#2356792015-09-24 16:38:38 Válasz a #235670. hozzászólásra
Szia, Cicmarek !
Mi az alsó-első szinten, -ahová gyakorlatilag lefelé kell menni az út szintjéről- voltunk egy ún. egyterű stúdióban, tehát erről tudok írni, a szobákról nem.
Igen, hajszárító volt a fürdőszobában, vízforraló nem volt, ...a reggeli kávéhoz kis kávélecsöpögtető edényben kellett a kétlapos rezsón forralni a vizet (mi ott 3:1-ben nescafét ittunk ébredés után.) (Lehet, hogy a szobákban volt más forraló alkalmatosság is.)
Volt a szekrényben egy ilyen eszköz is: mi nem használtuk:
Kedvesek, udvariasak , segítőkészek voltak a "házigazdák"...csak angolul, görögül kommunkiáltak. (Mi , kézzel lábbal is )
Kétnaponta volt törölközőcsere, és a lepedő-takarókat is cserélték.
Volt konyharuha,mosogatószer, szivacs is (csapdugó is..de a fürdőszobában nem , viszont ott is volt folyékony-szappan)
Rendes evőeszközök és tányérok 3 személyre, kenyérvágó kés is, merőkanál is, fakanál is, citromfacsaró is, sörbontó, dugózó is .
Volt mécsestartó és mécses is (nekünk volt egy rövid áramszünet)
A teraszon...s láttam, hogy az emeleten az erkélyen is ....volt ruhaszárító és 6 db csipesz is.
Bocs tegnap nem voltam gépnél...remélem, nem késtem el.
Ha még indulás előtt vagytok, kérdezz nyugodtan, ha tudok , válaszolok.
A szállás olyan mint amit a képek mutatnak.
Edény picit lehetne több , és egy tál is (pl. salátának), de volt gyümölcsmosó 1 kb 4l-e és egy kb 1-1,5 l-es lábas+ egy teflonserpenyő.
A citomfacsaró -nekünk- külön áldás volt.
Eléggé ramaty külsejű narancsokat árultak, de nagyon bő levűek és édesek, mi sokat facsartunk, mert isteni finom volt , úgy a'la natur.
Szia Amanda.
Már kint olvasom válaszod köszönöm. 1/A studioba vagyunk.
Tényleg kedves a házigazda, jo nagy a szoba, szép, tiszta.
Egy közeli marketbe mentünk vizért, 6db 2.5euro volt a dobozos mythos 1.5euro.
Nem sok áruja volt, majd holnap nézünk nagyobb boltot.
#2356842015-09-25 11:50:51 Válasz a #235682. hozzászólásra
Cicvarek!
Lehet, ha kérsz az infós szobában vízforralót, akkor adnak.
Sajnálom, hogy épp elutazásotok előtti este nem voltam gépnél.
Mi is az 1/a-ban voltunk.
Ibusszal mentetek?
Remélem , ott jó idő van, itthon "esik mocskosul az eső"
Ha még nem késtem el: Olympost ki ne hagyjátok.
Mi szerettünk volna a szigettúrára is elmenni...mert autó híján ez lett volna jó a sziget bejárására, de nem jött össze a megfelelő létszám.
Ha Pigadiában -a Petrához legközelebbi strandon - nagyok a hullámok, akkor Ammoopi strandját ajánlom, az szuper, családbarát, még olyan úszni nem tudóknak is, mint mi.A víz áttetszőségéből látszik, hol vannak a jó "bemenő utak " a kövek között.
Mi busszal mentünk át kétszer is...maga a busz-út kb 12 perc, klassz az útlátnivaló tájakkal ...4 euró a menetjegy.
A központban van több szupermarket is.
Szerintem minden elég drága a magyar árakhoz képest...de lehet, hogy csak nekünk .
Azt tapasztaltam, hogy beljebb a központban...pl. a bazársoron van ami olcsóbb, mit a Petra közelében .
A görög köszönésekre, köszönömre, kéremre--(pár szóra : pl. mennyibe kerül)mindig nagyon mosolyogva, örülve reagálnak...érdemes mondani.
#2356912015-09-25 19:16:24 Válasz a #235684. hozzászólásra
Szia Amanda!
Mi holnap megyünk Olimposra, bőven meg van a létszám.
Hétfőtől autót bérlünk, mivel mi vagyunk az utolsó turista csoport ezért kedvezőbb az autóbérlés.
minusz a főszezoni árból 5euro/nap.
A Petrához közeli strandon voltunk, semmi hullám. Szél csend van most itt Pigadiánál.
Nem is hiszem el még mindig van ereje a napnak. Megkapott a nap mig besétáltunk a kikötőig.
Már találtunk nagyobb super marketet.
Hazafelé a DutyFree milyen lesz? Mivel pici a reptér ezért gondolom nem nagy, ouzot szeretnénk majd otthonra is meg mézet.
Konyu!
Holnapra tervezzük estére a grillest. Nem jöttök Ti is?
Olymposzra nálunk is megvolt a létszám
A vámmentes jóval kisebb mint Pesten...vegyesen vannak görög és nemzetközi cuccok itt is.Nem tűnt úgy , hogy ott jóval olcsóbb bármi is.Inkább azért éri meg, mert nem számít már a súlyba.
Láttam úzókat is, mézeket is, különleges lekvárokat is...mi Metaxát vettünk...és volt egy különleges kávéízű úzó is...az nagyon fincsi.
Amúgy nem sokat vásároltunk sehol...inkább élményeket gyűjtöttünk, fotóztunk, jellegzetességeket kóstoltunk.
Mi nem vagyunk mézkedvelők, azok áráról nincs infóm.
Ja! Az 5 literes ásványvíz éri meg legjobban. A szóda elég drága.
Végigkóstoltuk a helyi söröket, a Mythos nyert...a 4 dobozos csomag ára volt fajlagosan a legjobb.
A görög kávé borzasztó. a pressókávéjuk sem ízlett. Talán a frappé volt a legjobb...de az is Olymposon , ott finom fagyival hozta Tzampanakis Johannis -másutt sima jéggel adták (ha jól emlékszem a nevére) Az ő Tavernájában ettünk csuda dolgokat. Ne hagyjátok ki a makarounest sem !