#1321832010-04-26 19:28:32 Válasz a #132181. hsz-ra
Csak az, hogy más úticéljaink vannak idén. Sajnos Thassos már nem fér bele. De igazán nem szeretném sajnáltatni magam.
De mivel ez a sziget még mindig a szívem csücske, így tervben van, hogy valamikor visszatérünk.
D.
Már régóta tagja vagyok a Hellasz.hu-nak, de itt a fórumon még újnak számítok!Mint ahogy ti is, én is Görögország rabja vagyok (már gyermekkorom óta, szerelem volt első látásra!)
Szeretnék tőletek tanácsokat kérni az idei nyaralásunkkal kapcsolatban!
Idén az úticélunk: Thassos! Tavalyi Stavros-i nyaralásunkkor elkirándultunk Thassos szigetére és már ott eldöntöttük (a Márvány-parton feküdve!) ,hogy idén nyáron visszatérünk erre a csodálatos szigetre!Nem gondolkodtunk sokáig, már el is rohantam januárba az utazási irodába lefoglalni a szállást:)
Sok infót olvastam már tőletek a szigetről, és lenne még pár kérdésem, pl.: van lehetőség a szigeten (az autón és a robogón kívül) kerékpár bérlésére?
Én és anyu nagyon szeretünk bicajozni és szeretnénk azzal kirándulni a szigeten! Vagy jobb az autó és a robogó?Melyikkel érdemesebb közlekedni a szigeten?(Mi Limenasba megyünk)
Előre is köszönöm a tanácsokat!
#1335862010-05-08 16:09:21 Válasz a #133552. hsz-ra
Ha nem vagytok profik, akkor én nem ajánlanám a bicajt.
Limenasból Prenos felé indulva, még csak-csak el lehet jutni egy darabig, de Panagia felé már csak hegyimenőknek ajánlanám.
Elég durva emelkedők vannak a szigeten.
Persze azt nem mondom, hogy lehetetlen, de ...............
Kölcsönzőt nem láttam, mivel nem figyeltem, de nem tartom kizártnak, hogy van.
#1335872010-05-08 16:14:05 Válasz a #133586. hsz-ra
Bizonyára van Limenasban bicaj kölcsönző, de én se ajánlanám a kerékpározást. Egyetértek balázzsal. Több helyen eléggé dimbes-dombos a táj. Szerintem biciklivel csak edzettek és gyakorlottak nevezzenek szigettúrára. A távolságok miatt egyébként jó lenne a bicikli. Ha ketten mentek és tudtok (legalább egyikőtök) robogózni, akkor inkább azt ajánlanám.
.
500 gr tisztított garnelarák 4.75-7.50
Nem tisztított nagyon nagy méretű 1 kg 12.75
Nyelvhalfilé 1 kg 4.15
Tisztított kagyló 1 kg 6
Apróhal (Gavros) 3.50
Sardella 1 kg 3.50
Holland sajtok(otthon is ismeretesek) 4.30-5.00
Helyi sajtok Kefalitiri 12.50/kg
Paradosiakó 13,40
Kolis 8-11.10
Kardhal 8
Sültrák 10
Saganaki vagy rák 12
Tzipura a mindenki kedvenc xxxxénen készített halak 8
Kagyló saganaki 7
Tintahal karikák rántva 9
Tintahal töltve xxxxénen 11
Polip 9
Mix hal 12
Saláták
Töltött pasdlizsán 5
Poka vegyes tál 4 személyes 6
Paraszt saláta 4 személyes 3.50
Trata speciál 4 személyes 6
Rák saláta 7
Általános egyéb saláták, amik inkább 1 személyes, de nagy adagok 3.50
Thassos szigetén voltam már a legelső turnusnál, és voltam már az utolsónál is. Előbbinél a tenger volt hidegebb - az utolsónál a tenger melegebb volt. Napközi hömérsékletnél nem éreztem semmi külömbséget - pedig összel a kedves háziak a légkondit bekapcsolták - . Az esős nap mindannyiszor ugyanannyi volt.
Mi tavaly is ebben az időben voltunk nagyon kellemes volt.Igaz esett is vagy kétszer,de délután már olyan meleg volt hogy csak na.A végén még a légkondit is be kellett kapcsolni.
#1362662010-05-30 18:34:11 Válasz a #133552. hsz-ra
Szia Kyracica! Én is nyaraltam már Thassoson és mindenképpen az autót ajánlanám, mert nagyon sok a meredek emelkedő. Viszont autóval körbe lehet egy nap alatt járni a szigetet, de több napra ajánlanám inkább, akkor szinte mindent fel lehet fedezni. Mi a hegyekbe is felmentünk egészen a márványbányáig, nem volt gond.
Jó nyaralást!
Sziasztok!
Június 16-án indulunk Skala Panagiaba. 9-10 napra szeretnénk robogót bérelni, hol van erre lehetőség, ill. melyiket ajánljátok? Idei árakról esetleg tudtok mondani valamit?
Imádjuk az igazi görög ízeket, mely éttermeket érdemes választani?