Olaszország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 211
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152954 Üzenet linkje2010-10-10 12:08:39 

Sziasztok!

Rég jártam már errefelé, sajna a nyarat nem utazással töltöttem, de most beindultam. A görögországi utat a nyáron le kellett mondanom, de most sikerült eljutnom egy kicsit Olaszországba, a toszkán vidékre.
A Wizz-nél vettem repjegyet Pisába, a szállásunk Vinciben volt egy magyarok által üzemeltetett szállodában.
Mindenhova tömeg-közlekedtünk.
Nyilván lényegesen kevesebbet láttunk az egy hét alatt, mintha autóval mentünk volna, de azért így is nagyon jó volt.

Többször voltunk Firenzében, jártunk Fiesoléban, Luccában, Pisában, Sienában, San Gimignanoban, Poggibonsiban. Nekem a csúcs Lucca!!!!!

Ha valakinek kedve van így, repülővel és vonattal bejárni a vidéket, szívesen segítek, most naprakész vagyok menetrendekben, árakban, repülést meg néhány időpontra akár oda-vissza 8.000,- Ft-ból is ki lehet hozni kézipoggyásszal.

# 212
Halaszer
Aktív fórumos
Aktív fórumos
196 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154750 Üzenet linkje2011-01-11 15:05:46  Ligúria contra Sardínia

Sziasztok!

Nem jártam még Olaszországban, de már nagyon szeretnék eljutni oda is. Olyan helyen szeretünk nyaralni, ahol sziklás tengerpart van, lehetőleg langyos vízel, kevés hullámmal, ahol jól lehet sznorkelezni, de a kicsik is tudnak játszani. (Görögország ehhez nagyon szuper icon_smile.gif) Szardínia nagyon vonzó, de azt hallottam, hogy viszonylag hideg a víz, és sokszor hullámzik. Sziklás partja miatt még a Ligúr rész jöhetne szóba.

Aki járt már ezen a két helyen, melyiket ajánlaná fentiek figyelembe vételével? A ligúr part nyugisabb? Tényleg eszméletlen tömeg van augusztus második felében is? Mondjuk görögföldön is rengetegen vannak ebben az időszakban, de azért mindig sikerült eldugottabb, csendes környékeket felfedeznünk.

# 213
Argo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154756 Üzenet linkje2011-01-11 16:36:44 

Szia Halaszer.Miért nem próbáljátok meg horvátországot?
# 214
Halaszer
Aktív fórumos
Aktív fórumos
196 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154761 Üzenet linkje2011-01-11 18:21:56  Válasz a #154756. hsz-ra Előzmény #154756

Horvátországban már végigjártuk a partokat, csak a legdélibb részeken nem voltunk még. Terv van oda is, de Olaszország nekem eddig kimaradt. A napi 2-3 órás fürdés mellett mindig alaposan körülnézünk a szárazföldön is, és én nagyon kíváncsi vagyok Olaszországra/ az olaszokra.
# 215
Eduso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
286 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155079 Üzenet linkje2011-01-19 23:16:07  Válasz a #152954. hsz-ra Előzmény #152954

Kedves Éva! Régi vágyam egy toszkanai út, talán az idén teljesül. Kérhetnék tőled segítséget pl a szállásotok elérhetőségei, árak, tömegközlekedés tekintetében? Van-e itt hasonló kedvezményes kártya, mint pl. a budapest card, amivel utazni is lehet és belépőkre is ad kedvezményt? Mit javasolsz, mit nézzünk meg feltétlenül?? Látom te nem nyáron voltál, mi talán júniusban mennénk, kell-e valahová előre jegyet váltani interneten, mert azt hallottam, hogy pl Firenzébe kell előzetes regisztráció, jegyvételre:-(
privátban is írhatsz, minden infót előre is megköszönnék. A wizz járattal mi is kacérkodunk.
köszönöm,
Eduso

# 216
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155093 Üzenet linkje2011-01-20 11:48:29 

Szia Eduso!

