#1519892010-09-15 07:22:23 Válasz a #151129. hsz-ra
Szia Hadiandi!
Szerintem már hazaérkeztél. Nagyon kíványcsi lennék, hogy Kos sziget mennyire lopta be szívedbe magát.
Milyen volt az apartman? Szóval kérdés az még lenne bőven.
#1520212010-09-15 19:32:44 Válasz a #151989. hsz-ra
Szia Zsuzsa,
igen hétfőn délután hazajöttünk, de még nem igazán volt időm leülni ide hosszabb időre.
Hol is kezdjem? A Rena apartman. szerintem tökéletes hely, ha valakinek csak az alvásra és tisztálkodásra kell és nincsenek kirívó követelményei. Aki járt már Görögországban, az tudja, hogy az apartmanok mekkorák. nem kell meglepődni, hogy egy szekrény van a ruháknak, vagy hogy a zuhanyzóban nincs tálca. és minden kicsi helyen van, lehet hogy a wc-t teljesen eláztatod zuhanyzás közben. na és? majd megszárad. nekünk ez nem okoz problémát, sőt még a nyaralásunkat sem tudja elrontani!!!! számomra sokkal fontosabb, hogy minden nap takarítottak, 2-3 naponta cseréltek törölközőt. és a takarítónő nem nyitotta ránk soha az ajtót, mindig megvárta, hogy elmenjünk otthonról. és ami még nagyon fontos nekem, bármit otthagyhattunk az asztalon, semmihez nem nyúlt senki!!!! (ellenben az Esperidessel, ahol a takarítónő folyamatosan bemászkált amig otthon voltak akikkel megismerkedtünk, és a műanyag ételhordót elvitték a mosogatójukból )
szóval ha Kosra visszamennék, tuti hogy a Renába mennék! A medence szintén tiszta volt és a háziak fogadtak a busznál és ki is kísértek minket. nagyon kedvesek voltak, megérkezés után lementünk és kérdeztük tudnak e ajánlani motorkölcsönzőt, 15 perc múlva ott állt az apartmannál a motor. egyébként gyalog a belváros 40 perc, de ez kényelmes sétával!!!
KOS- semmiképp nem ajánlanám olyannak ezt a szigetet, aki még nem járt Görögo.ban. Már viszonylag sok helyen megfordultam, de talán erről a szigetről nem mondhatom el, hogy visszavonz. Nekünk sokkal koszosabbnak tűnt, mit ahol eddig jártunk. A strandjai sem voltak számomra lenyűgözőek, ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem szépek, csak valahogy nem ájultam el egytől sem. pl. Mastihari kimondottan koszos volt, viszont előtte pár km.-el volt Bravo beach, ami sokkal jobban tetszett.
folyt. köv.
#1520222010-09-15 19:54:37 Válasz a #151989. hsz-ra
Paradise beach jobban bejött mint a Kefalosi öböl. de tetszett még Limnionas beach, ami inkább csak "kívülről" volt szép, víz alatt csak a szemetet lehetett látni. Empros Therma számomra inkább népfürdő, de a "medence" külső oldalán jó volt kicsit ücsörögni, ahol kaptunk hideget-meleget Marmari, Tigaki igazi nyaralóhelyek az utóbbi szerintem nyüzsgőbb, szimpi hely. Nagyon szép strandot találtunk Lambinál, az Atlantis Hotel mögött!!!! Gyönyörű, kristálytiszta víz, csak nem árt fürdőcipő használata, mert nagyon köves. de hihetetlenül gyönyörűűű!!!!
Zia kedves kis hely, nem szabad kihagyni!
És KOS város volt a kedvencem. nem volt este, hogy végig ne sétáljuk az utcáit! nagyon tetszett!!!
3 sziget túra, a kikötőben 20 euro/fő( Bodrum 15 euró). Mi a Maria nevű hajóval voltunk, egy Erdélyi srác volt a kerítő. megszólított minket magyarul és nagyon kedves volt. a hajó pedig egy Kalymnosi testvérpáré volt. szuper volt, kár lett volna kihagyni! az igazi görög életbe kicsit belepillantottunk.
