Firkamanó!
Nem lesz nehéz beiktatni. Közvetlenül a város mellett megy el az autópálya. És érdemes is beiktatni. Akár befelé is. Nagyon jó nagyforgalmú piaca van. Jól be lehet vásárolni. ( Jól és olcsón ),
firka!
Ettől az oldaltól nyugodtan lehet valamelyik környező kis sziget szép homokos öble, Meganissin pl. hasonló öblöket láthatsz horgonyzó vitorlásokkal. Itt a képek inkább csak illusztrációul szolgálnak a környékre, láttam én már a híres zakynthosi Navagio-bay hajóroncsos fotóját egy Sartit árusító prosi elején - igaz az vagy 15-20 éve volt, még nem sokan ismerték egyik helyet sem, átvágásnak meg épp megfelelt.
Ja, és Thessalonikitől egy életre elment a kedvünk, amikor legutóbb ott jártunk, épp a köztisztaságiak sztrájkoltak, az utcákon méter magas szemét-halmok, még a sétányon a kávézók mellett is, csodálkoztunk is, ki bír így kávézni, de azt mondták az emberek, már megszokták, nem ritka arrafelé. Hát, nem jártam utána, de egy közeli piacon már hányingerem lett egy hatalmas szemétdomb láttán, meg a szaga is rásegített.
Persze nem akarok senkit elriasztani, nálunk sem gyújtják fel naponta a TV-székházat, remélhetőleg Te tiszta és kultúrált körülményeket találsz.
Állítólag nem lehet, DE... egy GPS-en ami egész jó, és jelöli a létező kompjáratokat is, ott fel van tüntetve, hogy megy komp. Persze ennek kicsi az esélye, sőt valószínű hibás a térkép, de azért ha ott vagy a szigeten kérdezd körbe a komposokat. HÁtha...
De a GPS-en tényleg ott van a kompút. Persze tényleg szinte semmi esélyt nem látok, de inkább megkérdezem, mintsem hogy hazajövök, és valaki írja, ő átkompolt ...
Elnézést, hogy beleszólok, mint első Magyar ki áthaladt az alagúton. Tudom, a kompút az megvan, csak komp nem jár, illetve különleges rakománnyal jár csak, ami nem fér be az alagútba.
Mi anno komppal átjöttünk és megnéztük Párgát, mire visszaértünk, ellopták a kompot . Volt pánik mire megtudtuk csak az alagút miatt szűnt meg, és nem kell Prevezában éjszakáznunk. Mikor áthaladtunk az alagúton a hangos beszélőn üdvözöltek, mint első magyar autóst, ezért tudom, hogy mi voltunk az első Magyar.
Az alagút nem Lefkada és Zakynthos között van, hanem Lefkada tetejénél, ugye? Akkor most ez hogy is van?
Miben befolyásolja az alagút a Z-L komputat?
Másik kérdésem, hogy nagyon sok idő míg az alagúton átérünk kocsival? Sajnos pánikolós vagyok, de ha tudom, hogy csak 5-10 perc, akkor talán nyugisan kibírom.
3 euró/kocsi, más díj nincs ugye?
És az út amin megyünk, egyből az alagúthoz visz, el sem lehet téveszteni, ugye? Vagy van kint tábla "Alagút" (persze más nyelven) néven, amit követni kell?
Természetesen, Preveza és Lefkada közötti alagútra gondoltam és kompra. Az alagút kb. 2-3 perc. Zakhintosra van komp Nidriből csak mikor az kérdéses mivel nem rendszeres járat, és csak az információnál tudják megmondani a kikötőben,hogy adott szezonban lessz-e járat.
Legutóbb Jan-es szerkesztette (2009-02-05 14:06:07), összesen 1 alkalommal
Különben az AKTIO táblát kell követned; ez a repülőtér neve, amely Lefkada felé Preveza felől útba esik, az alagút hossza kb 1,5 km, de ügyelj a sebességre, mert be van kamerázva.