Szállásunk: http://www.hotelgina.it/ma/index.php

A hotel új neve: Mona Lisa.

Közlekedés: Wizz leszáll Pisába, onnan sűrűn van vonat Firenzébe. A két város között (közelebb Firenzéhez) található Empoli. Empoliból busszal lehet továbbjutni Vincibe, 2,10 Eur/fő/út a jegy. Ez megdrágította az ottlétünket, de így legalább a buszozás során csodálhattuk a toszkán tájat.

A szálloda szuper, nagyon barátságos családias. Tulaja és a recepciósai is magyarok. A booking.com-on is megtalálod őket, én közvetlen foglaltam. Ugyanannyit fizettem, de erkélyes szobát kaptam és megérkezéskor vártak Empoliban díjmenetesen a vasútállomáson. Ez első nap nagy segítség.

Tervezzük a visszatérést, de most úgy, hogy néhány éjszakát Firenzében, néhányat Pisaban lakunk. Miért? Jól éreztük magunkat a Mona Lisában, de az utolsó busz Empoliból elég korán kimegy Vincibe. Most szeretnénk este későn is látni az említett városokat.

Előre jegyet foglalni az Uffizibe kellene, mi kihagytuk. Az összes iroda odaviszi a csoportjait, tuti mindig eléd áll valaki. Rengeteg látnivaló van azon kívül is.

Hány napra mentek? Firenzén kívül mire gondoltál még?

Jó a vonatközlekedés a városok között és megfizethető: trenitalia.com-on nézelődhetsz.

Kérdezhetsz, szívesen átadom a tapasztalataimat.

Üdv. Éva

# 217
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155094 Üzenet linkje2011-01-20 11:52:09  Válasz a #155093. hsz-ra Előzmény #155093

Jaj, még kérdezted a kártyát!

http://travelcards.hu/firenze

Ezt tudom, mi nem vettünk, mindent gyalogosan, útikönyvvel, térképpel a kezünkben jártunk be.

# 218
Eduso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
286 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155132 Üzenet linkje2011-01-20 22:32:23  Válasz a #155094. hsz-ra Előzmény #155094

Kedves Éva!
Köszönöm az infókat, természetesen Pisa, Lucca,Siena is benne van Firenze mellett az útitervben.Úgy néz ki, hogy kocsival mennénk, mert így talán több mozgási lehetőségünk lesz. Szerintem minimum egy hétre érdemes menni, ha júniusban jó idő lesz 1-2 fürdést is terveznénk, de ahogy néztem a szép partok Livornotól délre vannak. Szerinted hová nézzek szállást, hogy aránylag gyorsan el tudjunk menni az említett városokba??? Gondoltam agriturismo-s szállásra is, de azok elég húzós áron vannak.Mi a városokban szeretnénk barangolni, nevezetességeket megnézni, de főleg kívülről, nem a múzeumokban, képtárakban akarunk sokat időzni, ahhoz kevés az egy hét. Érdeklődnék az árakról (élelmiszer, közlekedés) vásárlási lehetőségről. Parkolásban tudom, nem voltál érdekelt, de mit tapasztaltál?? Tudod, jó az autó, de rosszul is lehet vele járni...Tavaly májusban áldottuk magunkat, hogy nem kocsival mentünk Nápolyba, hanem Wizz-el.A fent említett városok közt jó a közlekedés?? Ezekre a városokra, ha nem mész be múzeumokba kb 1-1 nap elég??? Hogy tervezzünk??? Ha valamiben tudok én is segíteni írd meg, hátha tudok. Olasz, vagy görög témában főleg
köszönettel, üdvözlettel
Edina icon_lol.gif

# 219
Halaszer
Aktív fórumos
Aktív fórumos
196 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155155 Üzenet linkje2011-01-21 10:58:09  Válasz a #155132. hsz-ra Előzmény #155132

