A Hellenic seaways oldalon megtaláltam az árakat, ahogy nézem, nem jó az összekötettés egy napon belül a két sziget között.
Viszont a Blue Star Ferry oldalon kinéztem már a szemem, de sehogy sem találom a 7 euro-s árat, amit írsz. Tudsz abban segíteni, hogy beírod a linket?
Az oldalukon "make a reservation" -ra kattintok, beírom mikor mennék és hogy honnan hova, és mikor ki lehet választani hogy felnőtt jegyet hányat kérek, ott írja csak akkor, hogy az 7 eurós jegy.
Kocsit is lehet választani, de ott nem ír árat, majd a végén kiír egy telejs összeget, de sajnos nem részletezi.
Lehet hogy érdemes lenne nekik írni emailt... mert elég szar az oldaluk...
Hát tudod, ma nekem ez nagyon nem megy. Hülyére kerestem a Blue Star oldalán a “make a reservation”-t, végre meg is találtam. Beírtam az időpontot, honnan-hova, felnőttek számát és utána állandóan a class type-ot kéri, amit viszont nem enged kitölteni. Tényleg nagyon szar az oldaluk, igazad van, írok nekik.
Ezt nem hiszem el!!! Istenuccse, imádom a görögöket, de a meleg ellenére kezd tele lenni a hócipőm.
Írtam nekik, visszadobta a gép, nem jó a cím, ami a honlapjukon szerepel!!!
Most megpróbálok írni egy utazási irodának, hátha válaszolnak valamit értelmesen.
A vége úgy látom, az lesz, hogy bemegyünk a fővárosban a kikötőbe és zsupsz, megvesszük a jegyeket. Csak jó lenne előre tudni menetrendet és árakat, úgy könnyebb tervezni a napokat.
A paleologos-on már próbáltam, ott az a gond, hogy ugyanarra a napra nem ad ki kompjáratot. Hogy miért, azt nem értem, nem létezik, hogy ugyanaznap ne jönne vissza este komp.
A Blue Start megpróbálom még egyszer, hátha sikerül.
Nem sikerült a blue star, írtam hát egy utazási irodának és a paleologosnak is. Ha válaszolnak, megírom neked.
Te esetleg tervezel egy Naxos-is utazást a közeljövőben? (tudom, ezer terved van már).
Naxos nem szerepel a rövid távú terveink között, előtte még megnézzük Karpathost, Kythirát, Samost, Chiost.
Képek alapján jobban tetszettek nekünk ezek a szigetek, ezeken több olyan strandot találtunk, amiket nagyon szeretünk
Viszont Naxoson több a látnivaló, de egyelőre minket még inkább a strandok vonzanak.
Nektek már végleges a Naxos-terv?
Azért megpróbálok még kompügyben jobban körülnézni...
A paleologos-on már próbáltam, ott az a gond, hogy ugyanarra a napra nem ad ki kompjáratot. Hogy miért, azt nem értem, nem létezik, hogy ugyanaznap ne jönne vissza este komp.
Sziasztok,
máshol olvastam, hogy nem lehet egy napra oda-vissza jegyet venni. Egyszerűen a hajóstársaságok nem adnak el. (Semmi értelme nincs, azonkívül, hogy valószínűleg az egynapos hajókirándulások üzletét nem akarják rontani... legalábbis én másra nem tudtam gondolni.) A dolgot talán úgy lehet kicselezni, hogy megveszed először csak oda, majd máskor visszafelé... de próbálni még nem próbálta senki ezt a módszert...
Engem érdekelne az itthoni kompjegy vásárlás, remélem tudtok bővebb információt adni. Igoumenitsa-Korfu közötti kompjáratra is lehetne itthon kompjegyet vásárolni? Ha igen hol? Esetleg valami menetrendet is tudnátok nekem linkelni?
Választ előre is köszönöm!
Szia Bogica!
Bár már többen írták, hogy nem kell, de ha esetleg mégis érdekel, akkor náluk lehet görögországi kompjegyeket venni, menetrendben is biztos segítenek, nagyon segítőkészek:
Ajánlom Neked a www.danae.gr honlapot, ott meg tudod nézni az időpontokat és az árakat is! (Igaz, előtte regisztrálnod kell. Én itt vettem idén a kompjegyeinket.)
Most próbáltam ki augusztus 17-re, és tényleg 7 euró egy útra:
Naxos-Paros 9:30-10.15 7 €/fő (economy)
Paros-Naxos 22:00-22:45 7 €/fő (economy)
Ez a Blue Star hajója. Ezenkívül a Hellenic Seaways is megy át, de csak 11.30-kor és 19.30-kor jön vissza. Ez már 13 € utanként.
A rendszer csak úgy enged foglalni, hogy az oda-vissza jegyet ugyanannál a társaságnál veszed meg, tehát nem vegyítheted, hogy odafelé Blue Star, visszafelé Hellenic.
#1000242009-05-19 08:12:05 Válasz a #99980. hsz-ra
Szia Haspók!
Nahát... ez kellemetlen ha nem engednek venni jegyet egy napra.
De talán ki lehet őket úgy cselezni, hogy oda a feleség veszi, vissza a férj.
Vagy fel kell tüntetni minden esetben a nevet?
Vagy visszafelé a kikötőben a kompon nem lehet venni jegyet?
Csak nem ilyenek... főleg ha kocsival akar menni az ember...
Szóval a danae oldalon regisztrálni kell, és akkor kiadja az árat is?
Ezt megjegyzem...
#1000372009-05-19 09:09:05 Válasz a #99980. hsz-ra
Szia Haspók!
A danae-t ismerem, már írtam is nekik tegnap. A honlapjukon is eljutottam az adatok kitöltéséig, erre adott ki egy táblázatot, árak nélkül. A book/info klikk után megmutatja az oda-vissza időpontokat, de ha az árakat szeretném látni, proceed klikk után, először regisztrálni kell a danae honlapján. Ha regisztrálok, az már kötelez is vásárlásra vagy csak tudok nézgelődni belföldi kompjáratok után?
Off: A Blue Star menetrend tetszik, mert szinte egy egész napot el tudnánk tölteni Paros szigetén.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Bottakati
Idézet:
Haspók írta: máshol olvastam, hogy nem lehet egy napra oda-vissza jegyet venni.
Szerintem ez nem így van, (lásd pl. tavalyi Kefalónia-Ithaka komp), de a Naxos-Paros komp is oda-vissza ugyanaznap. De azt hiszem, ez főleg azokra a szigetekre vonatkozik, amelyek viszonylag közel vannak egymáshoz és több kompjárat is közlekedik.