#1735162011-08-18 20:38:06 Válasz a #173511. hsz-ra
szia Terka!!
Koson sokan bicikliztek,nagyjából sík az egész sziget,1-2 hegytől eltekintve:-))
a termál vízhez jobb ha az esti órákban mentek,mi délelőtt voltunk,mire odaértünk már tele volt öregekkel állitólag este felé már kevesen vannak!
szúnyoggal sajnos találkoztunk,főleg éjjel,a szúnyoghálón keresztül bejöttek de ott még ezek is mások,sokkal rámenősebbek mint azt itthoni példányok
bizony,mi vasárnap,ti meg hétfőn indultok!!!!!bár mire odaérünk már hétfő hajnal lesz,sajnos éjjel megyünk,de ettől eltekintve várjuk
szép nyaralást nektek is,várjuk majd a beszámolót ha megjöttetek!!!
A Mi időnk is lejárt és ma hajnalban hazaértünk. Nekem nagyon tetszett a sziget!
Röviden:
08.15-én 18.50kor indult a repülőgép. Kos repterén várt minket a Neckis telepített képviselő, majd a 153-as busz elvitt mindet a Pyli Bay Hotelbe. Mi félpanziós ellátást kértünk, így a késői érkezés miatt már nem kaptunk vacsorát, de nem volt gond, mivel a gépen ettünk. A hotellel szemben vagy egy kis szupermarket, ami minden nap hajnal 1h-ig nyitva van, itt minden beszerezhető. A szoba elfoglalása után úgy döntöttünk, hogy sétálunk egyet a környéken (még a szoba szellőzött) . Kicsit "rémülve" tapasztaltuk, hogy nincs a környéken tenger!. Ez vicces egy szigetnél. Na, majd folytatjuk a keresgélést, ha kivilágosodik. Így is tettünk és megnyugodva tapasztaluk, hogy ott van az, csak sötétbe nem volt látható és rossz irányba is indultunk el előző este. A keddi napot csak strandolással töltöttük. A napernyő+ 2 nyugágy a parton 5-6 euró között mozog. A parton mi találkoztunk fánkárussal is, úgy mint más görög nyaralás alkalmával is! Persze a masszázs és egyéb "kacatot" árusító emberke is mozgott a parton. A szerdai napon Neckis szervezésben meglátogattuk Nissirost, hááááát, Nekünk bejött. Való igaz, hogy Neckis szervezésben ez 45euró/fő volt, de olyan angol nyelvtudással nem rendelkezünk, hogy helyi szervezésben menjünk el 30 euró/fő áron. A Nissirosról kapott információk, azt gondolom mergérték a plusz költséget (ha már nyelvtudás nincs). 11.45-re jött értünk a busz, ami a Kardamenai kikötöbe vitt és 13.00-kor indult a hajóút. A szigetre megérkezve, először a "várost" néztük meg, helyi nevezetességekkel (Sumada, ez a mandulás szirup), majd Irini tavernájában megebédeltünk és irány vissza a kikötő, ahonnan busz vitt fel Nikia faluba, majd a vulkánhoz. A hajó 19.00-kor indult vissza Kardamenába, így a vacsira még hazaértünk, ami 21h-ig volt. A következő napokon meglátogattuk Kos várost, ill. nevezetességeit (busszal mentünk be a városba 2euró/fő).Béreltünk autót is, amivel meglátogattuk Kefalost, Cavo Paradisot (ez tényleg gyönyörű) és a Paradise Beach-t is, majd vacsora után még átmentünk Tigakiba is. Való igaz, hogy Marmariban nincs olyan nyüzsgős élet, mint Tigakiban vagy Kos városban. Az autó kölcsönzés nem el olcsó mulattság, de megéri, hogy megnézd (szinte) az egész szigetet. 45-50 euró/nap volt az autóbérlés ára, de ez függ atól is, hogy milyen autót szeretnél bérelni és hány napra (Neckinél ez 72eurótól indult). Kipróbáltuk a buggyt is (ez 40euró volt és egy napra béreltük). Ezzel mentük be ismét Kos városba és lementünk a hőforráshoz, majd Tigakiba is. Az utolsó két napot szinte csak strandolással, ajándékok beszerzésével töltöttük. Hétfőn 12h-ig kellett volna a szobát elhagyni, de 15 euróért kértünk szobahosszabbítást, így 18h-ig maradhatunk. A szállodában (vasárnap kivételével) minden nap van takarítás. A kert és a medence rendezett. A busz, ami a reptérrel vitt ki, az 20.35-re jött értünk, így bőven volt időnk a vacsora mellett még a magyar családokkal némi élményt megosztani. A repülő pontosan indult, bár ezzel is voltak kétségek, mivel ott elég kicsi a reptér, így nem nagyon haladtunk. Budapesten a repülő 23.50-kor landolt is, de a csomagora 00.25-ig várni kellett!