Edina, én is nézegetem a szállásokat, bár nem ismerem a Ti igényeiteket, itt van pár, amivel szemeztem, néha elég olcsón el lehet vinni:

http://utazas-szabadido.vatera.hu/index_c2605.html?q=toszk%E1na

Június elején a Vacansoleil luxussátrai elég olcsók, mi voltunk már ilyen sátorban Ausztriában, és nagyon kényelmes: ágyak vannak benne, hűtő, edények, főzési lehetőség, "hálószobák", asztal, székek, napernyők. Nincs minden kempingjükben ilyen sátor, a bungallow-k meg (nekünk) drágák, nézelődni kell. Én kinéztem idénre egy ligúr partit, meg egy szardíniait icon_smile.gif Csak még nincs eldöntve... 1 hét 30-40e Ft 4-6 főre ilyenkor, szezon előtt!

# 220
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155157 Üzenet linkje2011-01-21 12:28:24 

Szia Edina!

Igazad van, Toszkánába inkább autóval érdemes menni, az egy hét alatt sokkal több helyre el tudtok jutni, ha nem kell vonatozni. Firenzébe viszont nem szabad autóval bemenni. Rengeteg az egyirányú szűk utca, meg a belvárosba be sem tudsz menni. Érdemes az autót a szálláshelyen hagyni és vonatozni, a központi pályaudvar (SMN) jó helyen, egészen a belvárosban van.
Ha bemenni nem akartok sehova, akkor mondjuk 1 nap Firenze (nagyon szűken elég!), Pisa és Lucca is belefér egy napba, ha Pisában beéritek a Csodák terével, ott az a lényeg. Sienát össze lehet kötni Poggibonsi és San Gimignanóval.
Sienát és San Gimignanot én tömegközlekedéssel külön napra tettem, de autóval belefér egy napba.

A tengerpartra én talán Pisától É-ra, Viareggióba mennék. Autóval tuti rászánnék legalább egy napot a Cinque Terre (Öt Föld) az olasz riviéra gyöngyszemére, de ezek oda vagy vissza is útba ejthetők.
Bocsi hogy így elszálltak a gondolataim.icon_smile.gif

Kaja árakat nemigen tudok, mi étterembe nem járunk. A szállodában reggeliztünk, napközben beértük egy pizzával (kb. 2 Eur ha nem ülsz be, ha beülsz az mindenhol +). A vacsorára való száraz kolbászt itthonról szoktuk vinni, ott kenyérfélét és zöldségfélét veszünk hozzá, persze a boltban vásárolt toszkán vörösborral leöblítve.

A közlekedés jó, mi többnyire vonatoztunk, írok néhány árat, pl. Pisa-Lucca 2,40Eur, Pisa-Firenze 5,80Eur.

Ha autóval mennénk újra, elképzelhető, hogy nem keresnék új szállást, nagyon bejött a Mona Lisa Vinciben. Onnan szépen bejárható Toszkána, Firenzébe menet meg letenném az autót Empoliba, onnan a vonat 3,10 Eur-ért 25-30 perc alatt Firenze központjába ér.

Pistoia (halaszer) is jó ötlet szállásnak, az egy kicsit északabbra van Vincitől, de autóval nem gond az pár plusz kilométer, Luccába, Firenzébe, Pisába onnan is jó az eljutás, talán még egy kicsit jobb is, Sienába is szuperül el lehet jutni, de nem Firenzén keresztül, hanem irány délnek, Vinci felé.

Talán válaszoltam mindenre, ha nem, gondolom úgyis kérdezel.

Nápolyi segítségért majd valamikor jelentkezem, köszi:

Üdv. Éva

# 221
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155158 Üzenet linkje2011-01-21 12:38:38 

Szia halaszer!

Vettél már a vaterán szállást?
Ha tudod hogy működik, ill. van tapasztalatod róla, írd meg légyszí a dumcsiba.

