#1471342010-08-02 15:14:58 Válasz a #147119. hsz-ra
Thassoson nem jellemző.
Idén Kefalonian is ez volt. De mi nem bántuk.
Egyébként nálunk (családban) kötelező előétel is van!
Tzatziki, tarama saláta, grillezett feta, fokhagymás feta, .....
Minimum 2 adag valami, amiből 1 adag biztosan tzatziki mindig volt, és azt négyen elpusztítottuk.
Mi ki nem hagynánk!
Még valami.
Ha hoznak "kötelező előételt", és azt felszolgálási díj címen felszolgálják, akkor nem kell annyi borravalót hagyni. Sőt, ahogy hallottam, egyébként sem "várnak el" akkora jattot (10%), mint itthon.
Ha van felszolgálási díj, akkor csak egészre szoktam kerekíteni, ha nincs, akkor 1-2 Eurót még pluszban (40 Euró alatt nem igen szokott számlánk lenni).
Ezekután, ha legközelebb is megyünk, akkor már jobban örülnek nekünk, mint elöször.
Nagyjából mi is így szoktuk, csak engem zavar hogy olyannal akarnak megetetni amit én nem szeretnék. Ezeket a helyeket inkább kerülöm.
Most néztem a tavalyi képeidet szépek, remélem nekem is sikerül nemsokára megörökítenem a szigetet.
Mi 09.08.-án megyünk Thassos-ra. Volt már v.ki a Skala Potamiban a Fedra apartmanban? Ha valaki tudja merre található, megmondhatná, mert nem találok róla semmit. Érdekelne, hogy milyen a szoba, illetve az egész apartman, illetve a környék!
Már nagyon várjuk! Reméljük még jó időnk lesz.
Jön még valaki az Aelous szervezésében Thassos-ra 09.08-án?
Mi tavaly aug. végétől voltunk kint. ( Zakynthos) Szeptember 11.-én jöttünk haza, az időjárásban semmiféle változást nem vettünk észre. Jó meleg volt, kellemes vízhőfokkal. Idén a Thassosra megyünk szeptember közepétől. Meglátjuk hogy sikerül.
Sziasztok!
Kis ideje böngészem én is a fórumot, mivel nem rég dőlt el h. aug 27.-én go thassos:)! Még nem voltunk, és felénél tartok az olvasásnak, úgyhogy elnézést ha már írtátok.
Azt szeretném kérdezni, tudnátok információkat nyújtani, hogy benzinkutakon kívül a helyi boltokba is elfogadják a bankkártyát (gondolom nem mindenhol)? Valamint hol van lehetőség pénzfelvételre? Most ugyanis azon gondolkozunk, viszünk vmennyi eurót, de lehet jobban megérné ott levenni, szerintetek?? Bocsi kicsit OFF-s. Azért előre is köszönöm a választ!!
Sziasztok!
Kis ideje böngészem én is a fórumot, mivel nem rég dőlt el h. aug 27.-én go thassos:)! Még nem voltunk, és felénél tartok az olvasásnak, úgyhogy elnézést ha már írtátok.
Azt szeretném kérdezni, tudnátok információkat nyújtani, hogy benzinkutakon kívül a helyi boltokba is elfogadják a bankkártyát (gondolom nem mindenhol)? Valamint hol van lehetőség pénzfelvételre? Most ugyanis azon gondolkozunk, viszünk vmennyi eurót, de lehet jobban megérné ott levenni, szerintetek?? Bocsi kicsit OFF-s. Azért előre is köszönöm a választ!!
1. Benzinkúton sem mindenhol fogadják el a bankkártyát! Boltokban pedig csak a nagyobbakban (az igazán nagyokban, perzse Görög viszonylatban nagyokban)
2. Kérdés, hogy hol lesztek, melyik helyiségben? Hol akartok pénzt "levenni"? Automata vagy bank? Egyébként nem biztos, hogy megéri. Nézz utánna a bankodnál, hogy mannyit számol külföldi pénzfelvételért költségként, és hogy milyen árfolyamon váltja!
Atm-re gondoltam, nézegettem már az otp honlapját de nem találtam olyan információt, ami junior kártyára érvényes, ugyanis nekem még az van. Nem tudom, ugyanaz él-e, mint a többinél ( meg a felvett összeg 1%-a, plusz pár euro), szerintem bemegyek és megkérdezem, az a tiszta.
Skala potamiába lesz a szállásunk egyébként, de mivel kocsival megyünk nincs megkötve a kezünk, hol vegyek le. Egyébként csak azért jött ez az egész ötlet mert ismerőseim voltak Franciaországba és ők mondták, h. 4-5 ft-val volt kedvezőbb.
Még egyszer köszönöm!!!