Santorini
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 1996
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167284 Üzenet linkje2011-06-26 18:23:24  Válasz a #167272. hsz-ra

Szia Erinet!

Olvastam a tervedet, nagyon jó lesz nektek!
Én még nem jártam Santorinin, de fogok, majd valamikor a közeli jövőben !
Egy valami viszont eszembe jutott, én nem tudnék várni a 6. napig Oia és Fira megtekintésére, hanem szinte azonnal, vagy legalábbis másnap látni akarnám icon_lol.gif
Sőt az is lehet, hogy vissza is mennék, még egy sétára, valamelyik későbbi napon. icon_wink.gif
Ez csak az én gondolatom, én így csinálnám, Te pedig úgy ahogy Te szeretnéd, de ha nagyon megtetszene a hely, már nem marad időd mégegyszer megcsodálni icon_wink.gif

Üdv.Melinda

# 1997
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167285 Üzenet linkje2011-06-26 18:27:01  Válasz a #167284. hsz-ra Előzmény #167284

Ezért is írtam én is neki, hogy felcserélném a 3. nappal. icon_wink.gif
# 1998
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167289 Üzenet linkje2011-06-26 18:37:54  Válasz a #167285. hsz-ra Előzmény #167285

Nini! Tényleg Verka ezt nem is vettem észre icon_wink.gif

OFF
Látom új a címed, hamarosan újra kell olvasnom néhány fejezetet, legalábbis remélem icon_wink.gif

# 1999
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167331 Üzenet linkje2011-06-26 21:42:11 

Melus, Verka Köszi!

Még alakítgatok a terven icon_smile.gif
A vulkántúra miatt tettem utána a strandolós napot, hogy kipihenjük magunkat, jó lenne még a két quados nap után is egy pihenő nap, de sajnos az már nem fér bele.

Azt meg tudnátok mondani, hol találjuk meg a bor múzeumot? Ami nem az integetős terasz Pyrgosnál, hanem valahol Kamari mellett van?

# 2000
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167342 Üzenet linkje2011-06-26 23:48:49  Válasz a #167331. hsz-ra Előzmény #167331

Szia Erinet!
Látom, nem sok van hátra az induláshoz. Ajánlom figyelmedbe beszámolómat és fotoalbumomat Santontoriniről. https://picasaweb.google.com/sz.cilla/Santorini2008# Hátha tudok még tippet adni, mit érdemes még megnézni. Én egyébként két hetet töltöttem a szigeten és messzemenőkig nem értek egyet azokkal, akik azt mondják hogy egy hét bőven elég rá. Persze elismerem, hogy elfogult vagyok a hellyel, de én még igen csak maradtam volna, két hét után is, sőt tervezem, hogy oda még vissza fogok térni, mert Santorini a legcsodásabb hely, ahol életemben jártam.
Jó készülődést! Azért (nem)kicsit irigyellek. icon_redface.gif icon_wink.gif icon_lol.gif
Üdv: Josza

Legutóbb josza2 szerkesztette (2011-06-26 23:55:33), összesen 1 alkalommal
# 2001
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167343 Üzenet linkje2011-06-26 23:55:13  Válasz a #167342. hsz-ra Előzmény #167342

Kedves Josza!

Köszi, olvastam a beszámolódat vagy 2-szer és megnéztem, sőt pontoztam is a fotóitokat (5-ös), csodás volt.
Tudom már most, hogy nem lesz elég a 7 nap icon_smile.gif

# 2002
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167346 Üzenet linkje2011-06-27 00:12:53  Válasz a #167343. hsz-ra Előzmény #167343

Kedves Erinet!
Nagyon köszönöm elismerésedet. Bizony még így két hetes ottartózkodás után is több olyan hely van, ahová akkor nem tudtunk elmenni, de legalább van indok, hogy visszamenjünk. icon_lol.gif icon_wink.gif Másrészt azért szükség van egy kis pihenésre is, lazább strandolós, tengő-lengő programokra. Nem érdemes végigrohanni a nyaralást.
Nagyon szívesen cserélnénk most Veled. Már ez az utazási láz, ez a felkészülés, tervezgetés is klassz dolog. Mi már idénre kinyaraltuk magunkat. Nem sok esélye van, hogy ismét el tudjunk valahová utazni.(de nem kizárt icon_wink.gif) A pénzen kívül a legnagyobb akadály, hogy egyszerre szabit tudjunk kivenni.
Hát jó éjt és jó utazást kívánok: Josza

# 2003
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167348 Üzenet linkje2011-06-27 00:33:50 

Kedves Josza!