Szóval nem azt akarom mondani, hogy nem tetszett, szép volt, örülök hogy láttam. kár lett volna kihagyni, de valamiért nem sajgó szívvel jöttünk el, mint eddig nagyon sok helyről.
Ja, majd el felejtettem még Asclipion. elképesztő volt számomra. nem szeretek nagyon romok között mászkálni, de ez nagyon tetszett!!
#1520432010-09-16 08:42:26 Válasz a #152021. hsz-ra
Szia Hadiandi!
Érdekes amit írtál. Persze, kinek a pap, kinek a papné...
Szóval írtad, hogy aki még nem volt Görögországban, annak nem ajánlanád Kos szigetét. Hát,... nem is tudom. Családomat elbűvölte e sziget és visszavágyunk.
A szeméttel kapcsolatban, szerintem mindenhol lehet találni, csak a zöldebb részeken a bokrok alatt nem annyira feltűnő. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy kicsit kopár a sziget, de számomra mégis van valami vonzó ereje.
Mastichari. Amikor Mi voltunk tiszta falut láttam. A partja is rendezett volt. ill ahol nem volt hotel ott a tengeri füvet láttuk.
Írta Ian, hogy a szállásról írjál. Nos, tényleg jó lenne, mert az index kos fórumon mindig van kérdés a szállásokkal kapcsolatosan.
Azért örülök, hogy jó volt az egy heted!
Sziasztok!
Hadiandi,valóban,annyi igazad van,hogy AZOKHOZ a szigetekhez mérten,ahol már TE is jártál/nézegettem tudod a szép képeiteket/valóban kicsit MÁS jellegű Kos.Kicsit szemetesebb,mint pl.Kréta,nincsenek lenyűgöző hegyek,mint Kefalónián,nem olyan zöld,mint Korfu,csak egyszerűen KOS!
Kicsi,szép régi műemlékekkel tarkitott,TISZTA tengerpartokkal megáldott/legalábbis mikor mi mentünk idén június 14től/Mastichariba,nagyon szép,türkiz volt a partunk,igaz,kifogtuk,hogy a szél nem fújt annyira.Gondolom,az is közrejátszik,ha nem tűnik kristálytisztának,hogy a szél felborzolja a homokot!
A Fotoalbumban a képeim közt van a hotelünk partja Mastichariban,délben,szerintem csodaszép!!!Reggel a tengeri füvet/az mindenhol van,szerintem/mindennap takaritották,úgyhogy nekem csak szép emlékeim vannak a Mastichari-partról.
A Koson eltöltött 2hetünk varázslatos volt,a kirándulásokkal együtt életünk legszebb utazása volt!Hozzáteszem,én nagyon szeretem a fehér-kék épületeket,pálmákat,bouganvilleákat,leandereket,türkizkék vizet,nekem EZ jelenti az igazi görög-érzést és itt,ezen a kis szigeten mindezek adva voltak,talán azért is vágyom annyira vissza,nekem negativumok nem is nagyon jutnak eszembe!
DE persze,tényleg,kinek a pap...Én pl.Zakynthosra nem vágyom vissza,ellenben Dél-Krétára és Kosra nagyon...
Azért nagyon örülök,hogy végülis minden jól sikerült!
Üdv:)
#1520872010-09-16 18:49:04 Válasz a #152043. hsz-ra
sziasztok!
mi is féltünk 1 picit Kos szigettől,mivel nem annyira zöld mint esetleg más görög sziget,de ennek ellenére nagyon jó,tartalmas 1 hetet töltöttünk ott!!!
tavaly Zakynthoson voltunk,és bár megkockáztatom hogy természeti szépsége több van mint Kosnak,mégis az idei nyaralás valahogy jobban sikerült!!!
pozitiv csalódás volt a sziget!bármikor visszamennék!
ami még tetszett,hogy nem volt tömegnyomor a szigeten!lehet azért mert már utószezonban voltunk,nem tudom.
ami a partokat illeti,Marmari-n kivül Agios Theologos,és a Cavo paradise strandjain voltunk,ezekkel semmi gond nem volt,mindegyik helyen alig voltak,és a víz is tiszta volt.
Zsuzsa!
