itt vannak a szárnyashajók indulási-érkezési idõpontjai. vagyis az elsõ szárnyas reggel 10:10 (gondolom a 6:30-assal azért nem mennétek), vissza legkorábban 15:40-kor indul, vagyis 16:00-ra értek Hermioniba. Innen kb 1 óra alatt értek Epidauroszba, vagyis du. 5-re.
A hajójegy fejenként 14 eur körül van oda-vissza, ehhez jön még hozzá az üzemanyag költsége, ami a tolo-hermioni-epidaurosz-tolo körútra, ami kb 170 km, ami költségben nem számottevõ, kb 10-12 euro, 6 literes átlagfogyasztással számolva. Arra figyeljetek, hogy Epidaurosz 19:30-ig van nyitva nyáron.
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget. Meg látogatjuk az összes helyet, amit írtam, mert ki tudja mikor kerülünk vissza Toloba. És ezek olyan helyek az elbeszéléseitek alapján, amiket nem lehet kihagyni. És tényleg csak 3 napot vesz igénybe.
Csinálunk majd jó sok képet, és én is viszek kis füzetecskét, amibe jegyzetelhetek. már alig 2 hét... Juj deizgi...
Puszi
nagyon szívesen. hozzátenném, hogy hydrán különösebb látnivaló (mint pl epidaurosz) nem nagyon van, viszont annyira jó érzés ott lenni, hogy én szeretnék majd egyszer 2-3 napot eltölteni ott. olyan, mint egy kis mesesziget.
Kvalcsi! VojAndi!
Még egy nagy segítséget szereték kérni tõletek! Persze csak ha megvalósítható és nem nagy gond. Elküldenétek a beszámolóitokat az e-mail címemre? Kvalcsi Te Epidavroszról írtál, Vojandi pedig Nafplo, Athén, hydra és spetses, Tolo. mert bevallom õszintén szeretném elvinni az utra ki "úti kalauznak". Ha gond megértem, csak jó lenne valamilyen támpont...
Várom válaszotokat, és még egyszer köszi!
Elküldtem az Epidavroszi leírásomat az e-mail címedre, remélem hasznát veszed. Nagyon kellemes nyaralást kívánok, és remélem Te is olyan szép élményekkel jössz haza mint mi. Gyönyörû hely Toló és környéke, szuper nyaralási célpont.
Üdv.:
Köszi szépen Andi, és Valcsi.
Megkaptam. Viszem is magammal. és még nincs para, de már kattog az agyam hogy mit fogok itthon felejteni. mostmár elmondhatom, hogy jõvõ héten IRÁNY TOLO!!!!!
Sziasztok! Már alig egy hónap.....Most már lassan kezd kialakulni nálunk is, hogy miket szeretnénk megnézni: Athén, Epidaurusz, Nafplion, Korinthosz. Én Mükénét kihagynám. Szerintetek nem gáz, ugye? És mi van az olyanokkal, mint Spárta, meg Olympia....ezekrõl nem nagyon volt szó a topicban. És ezért valószínûleg nem is érdemes azokat megnézni, ugye?Csak azért kérdezem, mert minden fontos dolgot szeretnénk mi is látni, de sajna a 10 napunkba nem fér bele. Tudom, még Hydrát sem szabad kihagyni.
Tolóban valami extra olcsó, de jó giroszost tudtok ajánlani nekünk??
Teljesen jó döntés, Mükénét ki lehet hagyni, ha nincs elég idõd. Spártában nincs semmi szinte csak pár kõdarab, de viszont a tõle kb. 6 km-re lévõ Misztraszt érdemes megnézni. Kicsit nehéz felcaplatni a várba a nagy melegben, de megéri. Pazar a kilátás a Kastróból. Szinte hátborzongató látvány a Tajgetosz hegyvonulata. Misztrasz egyébként egy kihalt bizánci város, pár apácával mûküdõ 2db kolostor van csak ahol élnek még emberek. Én ide elmennék a helyedben. Olümpiáról most készítettem leírást, elolvashatod a "Leírások" rovatban. Elég messze van Tolótól, döntsd el Te, hogy mennyire érdekel és megéri Neked a fáradságot vagy sem.
Köszi a gyors választ! Igyekszem majd elolvasni a leírásodat. Már belenéztem. Nagyon részletes. (Honnan tudsz ennyi mindent róla? )
Azt meg tudjátok mondani, hogy Epidaurusz környékén van-e még valami látnivaló? És hogy kb. mennyi idõt kell rászánni, +hogy mikor érdemes odamenni?Reggel/délután?Vagy az mindegy?
Onnét tudok ennyi mindent róla, hogy már jártam ott és nagyon jó volt az idegenvezetõnk, de mivel nem lexikon a fejem, több utikönyvembõl állítom össze az anyagot a leíráshoz, hogy lehetõleg minden infó bennelegyen. Egyébként Epidavroszról is találsz leírást, az is részletes. Amennyiben mindent meg szeretnél nézni, pár órába beletelik. Nyomtasd ki õket és akkor nyugodtan el tudod olvasni, és akár magaddal is viheted. Így mindíg tudni fogod, hogy mit nézel éppen. Teljesen mindegy, hogy milyen idõpontot választasz, de azért ne este menjél.
Szia, sajnos nem tudok többet írni, mert 3 hétig szabin leszek. Vojandi biztosan segít majd, ha van még kérdésed.
Mükénében mi voltunk nekem nagyon tetszett, de ha választanom kellene Mükéné és Mystras között, akkor az utóbbit választanám. Spártában tényleg nincs mit nézni, Olympia pedig megér egy külön utat, úgyhogy ezt mi tavaly kihagytuk, de jövõre mindenképp eltöltünk majd ott és a környéken legalább 2-3 napot. Tavaly 16 napos körutat csináltunk, a beszámolók között megtalálod az írásom.