 Válasz a #126216. hsz-ra
Ebben a kikötőben egy órácska alatt fogtunk két vödör kishalat (egyszerű pecabottal és jóféle szegedi paprikás kenyérrel ).Olyan tiszta a víz,hogy látni lehet amint kapnak a halak! Megpucolni már nem volt kedvem így a kikötő összes macskája jól lakott . Hát nem véletlenül hívják a macskák szigetének is Thassost!