Nagyon remélem hogy a közeljövőben lesz alkalmatok visszatérni a csodás szigetre. icon_smile.gif Szívből kivánom, hogy minél hamarabb teljesüljön.
Nagyon jó ez a tervezgetés, lázas készülődés, ma nagyon jól éreztem itt magam, ahogy Verkával és néhány segítővel közösen alakítgattuk a programokat. Rengeteget köszönhetek Suzukiéknak, akik most már személyes ismerőseink, mondhatjuk inkább barátaink lettek. Nagyon hálás vagyok ezért a hellasznak icon_smile.gif

Ahogy az idézetem mutatja, a célhoz vezető út is legalább olyan fontos mint a cél, nekem már az út tervezgetése is örömet okoz, mekkora lesz akkor az öröm, ha már ott leszünk.

Bízom benne, hogy minden eltervezett dolgot sikerül megnéznünk, és megcsodálnunk.
Ha hazajövünk természetesen mindenről beszámolunk és képeket is hozok icon_smile.gif

Üdvözlettel,

# 2004
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167349 Üzenet linkje2011-06-27 00:56:20  Válasz a #167348. hsz-ra Előzmény #167348

Kedves Erinet!
Ezek szerint egyformán gondolkodunk az utazás kérdésében. Ha megnézed az én idézetemet (mottómat) ez világosan kiderül.
Santoriniról tudni kell, hogy az, az a hely, amiről előzetesen rengeteg képet láttam, de a valóság minden fotót felülmúl. Azt a gigantikus szépséget, az illatokat, a sziget báját az egész jelenséget semmi nem tudja visszaadni, még a legjobban sikerült fotó, vagy film sem.
Nejem szerint én még mindig nem tértem vissza onnan és igaza van lelkem egy része tényleg ott maradt. Suzuki anno nekünk is sokat segített a felkészülésben és én is nagyon sokat köszönhetek Neki.
Kívánom, hogy Neked is hasonló élményeket nyujtson a sziget!
Üdv: Josza

# 2005
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167357 Üzenet linkje2011-06-27 09:34:46 

Milyen vulkántúrára mentek? Amelyik este Oiában még naplementézéssel végződik, vagy pedig olyanra, amelyik vulkán-források-Thirassia? Mert ha az utóbbira, akkor az rövidebb és kevésbé fárasztó lesz, mint akár a Fira-Oia nap, akár a két quados napok egyike. Ezért sztem azután nem kell annyira a pihenő, mint a többi után.

Erinet írta:
Azt meg tudnátok mondani, hol találjuk meg a bor múzeumot? Ami nem az integetős terasz Pyrgosnál, hanem valahol Kamari mellett van?

Itt van róla egy csomó információ, az is, hogy hogy lehet odajutni:
https://santoinfo.hu/?p=1

Idézet:
Hogyan juthatsz oda? Ha Kamariból Fira felé mész Vothonasnál jobbkéz felé lesz egy csomó hordó. Ott bemész, a parkolóban leparkolsz.

Amúgy is ajánlom ezt az Santorini oldalt, nagyon jó, rengeteg hasznos infót találsz rajta!

# 2006
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167358 Üzenet linkje2011-06-27 09:36:40  Re:

melus16 írta:
OFF
Látom új a címed, hamarosan újra kell olvasnom néhány fejezetet, legalábbis remélem icon_wink.gif

Igen, lecseréltem a címet, jobb lesz így.
Kívánom, hogy újra kelljen! icon_wink.gif

# 2007
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167399 Üzenet linkje2011-06-27 15:47:52 

Verka:
Nagyon jó az oldalad, megint elolvastam a Santorinis részeket ( már múlt alkalommal is megtaláltam), köszi hogy ajánlod a Santoinfo oldalt, ott is rendszeresen olvasok, nagyon részletes icon_smile.gif

Vulkán túrát én csak egyet ismerek, amikor a vulkános részre átmegy a hajó, majd be lehet úszni a forrásokhoz, onnan kiköt egy kis szigeten Thiarissan talán és fel lehet menni a Manolas nevű falucskába, na mi erre mennénk.

