#1085762009-07-08 22:36:48 Válasz a #108230. hsz-ra
Szia Kisa!
Nekem nem volt gond a kártyás fizetéssel. A kisebb üzletekben is lehet fizetni kártyával, persze nem mindegyikben.
Automatából nem vettem fel pénzt, így ebben nem tudok segíteni, de évek óta fizetek kártyával Görögországban és eddig semmi negatív élmény nem ért.
Sziasztok!
SAJNOS tegnap éjjel hazaérkeztünk.Zante egyszerűen csodálatos!!!Más szó nem létezik rá.Egyszerűen fantasztikus természeti gyönyörűségekben bővelkedő kis sziget!Minden tökéletes volt,nekem görögös volt pl.kis falvakban,itt-ott elhagyott szakadt régi kocsikkal,kedves vendéglátókkal,akik mielőtt hazautaztunk,jégbehűtött borral búcsúztak,hogy remélik,egyszer még találkozunk majd...csodaszép hegyeivel,barlangocskáival,Marathonisivel,Navagioval,mindennel együtt görög volt.
Mihelyst felocsúdok,a képeket nyomatom!
Puszi mindenkinek!!!
Még szerencse azonban,hogy Kalamaki felé volt a stúdiónk,mert Laganas szerintem tébolyda,bár napközben teljesen más,este aztán ereszd el a hajam-van!!!
#1086292009-07-09 13:40:27 Válasz a #108626. hsz-ra
Szia Andi!!!
Most pont a végére értem a blogod olvasásának,üdv neked is!
A Milosi képek valóban eszméletlen szépek,alig tudok velük betelni...
Mindenhez több idő kell,én nem értek a képek felrakásához,tavaly is segitség kellett,de igyekszem,igérem!
Lehet,hogy beszámolót is irok,de nem biztos,hiszen annyi szól már Zantéról!Mindenki kivülről fújja szerintem,akit érdekel.
A milosi jobban izgat!
Pusz!
Üdv itthon..sajnos minden jónak végeszakad egyszer..így van ez a nyaralással is. Zante tényleg csodálatos sziget:-))
Igaz nem sok helyen jártam még Görögörszágban(4) de szerelmes vagyok minden tájába..folyton érzem a vágyat, hogy visszatérjek egyrészt, másrészt meg hogy újabbakat fedezzek fel.
Igen, de mindenki másképp éli meg, engem a beszámolókban nem csak az érdekel, amit a helyről leírnak, hanem, hogy miket csináltak, hogyan töltötték a napot stb...ezáltal lesz egy "picike regény" és nem csak egy száradz "útikönyv". Én a fotókkal vagyok inkább így, hogy már nem nagyon nézem meg az újakat, mert teljesen ugyanazok mindenkié. De egy beszámoló mindig egyedi.
Jó kiérezni a soraidból a friss lelkesedést, nagyon várom már, hogy ismét láthassam Görögországot.
Egy kérdés: Sikerült elkapni egy olyan naplementét,amire vágytál? Mert annyira bennem van tavalyról a megszállott keresgélésed, hoyg olyan szigetet akartál, ahol látni lehet csodás naplementét a tenger felett onnan, ahol a szállásod van.
Sziasztok!Szombaton sajnos letelt az egy hét,amit Zakynthoson töltöttünk.Argassiban laktunk,de béreltünk kocsit is,és szép helyeken jártunk.Két fakultatív programon voltunk:szigettúrán,és barlangnézős-fürdős-teknősleses hajókiránduláson.A szigettúráról olvastuk,hogy nem nagy szám,de mégis elmentünk(sajnos).Ami azon jó volt,az egy órás hajókázás a Kék-barlangoknál,az csodálatos,de a közeli kis kikötőkből 8Euroért kivisznek.Meg a hajóroncsot lehetett megnézni egy kilátóból,de oda is érdemes visszamenni kocsival és akkor nem egy rohanás az egész.A hajós-tekis túra viszont nagyon jó.Végig megy a Keri barlangoknál,két helyen fürdés,kaja a hajón,teknős les a nyílt vizen.Két napra béreltünk kocsit,szép helyeken jártunk.Porto Vromiból 15E/fő a kishajó a hajóroncshoz.Az odaúton barlangnézegetés is van,aztán egy óra fürdés a Navaggionál.Porto Vromiból nincs messze a kilátó,ahonnan a szép képeket is lehet csinálni.Nem szabad kihagyni Schinarin a szélmalmos tavernát,ahonnan gyönyörű a kilátás és le lehet lépcsőzni a sziklákon a tengerig fürdeni egy jót.Egyébként innen is lehet menni hajókázni a Kék barlangokhoz,meg a Navaggiohoz.Keriben megnéztük a legnagyobb Görög zászlót,itt van kis étterem is,pazar kilátással.Jártunk egy pár homokos strandon,Porto Zorro,Azzuro volt a legjobb szerintünk,de Kalamaki,Vassilikos is jó volt.Argassi után,Dafni Beach felé van egy teknős múzeum,buszok nem járnak oda,mert jó kis hegyi út vezet fel.Az árakról:az éttermekben egy főétel 7-10 E,sör 2,5-4E,üdcsi 2-3E.Mi egy kis közértben vásároltunk 5l-es vizet 1,8 MARGARINT 2,2 TEJET 1,8 ZSÖMLÉK-KENYEREK 0,4-1,2E-ért.Egy Suzuki Jimmyt béreltünk 2 napra 79E-ért,de kis daewo van 63-ért is két napra.Sok helyre csak nehezen lehet feljutni robogóval,vagy kvaddal.