Igen, arra mi is gondoltunk, hogy a több zöld miatt nem látni máshol ennyi szemetet. na de ez nem változtat azon, hogy itt láttuk azt, amit máshol esetleg a bokrok eltakarnak Elhiszem én, hogy Mastichari nem mindig ilyen, hiszen mi is azért készültünk oda. de most (lehet az utószezonnak köszönhetően) sajnos 11 órakor még nem volt a tengeri fű eltakarítva.
Zsebkuty! hiszek én neked is, én csak azt írtam le, amit tapasztaltam. láthatod, hogy imádjuk Görögországot, máskülönben nem járnánk oda mindíg. És mi is azért megyünk ide, mint minden Görögimádó. az illat a látvány a sok szépség. Én nem azt írtam, hogy nem ajánlom a szigetet, csak leírtam a saját tapasztalatomat. láthatod, tele van dicsérettel.
és hogy kopár?..........hát Kréta is az volt, de remélem még a többi részét is láthatom, amit eddig még nem
Ian!
Le fogom írni a szállásértékelést, csak kérlek csináld meg a fejlécet! Lambi-Rena apartman köszi!!!!
#1521112010-09-17 08:34:16 Válasz a #152101. hsz-ra
Hadiandi!
Kész a kategória számára-->Rena apartments.
Sajnos weblapot nem találtam, ha esetleg Te tudod, akkor azt is írd meg kérlek! Illetve a google maps-ban is nézd meg légyszi, hogy jól állítottam-e be a koordinátákat?
Előre is köszönöm!
Üdv: Ian
#1521162010-09-17 11:38:39 Válasz a #152111. hsz-ra
Szia Ian!
Megirtam az értékelőt,remélem,mindent jól csináltam.
Aztán,hogy ne legyek OFF...
Achilleas Beach hotel:Bátran ajánlom itt is a Hellaszon,ár-érték arányban kitűnő választás,aki kipróbálja az all.inkl-t,itt nem fog csalódni!
Elolvashatjátok a lapon az értékelésem!
#1521182010-09-17 12:55:35 Válasz a #152101. hsz-ra
Szia Hadinadi!
Kicsit hülyén jött ki a levélváltás.
Szerintem két fajta szemét van.
Az első a természetes,itt a tengeri fűre gondolok. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hotel területén lévő parton csak egy-egy fű hordalékot lehetett találni, viszont ott ahol nem volt semmi, tehát a part "hontalan" ott azért volt. Megjegyzem ez nem zavart!
A másik szemét ,amit mi emberek teszünk le. Ezeket szerintem sokkal jobban észrevesszük és jogosan fel is lehet háborodni.
A lényeg, hogy ettől függetlenül azért számodra jó volt az egy hét Kos szigetén, az más kérdés, hogy érzéseid miatt egy másik szigetre vágysz vissza. Ez így természetes:D
Zsannazsu
Zsuzsa, igen azt hiszem én írtam nagyon leegyszerűsítve Szóval a szigeten az általános szemétre gondoltam, Masticharinál pedig a rengeteg (kupacokban lévő) tengeri fűre.
De végülis egy nyaralást ez nem ronthat el, az a lényeg. nekünk legalábbis
Még azt elfelejtettem leírni, hogy az idő végig kifogástalan volt, 40 fok változatlanul (napon). De ezt az állandó szél miatt egyáltalán nem lehetett érezni. nagyon szuper volt!!!! felhőt még csak mutatóban sem láttunk. vagyis utolsó nap a hegy felett láttunk
És ajánlanám még Lambiban Mike tavernáját, nagyon finomakat kajáltunk ott, és kedves a személyzet! Mike csudapofa
Ian!
A koordináták nem jók, de most nem tudom megírni a helyeset. Hétfőn ide megírom! Webcímet nem tudok én sem.
#1522302010-09-20 14:41:38 Válasz a #152228. hsz-ra
Szia Hadiandi!
Sajnos nem egyértelmű ...vagy én nem tudom értelmezni vagy Te adtad meg rosszul.
Ehhez hasonlónak kellene lennie-->36.91204,27.278609
A googlemaps-ban keresd ki légyszi és az ott kapott koordinátákat add meg. Köszönöm!
Üdv: Ian