Sziasztok!Az lenne a kérdésem hogy a QR kód szükséges e abban az esetben ha át utazok Görögörszágon?(Albániában Ksamillba mennénk)s természetessen vissza is erre!
Sziasztok,
van az idén újabb infó az autópálya díjakról, fizetőkapukról, mennyire lehet végig pályán menni Szalonikiig? (mi 2018-ban voltunk utoljára)
köszi
#2502012021-06-14 17:07:10 Válasz a #250200. hozzászólásra
Szia ! az autópálya Pesttől Szalonikiig vezet. A Görög szakasz a határ után részben pálya részben 2x1sávos gyorsforgalmi út. Személyautóra Szerbiában 18,5 euró, Macedóniában 5 euró. Görögországban 1.8 euró.
a QR-kódra csináltam regisztrácitót, de még nem engedi a dátumot kiválasztani, csak adott hónapban T +X nap, tehát augusztusra még nem engedi.
Lehet szőke kérdés, de hány nappal előbb tudtátok megcsinálni?
Szia Imgi,
mi augusztusban megyünk, várom majd a tapasztalatokat utazással kapcsolatban, úgy látom Ti egy kicsit előbb mentek,
előre is köszönöm, jó utat! Jó pihenést!
Szia ! A QR kódra még nekem sem sikerült regisztrálni a múlthéten, ma minden további akadály nélkül ment szombatiérkezésre. Vasárnapra vagy hétfőre ígérhetem a beszámolót az útközben tapasztaltakról. Köszönöm a jó kívánságokat. Remélem gyorsan fog eltelni az utazásig hátralévő időd.
Egy héttel az indulás előtt lehet regisztrálni, de teljesen mindegy, hogy mikor regisztrálsz, mert az érkezés napjának éjféljén küldik a QR kódot. Ha éjfél előtt 5 perccel regisztrálsz, akkor is, ha 5 nappal, akkor is.
A QR kódot nem kell papíron vinni, elég megmutatni telefonon, ha kérdik.
Sziasztok! A QR-kódhoz kapcsolódóan... Valahol azt olvastam, nem kell az autóban ülő valamennyi utasnak külön regisztrálnia, elég egyszer kitölteni a regisztrációs felületet valamennyi családtagra. Ez igaz? Illetve ez szó szerint csak családtagokra vonatkozik? Hogy konkrét legyek, a két fiammal és a nagyobbik fiam barátnőjével megyünk nyaralni. Meg tudom csinálni mind a négyünkre a regisztrációt az én telefonomon? Köszönöm a segítséget!
#2502122021-06-17 20:13:17 Válasz a #250211. hozzászólásra
Sziasztok!
Én is nézegettem már és családonként (autónként) egy regisztráció elég "One PLF should be submitted per family."
Ami viszont aggasztó, hogy a konzuli szolgálat 2021.06.16-os állapota szerint kijárási korlátozás van érvényben éjszaka. Ez több dolog miatt nem olyan jó, utazás miatt meg küldönösen rossz, annak aki éjszaka érne oda.
Remélhetőleg ez nemsokára véget ér,mert így elég katonás nyaralás lehet kint.
" Kijárási korlátozások Görögországban:
01.30 és hajnali 05.00 között kijárási tilalom van érvényben, csak munkábajárás céljából, sürgős orvosi ellátás miatt, vagy kisállat sétáltatás céljából lehet a lakóhelyet elhagyni.
A járványügyi intézkedések betartását szigorúan ellenőrzik a hatóságok, a szabályszegőket pénzbüntetéssel sújtják. "