Összességében, mi nagyon jól érezük magunkat.
Ha valaki megteheti, hogy ellátogasson erre a szigetre, az bátran tegye meg, nem fog csalódni!
Hétfőn indulunk Kosra,szeretném tudni mennyibe kerül a hajó út Bodromba,nem idegen vezető szervezésben?Kell-e vízum?Mennyi idő az út odaáig?
Melyik kikötőből indulna hajó? Érdekel minden,ami ezzel kapcsolatos!
Kos városban a kikötőből indultunk, valamelyik este rá kell szánni az időt és infót gyűjteni a kikötőben álló hajóknál. Mindegyik előtt lesz egy emberke, aki a legfontosabb dolgokat elmondja.
Üdv
Az lenne a kérdésem attól, aki már nyaralt augusztusban Koson vagy van tapasztalata arról, vagy csak egyszerűen csak tudja- , hogy augusztus elején-közepén mennyire fúj(hat) a Meltemi, ill. kb. milyen a víz hőmérséklete? Valóban az áramlatok miatt hűvösebbek a sziget körüli vizek?
#1775362011-12-15 12:16:43 Válasz a #177477. hsz-ra
Kedves Fazika!
Idén nyáron volt szerencsém ,,beszélgetni"egy nagyon kedves Kos-városban élő bácsikával,aki azt mondta,a legideálisabb utazási időpont Kosra a szeptember,mert akkor már nagyon jó meleg a tenger,a Meltemi sem fúj annyira,mint pl.július-augusztusban,kevesebb a túrista...ennyit tudtam érdemben hozzászólni.Mi mindig június elején mentünk,akkor még nem volt ,,vihar"bár a tenger 22fokos volt kb.,ami lehet,neked hideg,nekem szuperjó volt és esténként egy kardigán elkelt annak,aki fázósabb.
Üdv!
Aki volt már Koson kérdezném,ha Marmariból elakarunk jutni biciklivel vagy busszal a Kefalosi öbölbe,nem bonyodalmas a busz kölekedés?
Biciklivel járta már be a szigetet valaki?Még nem tudjuk pontosan h melyik
helyre megyünk Greece-be,még érdeklödök.A Pyli Bayröl tudtok képeket mutatni?Marmarinak szép partja van?
#1854772012-05-27 13:10:22 Válasz a #185475. hsz-ra
szia!
mi 2 éve Marmariban voltunk,nagyon szép a partja,homokos,és nincs tömeg! bár ez lehet annak tudható be hogy szeptember elején voltunk![/img]
küldenék róla képet is,de nem tudom hogy kell ide feltölteni:-(
Szia!Email cimemre ha tudsz küldhetsz.Megnéztem az albumodat,szép lett,de a hotelröl nem találtam és a szép Marmari partról.schumethne@gmail.com.
Nagyon köszi
Bocs,összekevertelek valakivel,aki abban a hotelben volt... köszi a képeket újra!A Nina beachet is néztem,nagyon jó?Irnál róla?
Szobák,ellátás,kert?Köszi