Vojandi!
Én sem vagyok nagy író, sõt...tavaly nem is tudom mi volt velem, hogy írtam beszámolót, most valahogy nem érzem, pedig sokkal több helyen voltunk, ezálltal sokkal több élményben volt részünk.....
Breki!
Tényleg nem tudom mi az a kékség, tegnap azt mondta egy ismerõsöm, hogy a polip színes anyagot lövel ki magából, mikor védekezik, ez álltal bújik el a támadó "lény" elõl, ez esetben elõlem:-D
Hazaértünk, 2 hetet töltöttünk ezen a csodálatos helyen. Fáj a szívünk, de hát letelt... Mi a Hotel Soleilben voltunk, mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon korrekt hely. 2-3 naponta új ágynemû, törölközõ, minden nap takarítás, medence, reggeli svédasztalos, és nem sokkal drágább, mint egy apartman.
2 hét alatt mi nagyon sok helyen nem voltunk, mert a lányom inkább fürdés párti, de azért a helyi busszal elmentünk Nafplionba amikor piac volt (nem nagy durranás), viszont megmásztuk a 900 lépcsõfokot a várba fel. Abban a 42 fokos melegben szép munka volt, de megáérte, mert csodálatos a látvány fentrõl és a vár sem utolsó.
Voltunk egy Nafplio by nighton a Culture Travellal (olcsóbb volt mint az Apollonos). Pont holdtölte volt, így csodálatos holdfényben ringattott a hajó vissza minket éjfélkor. Nagyon romantikus és szép volt.
Elmentünk a szerdai hajójárattal Hydrára. Hát ezt a kis várost valóban látni kell, elmondani nehezebb. Hangulatos és csodálatos. Lányom szamaragolt, a görög pali rávett engem is így némi alkudozás után 15 eu-ból kettõnket szamaragoltatott.
Voltunk egy BBQ-n, ami felejthetõ, mert a hely ahol kikötöttünk annyira köves, hogy vízicipõ kell, de nekünk nem volt. Búvárkodni lehet, de csak halakat lehet látni, kagyló nincs. a kaja viszont tuti.
A homokos parthoz voltunk közel az nagyon tuti hely.
Nappal mi egy felhõt sem láttunk az égen 2 hét alatt. Egyik este volt némi felhõkezdemény-pamacs.... Nappal 40-42 fok (persze a faluban a házak között elviselhetetlen, de a parton tuti), este még 11-kor is 28-30 fok. Csak nyitott teraszajtónál bírtuk az alvást. Egyébként éjfél után már kissé hûl az idõ és kellemessé válik. Reggel 8-tól már full meleg.
...de jó volna újra ott lenni, most ahogy írom szinte érzem a bõrömön a görög meleget és érzem a fûszernövények illatait, ahogy száll a levegõben...