Köszi: Éva

# 222
Eduso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
286 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155167 Üzenet linkje2011-01-21 13:26:50  Válasz a #155157. hsz-ra Előzmény #155157

Kedves Éva! Örömmel jelentem, hogy működik a telepátia, feljöttem ide 3/4 1 -előtt pár perccel, hogy biztosan írtál, és úgy örültem:-), hogy igen.
Jók az ötletek, amiket írtál, annak is nagyon örülök, nem "szálltak el a gondolataid".Szállásnak én valami olyan részt néznék,akár egy kis falut, ami a tervezett városoktól nincs iszonyat messze pl. Firenze max 100 km, de azért a tengert is el tudjuk érni mondjuk 15-20 km-en belül.Megkérdezhetem, hogy a szállás naponta mennyibe került, ahol ti laktatok? Mert az oldalukon nincsenek ilyen részletek fenn.Tudom, hogy náluk a június már 01-től csúcsszezon. A kaja árakat én is élemiszer árakra értettem, mi sem szoktunk még félpanziót sem kérni, elég volt Nápolyban is a reggeli, aztán mi önellátóak voltunk menet közben.Pizzáztunk, meg élelmiszerboltba jártunk.Ha meg kocsival megyünk én tápolom a családot általában apartmanba foglalunk szállást. A szálloda drága és a kötöttségeket nem szeretjük.Ha te jó szívvel ajánlod a szállást Vinciben akkor felveszem a kapcsolatot velük. Ha kell még olaszul is beszélek velük, ha elég olcsóicon_smile.gif
Már most indulnék, ha lehetne. Ti merre tervezitek a nyaralást?
köszi az infókat Nápolyból mi még elmentük Pompei, Vezúv, Sorrento, Solfatara vulkán, hajóval Capri, Positano, Amalfiba, ezeket egyszer meg kell nézni, ne hagyd ki!!!
Még szerintem fogok kérdezni icon_lol.gif

# 223
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155174 Üzenet linkje2011-01-21 14:48:16 

Ha valakit éárdekel,www.gulliver.hu Firenze mellett Reggello 4nap 3 éj 2 fő részére reggeliovel most 117 Euron áll...én már vásároltam a gulliveren,megbizható dolog...
# 224
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155179 Üzenet linkje2011-01-21 16:52:55 

Edina!

A Mona Lisa nem éppen olcsó, 60Eur/2 ágyas szoba/éj főszezonban, nov-ápr. 50 Eur. Nem kell az olasz, magyar a tulaj és az alkalmazottak is. Parkolás az udvarban ingyenes. Ha nem találod drágának, írhatsz nekik e-mailt magyarul. A reggelit találtam drágának, az a két főre 15Eur/nap. Beszélgettem velük a drága reggeliről, azt mondták, ha nekem jó, legközelebb ne kérjek, forró vizet teának, kávénak adnak.

Idénre Firenzében sokkal olcsóbban sikerült találnom nagyon jó helyen, de közös f.szobás. Az sem zavarna?

Hol szoktál szállást foglalni? Mennyit szánná rá egy éjszakára? Azám, ketten mennétek? Csak azért kérdezem, mert ráérek, kicsit besegítenék a szállás keresésbe. Már végleges a döntés, autóval mentek?

Írd meg az e-mail címed pü-ben, úgy könnyebben meg tudjuk beszélni.

Éva

# 225
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155181 Üzenet linkje2011-01-21 16:56:31  Válasz a #155174. hsz-ra Előzmény #155174

A gullivert én is használom évek óta, igaz eddig csak belföldet meg Ausztriát foglaltam náluk, de semmi probléma nem volt velük. Persze olcsót kifogni úgy lehet, ha tisztában vagy az árakkal és rendszeresen figyelemmel kíséred a licitjeiket.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 18 19 20   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu