Hello Eduso!
Nem le hurrogásrol volt szo!
Nekem a véleményem lehet más de az hogy nem tetszik ez neked sajnálom.
Az hogy hogy néz ki a part arrol a turista tehet/szemetes nem dekorácio/.
A görög el felejti hogy belölünk él ezt alá irom.De kérdem én amikor a drága turista hozza a bunko formályát/amikor semmi nem jo/mit tegyen?
A magyar kereskedelemben nézzük körül mintha nem ugyanez menne itt.Mit várunk mástol amikor itt sincsen máskép!!!/Kereskedelemben dolgozom a vevöim fehér hollonak tartanak!/
Én tarok kutyát!Harapott már meg kutya.Pest eggyik külvárosában sikerült elkapnia de nem estem pánikba akkor biztos rosszabul járok/egy pici seb volt a sérülésem/.Az emberek viselkedésétöl függ hogy reagál egy kutya ha határozott az ember nem fog bántani.
orvoshoz bármi kapcsán mehet az ember nyaralás folyamán.Én rendszeresen nap allergiával járok de abbol se csinálok ügyet.
A magyar ember mindenben a rosszat keresi kicsiny életét teszi ezzel tönkre.Lehet negetiv véleménye de mindenben a rosszat látni és keresni szörnyü lehet.Nem mondom azt hogy nem jártam már ugy hogy az idegen vezetönél kezdtem a nyaralást de meg oldottam mindent.
Az hogy a görögök lassabbak nyugodtabbak azzal szerintem nincs semmi gond.Mi rohanunk mindig teljesen feleslegesen.Ha csak egy kicsit nyugodtabbak lennénk nem halnának meg emberek 40évesen agyvérzésben.
Az hogy nekem más a véleményem nem azért van mert rozsaszin felhön át nézem stavrost.Csak volt lehetöségem ott ugy"élni"hogy láttam hogy müködnek a turisták és követelnek mindent a pénzükért.
Itthon is meg van mindennek az ára kint sincsen másként.
Az hogy rendezetlen Stavros azt aláirom de menjünk be a belvárosba ott nézzünk körül/leomlo vakolat,kutya ürülék,gondozatlan park,szemét.../.
Szerintem akkor alkozunk véleményt ha a magunk háza tályán is sepregetünk egy kicsit.
Még egyszer hangsujozom a negativ vélemény is vélemény és az épitö jellegü is lehet!!!!!
#1184062009-09-29 09:53:30 Válasz a #118395. hsz-ra
Hello Fortuna !
Te valami őrölt nagy félreértés áldozata vagy, aki Budapesten él, mert itt van munkája stb, itt lakik, az is elég sok árat fizet azért, hogy itt lehet, adók, parkolás közlekedési lehetőség stb formában, de az a hétköznapi létünk része, tudja mindenki, hogy stresszes stb, pont ezért vágyódunk el pl. Stavrosba vagy más görög tengerparti helyre, hogy ott ne stresszeljük magunkat a szálláson, a szeméten, a kutyákon stb. Attól, hogy pozitívan gondolkodunk nem kell a rosszat jónak feltüntetni, és tudod, ha idejön egy túrista hazánkba és azt mondja, hogy Pesten a házak omladoznak a belvárosban, sok a szemét a kutyaszar, a koldus stb de azért eljött mert érdekelték a szebb dolgok is, (persze lehet, hogy a kis megtakarított pénzéből másra számított) nem fogok vele vitatkozni. Pont erről van szó, remélem érzed a különbséget, ha kimész bárhová külföldre, és otthagyod a nyaralásodra összespórolt pénzed nem stresszelni akarod magad, gondolom. Nem a kutyákat támadtam, hanem az emberre haragszom, mert elvárják, hogy ha nekik jó úgy akkor neked túristának is legyen jó.Továbbá te még sosem hallottál olyan kutyatámadásról, ahol falkában 8-10 kutya idős embert marcangolt halálra???? Gratulálok!
Heloka!!!Kérdés amikor befizetitek az utat,hogy hova is mentek nyaralni gondolom pár képet is láttok!!Hova is mentek majd.Majdnem mindegyik utazási irodánál ugyan az a kép van Stavrosról.Gondolom amikor mutatták nem egy csodás lagunát mutattak!Vagy Tahitit.Ezért a pénzért ami már nevetséges 20-30 ezerért Görögország.Mit is vártok??Miért nem luxus utakra mentek s ott sincs kizárva a panasz...Amit a képen mutatnak az utazási irodák Stavrosról azt is kapjátok!Szép környezet,nem valami szép part.S nem luxusszállodák!!!Bár megtehetném,hogy a 12-év alatt máshova is mehettem volna de mégis mindíg Stavrosba mentem.Érthetetlen!Kutyák mindenhol vannak hol kevesebb hol több.Engem s a körülöttem lévőket a 12 év alatt soha nem bántották sőt nagyon aranyosak.Lehet tenni kéne valamit,hogy ne legyen ennyi kutya mert igen van aki fél tőllük.De ez nem az én gondom.Hanem az önkormányzaté.S igen ez a fórum azért van,hogy leírjuk,hogy telt a nyaralás de ócsárólni nem kell.Én is megtehetném pl Paralián annyi a medúza a tengerbe be se lehet menni.Más a fórumon meg azt írja túlreagálják.Most mi is az igazság??Mindenkinek más a véleménye mondjuk is el de normálisan!!!!
#1184612009-09-29 20:14:19 Válasz a #118447. hsz-ra
Sziasztok!
Én is az idei nyáron Stavrosban nyaraltam. Hát nem estem hanyatt tőle, többet vártam. Nem ez volt az első görög nyaralásunk, de a többi hely valahogy kultúráltabb, tisztább, élhetőbb volt. Szó sem róla, itt is jól éreztük magunkat, de ez nem az a hely volt, ahová visszavágyunk.
Stavros után Neos Marmarosba mentünk, nagyon kellemes csalódás volt. Ide persze nem utazási irodától mentünk, és ez így nagyon jó választás volt. Tiszta, kellemes volt a hely, és turistaközpontú. És nem volt koszos a tengerpart, itt valahogy adtak a tisztaságra. Pedig itt is volt turista bőven.
Ide legközelebb is szívesen visszamegyünk.
#1184672009-09-29 20:57:26 Válasz a #118447. hsz-ra
Szia Bejja!
Szerintem mindenki normálisan mondta el a véleményét, senki nem ócsárolt senkit és semmit. Nem én írtam, hogy mindenki a saját háza táján nézzen körül. Budapestet sem én ócsároltam. Stavrosról is vannak szép emlékeink, élményeink,és nem arról van szó, hogy más véleményét nem tartom, tartjuk tiszteletben. Mi sem fogunk oda visszamenni, de nem azért mert nem Tahitin éreztük magunkat, Görögországot, és a görögöket sem utáltuk meg. Ettől azonban egy picit többet vártunk, ennyi.... Ahhoz, hogy ezt kimond egyszer el kellett menni. Tudod, mint egy film után a moziban, jó volt egyszer meg lehetett nézni, érted??? Az utazási irodákat ne hozd fel példának mert sem az Apollon, sem a Dias Zeus a két fő görög szervező nem tudott semmilyen képet mutatni, de ez már off, úgyhogy hagyjuk... Sokan azért vannak itt a fórumon, mert az utazási irodák olyan készségesen informálnak mindenkit, mindenről....Szerintem, de ez is csak egy vélemény, nem tilos másképp gondolni, és biztosan vannak pozitív meglepetések is.
Üdv,
Eduso
Nem gondoltam volna, hogy ekkora lavinát indítok el a hozzászólásommal, nem volt szándékom sajnálom! Egyszerűen csak leírtam az élményeimet. Engem már támadott meg több kutya, úgy, hogy utána orvos locsolt életre, aki ezt nem élte át, az nem tudja, hogy mi az. BETEGESEN FÉLEK A KUTYÁKTÓL! Nem ez alapján választom a nyaralóhelyemet, hogy van kutya, vagy nincs. Az életemből pedig egy van, és azt nagyon szeretném még továbbélni. Ettől függetlenül nem Stavrosról írtam a negatív véleményt, hanem a kóbor ebekről. Hangsúlyoztam, hogy a szívem csücske marad Nei Pori, mert nekem az volt az első igaz szerelem (Skotina miatt) Mindamellett jövőre is Göröghonban szeretnék nyaralni, és a vállalkozókedvem nem veszett el. Más is biztosan volt úgy, hogy voltak kevésbé tetszetős helyek és nagyon kedvesek is. (Lásd Anikóék Makrigialos iránti rajongását).
Nem írtam semmi rosszat a helyi idegenvezetőkről, mert nem is találkoztam velük. Pedig lehet, hogy kellett volna(!?!)
Ettől függetlenül újra elmegyünk, keresünk még ismeretlen felfedezetlen helyeket, és boldogok vagyunk, hogy ott lehetünk.
Tehát ne vitatkozzatok, nem érdemes.
Szia Bejja és Fortuna! Egyetértek veletek.. csak az értheti meg Stavrost, aki minden évben egy-két hetet kint tölt... Nei poriban még nem jártam, de Paráliához vagy más helyhez Stavrost nem lehet hasonlítani.. Stavros az évek során sokat fejlődött, és az hogy kószos, sokszor a túristák hibája is.. mert igenis a túristák úgy gondolják bárhol eldobhatják a szemetet... Stavrosnak nem kell reklám... aki szereti így is elfogadja!!! Minket Stavrost imádókat még a piszok és a kutyák sem tántorítanak el attól, hogy minden évben oda visszatérjünk....
Sziasztok!
A kutyás-részhez szeretnék csak annyit hozzászólni,hogy köszönöm annak,aki leirta,hogy Stavroson 8-10 "fős kutya-gangek" vannak.Ennek köszönhetően nem kell már azon gondolkodni,hogy esetleg ide is mehetnék...egy nyaralőhelyen FELELŐTLENSÉG a turistákkal szemben ilyesmit hagyni-szerintem-.Biztosan aranyoasak,de csak egy vaduljon meg közülök,viszi a többit is.Én még sosem találkoztam eilyennel görög helyen,de valószinűleg félnék!Ezt nem lehet besorolni abba,hogy bármi áron érezzük jól magunkat...mert aki félve fekszik a parton,nem tudja élvezni a nyaralást.Arról nem is beszélve,hányszor járkálunk gyrossal a kezünkben...valaki irta,hogy nem bántanak,csak éhesek??!!
sziasztok!
Ugy látom itt félreértések tömkelege fordul elö!
-Gratulász?Életem nekem rotwielerem van bátran ki engedem az utcára poráz nélkül!Attol kell csak félni hogy nagy örömében körbe nyalja az embert.Volt olyan rotim amit a menhelyröl hoztam,de tenyésztötöl hozott korosan sovány szinte agyon vert kutyusom is volt.az elsö perctöl a tenyeremböl ettek!!!És még egyszer hangsujozom HARAPOTT MÁR MEG KUTYA!
Amugy a görögök eggyetlen modon tesznek a kutyák ellen élvezettel ütik el öket kocsival!Amiota ki járok többször probáltam utána járni miért nem csinálnak valamit.konkrétan le szarják hogy ök is élölények!
-a part szemetesége azért függ a turistátol mert hetente egyszer takaritják és ha pl.a cigaretta csikkekket nem a homokba dobná el az ember már rögtön szebb lenne a part és tisztább.És amennyire a lako környezetére/pl.pest/nem igényes és nem probálja tisztán tartani akkor a nyaralás során sem várhato el/erre irtam hogy mindenki a saját háza táján/.És ha esetleg a turista be téved a mi gyönyörü városunkba ne lehessen olyan véleménnyel rolunk mint nekünk a Görög tengerpartrol.Azt hiszema szemetes szinte sarkonként találhato pesten.Nem ocsároltam pestete hisz a 6.kerületben is laktam az Andrássy uton.Az hogy a városunk igy néz ki az önkormányzatok hibája is.De ez már megint kicsit politika hisz hova rakják a pénzünke?
-A streszes életet mindenki ugy éli meg ahogy tudja.Én meg probálok nem dühöngve,anyázva élni a mindennapokban.Nem szeretnék 40évesen meg halni.Szerintem mindenre van megoldás csak néha nehezebben megy.Azzal hogy döhöng az ember semmire nem megoldás és nem lehet vele elérni semmit.Szépszo mindig be vállik.
-A rossz jonak látása sem igy müködik.Ha meg probálsz kicsit pozitivan gondolkodni akkor talán jobban bele törödsz hogy az ktuális dolog nem az amire vártál/vágytál legközelebb okosabb leszel.Ezt hivják tanulo pénznek!Nem hiszem hogy bárkire is tartozna de ha már kicsi pénzröl irtatok akkor megosztom veletek.Havi 88000forint a keresetem!Ezért szét hajtom magam mint virágkötö meg kell gondolnom mikor mire költök de a nyaralásrol nem mondanék le semmi pénzért!Nekem a nyaralás jelenti a teljes kikapcsolodást és nem fogom magam fel bosszantani semmin.Ha a mindennapjaimban meg probálok nyugodt maradni akkor a nyaralásomat nem fogom ezzel tölteni.
Az ide nyaralásaimon volt szép számmal negativ dolog de szép szoval nyugodtan intéztem.
A kutya kérdésre,ill a part tisztaságára van ötletem bár nem a turistáknak kellene megoldani.
Nekem élnek kint barátaim stavrosban igy az illetékes szerveknek tudok küldeni levelet hogy ezeken a dolgokon változtassanak hisz a turistáknak ez nem tetszik.
Ami az utzásaimat illeti és negativ tapasztalat.
-Santorini drága és undorito ahogy rángatyák be a turistát az étterembe majd én eldöntöm hova és mikor szeretnék menni.Az idegen vezetö faragatlan és csak 1-2 utassal foglalkozik akit egyénileg plusz pénzért navigál.Soha nem volt az irodában.Reggel4kor jön a kukás auto...
-Satrin az apartmanban nincs nyomása a viznek és meleg viz is vicc"válto"/hideg,meleg/füröt minden nap vehetsz.a part koszos és gyorsan mélyül.A narancs parton kosz és mocsok mindenhol.az idegenvezetö flegma,és a seg. rántott ki...
-krétán a szállás bogarakkal volt tile.Az idgen vezetönek nem volt egy pontos informácioja eggyetlen fakultativ programrol se./drága utitársaink folyton panaszkodtak hogy már megint nem akkor és onnan indultak mint amit mondott/...
-Nei poriban drága uti társunk be költözött a mi szállásunkra.A faluban normális supermarket/ahol egyszerre mindent meg tudok vásárolni/nem volt.Taverna viszont annál több...
-Stavrosban volt olyan hogy szerbekkel laktam 1 apartmanba./senkinek nem kivánom/A kikötö felöli részen tiszta kosz volt a tenger/ezért járok a platánoshoz pancsizni....
Tudnám még folytatni a sort Paralia,Olympic Beach,Pefkohori...
De nem azért nyaralok hogy ezekkel foglalkozzam.
Nekem egyszer egy buszsoför azt mondta "Mindenkinek olyan a nyaralása amilyenné teszi magának."
Bizom benne hogy mindenkinek sikerül jövöre jol választani és élményekben gazdagon ujságolja miként fedezte fel Görögországot
sziasztok!Csak annyi akinek nem tetszett úgy sem jön ide vissza mégegyszer.Máshol is lesz elég negatív tapasztalat akkor majd lehet más fórumra irni.De ide remélem olyan is ír már aki pozitív tapasztalatokkal jött haza!!!S biztos lesz olyan is!!!!!
Bocsánat le maradt.
Ha nagyon bunko akarok lenni a Dias Zeus gusztustalan hogy nem mutat képet!!
A fönö Georgios Nanakos Stavros szülötte!Ö kezdett a turistákat oda hordani.Ö akkor a polgármestere volt ennek a kicsi halászfalunak.
Ha valaki velük utazik akkor csoda hogy nem tudnak képet mutatni hisz a székhely ott van!!!!
Ha valakinek panasza van bármire és velük utazott levél ill.személyes meg jelenéssel szerintem meg oldhato.
A képet én se értem minden katalógusban van kép Stavrosról.Igan a gyakori kép a Panorama Étteremből van fotózva de lehet látni milyen Stavros.Már a kép ránézésével!!!
Köszönöm szépen!
Remélem te is találsz olyan helyet ami a szivedhez nö és oda mindig haza térhets!Kivánom hogy juss el olyan helyekra ami olyan mint egy álom!És legyen részed olyan élményben amiket már én is át éltem.
Annyi szép hely van és mindent meg kell nézni!Én jövöre szeretnék vissza menni santorinire és ujra látni azokat a csodás alacsony felhöket amik át usztak a szigeten.UUU gyönyörü volt.