Detti figyelj!Az Ionian Hill egy domboldalon van(69 lépcső vezet fel ) ,nagy úszómedence,szép a kilátás,látni Zakynthost és kikötőjét is.A szobák egyszerűen vannak berendezve,egy hét alatt háromszor takarítottak,a háziak nagyon kedvesek,van két kislányuk,mindkettőjüknek egy-egy naposcsibéje,akik szinte minden nyüstölést kibírnak .Ottlétünkkor meg is keresztelték a két csibét egy vödör vízben,remélem élnek még majd,amikor mentek !Van egy kis tavernájuk,persze látod a tengert onnan is,lehet reggelizni 3-6E között,kóla 1,5E,kis mythos sör 2,5E.
Jól fogjátok érezni magatokat!Jó utazást,és jó nyaralást nektek!
Szijjja Jamaica,
Annyira örülök, hogy írtál!!!
Na és persze, hogy ilyen jó hírekkel szolgáltál. Sokat segítettél az infóiddal.
Nekünk már csak 11 nap és indulunk! Már nagyon várom.
nemrég regisztráltam..mert lenne pár kérdésem.
Zakynthosra szeretnénk utazni augusztus elején, azon belül Laganasba. Számomra nem teljesen tiszta, hogyha buszos utazást választunk, a társaság vajon háztól házig visz, vagy ez is függ attól, hogy kit választunk. És tényleg..kit/kiket érdemes választani ?Last minute-es utak érdekelnének, de kevés az olyan társaság, akik indítanak, ráadásul buszosat. És..többfélét is hallottam Laganasról, hogy szemetes a partja..máshol meg azt olvastam, hogy gyönyörűszép tiszta stb. Szóval..nyilván ahány ember annyi vélemény, és látni kell ahhoz hogy meggyőződj róla..:)
De mégis..valami támpont, mit hova miért mennyire érdemes..?
#1086602009-07-09 17:32:50 Válasz a #108636. hsz-ra
Kedves Andi!
Igérem,előbb-utóbb lesz valamiféle beszámolócska.
Zantéra végülis nem a naplemente miatt mentünk,bár valóban nagyon jó lett volna,ha a szállásunk ilyen helyen feküdt volna,DE talán,ha minden összejön jövőre Kos,vagy Kalymnos,ahol aztán a telendosi naplemente igazán feltenné az i-re a pontot,minden áldott este a teraszon üldögelve,sörözgetve,ouzózgatva...mostantól kezdve van egy évem,hogy elkezdjem gyűjtögetni újra az infókat innen-onnan,s persze a rávalót is...bbrrr
JA,mig el nem felejtem!!!VALCSIKA,köszi a tippet/te Fanta-citrommal iszod az úzót/eddig nem szerettem az úzót,most,mióta citrommal megkóstoltam,alig lehetett a pohárkára tapadt számat a pároméhoz csummantani!
#1086662009-07-09 17:42:46 Válasz a #108655. hsz-ra
Szia Tacco!
Augusztusi last minute utat szerintem július vége felé keresgélj, a google-ben. Beírod azt is, hogy busszal, és kiadja azokat az utazási irodákat, amelyek indítanak. Laganas partja egyáltalán nem piszkos, gyönyörű szép tiszta a víz is, és akár 300 m-re is bemehetsz, nem lesz hirtelen olyan mély a víz. Szerintem minden utazási iroda a szállásig viszi az utasait.
Boka(Kati) ez aztán gyors válasz volt :) Igen, a google-os kereséssel már próbálkoztam..csak gondoltam hátha valaki tud olyat amilyet még nem olvastam x)
Laganas-t amúgy hogy kell elképzelni ?Mihez hasonló ? És melyik az az apartman ami tényleg tuti ?
A teknősök miatt ugye azért lehet fürdeni..vagy legalábbis nincs olyan sok rész elkerítve..? vannak medúzák ? Állítólag Thassosnál egyáltalán nincsenek ..
Még annyit kérdeznék az apartmannal kapcsolatosan, hogy tengerre néző volt e a szállásotok??? (Tudsz e infót adni arról, hogy mennyiben más egy nem tengerre néző? - vagy egyáltalán nincs különbség az apartmanok között???)
Valamint melyik utazási irodával mentetek?
Mi a Personal Tours-nál fizettünk be az utra, de teljesen ki vagyok rájuk bukva.
Első döbbenetünk akkor volt, amikor mentünk kifizetni a teljes nyaralást és közölték velünk, hogy bocsi de nincs két tengerre néző apartman és egyébként is nehéz volt már helyet keresni nekünk. Hozzáteszem, hogy amikor áprilisban lefoglaltuk az utat azt mondták minden renben és van 2 tengerre néző szoba.
Második kiborulásom akkor volt amikor bementem az irodába, hogy lejelentsem megváltozott a nevem és a repülőjegyemet már az új névre állítsák ki. Közölték hogy mindez 3000,- Ft-omba fog kerülni, pedig csak a saját nyilvántartásukban kellett javítást végezniük! Na mindegy! Mondtam nekik, hogy az első és az utolsó utamat fizettem be náluk.