# 2008
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167401 Üzenet linkje2011-06-27 16:29:37 

Szia Erinet!

Jól emlékszem, hogy az Apolonnal utaztok?
Légy szíves, majd írd meg a tapasztalataidat, a szüleim is velük utaznak augusztusban.
Előre is köszönöm.

Nagyon jó nyaralást kívánok nektek! icon_smile.gif

# 2009
Erinet
Aktív fórumos
Aktív fórumos
269 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167406 Üzenet linkje2011-06-27 16:50:55  Válasz a #167401. hsz-ra Előzmény #167401

Szia csz!

Apollon travel igen, Kamari és Haroula apartaman, amint hazaértünk megírok mindent!
üdv,

# 2010
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167408 Üzenet linkje2011-06-27 16:54:14 

Erinet írta:
Vulkán túrát én csak egyet ismerek, amikor a vulkános részre átmegy a hajó, majd be lehet úszni a forrásokhoz, onnan kiköt egy kis szigeten Thiarissan talán és fel lehet menni a Manolas nevű falucskába, na mi erre mennénk.

Aha igen, ez a klasszikus vulkántúra. Mi is egy ilyenen voltunk. Nem Apollonoson, de sztem azonkívül, hogy magyar v. nem magyar nyelvű az idegenvezetés, gyk. semmiben nem különböznek ezek a túrák. Egy kaptafára szervezik őket az irodák. Szóval a lényeg az, hogy ez a túra nem tart egészen estig, már nem emlékszem pontosan, de sztem legkésőbb olyan du. 16.00 körül (?) vége van. Igazából a háromból egyik program sem túl hosszú. A vulkánon annyi idő van, amíg felmentek, aztán visszajöttök, a forrásos kb. 20 perc, utána Thirassia vagy egy-másfél óra (?). Meg persze közte a ki-beszállások, a hajókázás stb. Szóval aznap du-este még tudtok pihenni, ráadásul busszal hoznak-visznek, szóval szerintem a programos napjaitok közül még ez lesz a legkevésbé hosszú, és fárasztó. Emiatt gondolom, hogy ezután kevésbé lesz szükséges a pihenés, mint a többi szép, ámde hosszabb napok után.

Ebben a vulkántúrában alig van gyaloglás, séta, tkp. csak a vulkánon egy kicsi, meg aztán Manolasban, ha felmentek. (Szóval ez csak a nevében túra... icon_smile.gif) Ez max. két óra összesen. Viszont pl. egy Fira-Oia napon azokon a csodás helyeken órákat fogtok gyalogolni! icon_smile.gif Hiába csak 3 km Fira-Imerovigli, ha még kimentek a Skarosra, meg csatangoltok Fira utcáin, könnyen megnő az a duplájára is. icon_smile.gif Na és még ott van aznap este Oia is, ahol szintén sokat lehet barangolni, ráadásul ha kedvetek van, lemenni a lépcsőkön a kis utcákba, utána vissza.... és Ammoudi... oda is tartalékolj egy kis erőt, mert onnét majd este fel is kell jönnötök a lépcsőn! icon_wink.gif

Szóval én ezek miatt gondolom, hogy jobban szükség lenne egy pihenőnapra a Fira-Oia és a quados napok után, mint előtte. És akkor persze ott van az is, amit Melus is említett: ha utolsó nap mentek Oia felé, és valamire már nem lesz idő v. erő megnézni, akkor már másnap nem tudjátok pótolni. Ellenkező esetben viszont visszamehettek még vmelyik este.

(Köszi, hogy tetszik az oldal. icon_smile.gif)

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 133 134 135 ... 156 157 158   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu