#1674562011-06-27 20:38:21 Válasz a #167408. hsz-ra
Szia Verka!
A Vulkántúrát nem az Apollón szervezi, hanem a Kamari Tours és nem délután ér véget, hanem az esti órákban. Te saját szervezésű vulkántúrán voltál? A vulkánra pedig nem csak "felmenni és visszajönni" kell, hanem meglátni annak minden szépségét és érdekességét............... Mi már 9. alkalommal jártunk Santorinin és minden évben meglátjuk a vulkáni sziget változásait és szépségeit. Ha csak "unalomból" veszel részt egy szervezett programon, akkor nem látod igazán a sziget szépségét.......
Azt írják, hogy ez is 18.00-kor ér véget, szóval a nap végén még bőven van idő kipihenni az aznapi fáradalmakat. Amik nem lehetnek túlzottak, mert ahogy leírtam az előbb, ez nem egy fárasztó túra a maga kis manolasi meg vulkános sétájával... Több gyaloglás nincs is benne, a nagyja lényegében buszozás, hajózás... Ezért írtam, hogy ezután nem kell annyira a pihenőnap, mint egy egész napos, falvakban, városokban gyaloglós nap után.
Mi Oiából mentünk vulkántúrára, már nem emlékszem, hogy melyik társasággal. Úgy rémlik, reggel korábban indultunk, na meg nem kellett Kamariból/ba buszozni, így valszeg ezért végeztünk hamarabb.
Az unalomra, meg hogy mit "kell", inkább nem reagálok. Nem írtam olyasmit, amire ezt kellett volna válaszolnod. A le-felmenés a gyalog megteendő távra vonatkozott.
#1674902011-06-27 23:33:54 Válasz a #167484. hsz-ra
Mi ezen, azaz a Kamari Tours által szervezett úton voltunk. Ez az Athinios kikötőből indult és Nea Kameni és a vulkáni kürtők ,valamint a sziget legmagasabb pontja megtekintése után mentünk át Paleo Kameni szigetére és a Hot Springs nél lehetett fürdeni a meleg kénes vízben. Innen mentünk Thirassiára, ahonnan sajnos nem mentünk fel Manolasba, (legközelebb felmegyünk) hanem a kikötő környékén időztünk és ettünk egy borzasztó rossz gyrost.(csirkéből volt, de hal íze volt) Innen áthajóztunk Oia kikőtőjébe és akik az Oiai naplementét akarták megnézni, ott kiszállhattak. 18 órakor értünk partot Athinios kikötőben. Szép program volt.
Még csak annyit írnék a hozzászólásodhoz, hogy akik maradnak Oiaban, azokat busszal viszik vissza Kamariba naplemente után.
Valóban szép program és aki Santorínin jár, az szerintem ne hagyja ki!
Hol lehet megnézni milyen időjárást jósolnak a jövő hétre a szigeten?
Megnéztem a sztrájk naptárat, lefordíttattam a google fordítóval, nem volt semmi bejegyezve szombatra, így azt hiszem holnap után utazunk!!
#1679962011-07-01 10:45:01 Válasz a #167957. hsz-ra
Szia!
Mi most jöttünk haza jún. 25-én Kamariból és nagyon meleg volt. A Santoinfon mindig néztem az időjárást, és azt hittem fázni fogunk. A tenger viszont nekünk eléggé hideg volt.
Jó nyaralást kívánok, térjetek haza gazdag élményekkel.
Köszi Melus, Köszi Boka!
Azért egy vékony hosszú ujjast teszek be, biztos ami biztos..
Már nagyon pakolok, még van két adag vasalni való.. és a ruhák megvannak!
#1680372011-07-01 15:10:19 Válasz a #168028. hsz-ra
Szia Erinet!
Mennyire meglepődsz, amikor kinyitod a bőröndöt, és tiszta gyűrött lesz a kivasalt ruha. Rögtön felraktuk vállfára, és úgy valamennyire kisimult. Egyébként én vállfát és útivasalót is vittem, mivel az apartmanokban kevés van.
#1680662011-07-01 19:37:00 Válasz a #168037. hsz-ra
Kedves Boka!
Nekem nincs uti vasalóm, amilyen lesz, olyan lesz már akkor nem érdekel
Most alig száradtak meg az erkélyen olyan szar idő van.
Santorinin napok óta nagyon meleg van, szél nélkül, nem is pakolunk meleg ruhát, csak amibe megyünk, mert megfagyunk míg feljutunk a reptérre.
Holnap 13.00 kor indulunk itthonról. Alig várom!
18.00 az indulás és 21.10 van érkezésre írva,
hazafelé 21.55 az indulás, és 23.10 talán az érkezés, nagyjából ezekre emlékszem, már bent van a papír a kézimben.
Becsomagoltunk, a nagy böröndben csak ruhák 16,5 kg, a kissebben búvárcucc, furdőszoba cucc, kozmetika stb. apró cucc 10,7 kg
A kézim 1/3 ig van tele, lesz hová pakolni a szuvenírt!
18.00 az indulás és 21.10 van érkezésre írva,
hazafelé 21.55 az indulás, és 23.10 talán az érkezés, nagyjából ezekre emlékszem, már bent van a papír a kézimben.
Becsomagoltunk, a nagy böröndben csak ruhák 16,5 kg, a kissebben búvárcucc, furdőszoba cucc, kozmetika stb. apró cucc 10,7 kg
A kézim 1/3 ig van tele, lesz hová pakolni a szuvenírt!
Kicsit izgulok!
Elhiszem, hogy izgulsz. Utazás előtt én is mindig tiszta ideg vagyok...
Biztos nagyon jó lesz, aztán majd várjuk a beszámolót a szállásról meg mindenről.