Sajnos a reptér közelsége szerintem igen döntõen befojásolja a helyszínt majd.
Amúgy valami nem túl nyüzsgõ, de nem is túl kihalt helyet keresünk,
lehet sziget is. A nem túl nyüzsgõ alatt azt értem, hogy ne legyen 5km körzetben diszkó, de még is legyenek a közelben bazárosok, éttermek, ahova el lehet menni sétálni. Homokos tengerpartot szeretnénk, szép tájat, jó árakat.
Remélem azért szeptemberben, még nem hül le a levegõ illetve a víz se.
Bocs a bizonytalanságomért, de teljesen tanácstalan vagyok.
Korfu-ról azt hallottam, hogy túl nyüzsi.
Paráliáról halottam idáig jókat.
Kollégámék pár km-re parália nyüzsgõ részétõl laktak, és pont jó volt, mert csöndes volt, de ha nyüzsgésre vágyott az ember akkor csak pár km és már ott is volt.
Szia hunber!
Szerintem nekd Nei Pori a megfelelõ nyaralóhely, szóval jó helyen jársz ezen a lapon. Ha távol szeretnél lenni a nyüzsgéstõl, akkor kerüld el Paraliát! Nei Porinak gyönyörû partja van. Számos szebbnél-szebb, érdekesebbnél-érdekesebb kirándulóhely van a környéken, ha az aktívabb pihenés is belefér a nyaralásba. Esténként a parti sétányon van élet. Lehet nézelõdni, vásárolgatni, beülni a sok jó taverna egyikébe, de az utcákon éjjel már nyugalom van, nem zavarja semmi a pihenést.
Salonikitõl 120, Paralia Katerinistõl 45 km-re van. Salonikibõl nagyon jó a vonatközlekedés is, de lehet a reptéren autót is bérelni (vagy akár a neten itthonról is lefoglalni), de a Zeusnak is van Nei Poriba repülõtéri transzferjárata hetente egyszer. Náluk is megveheted a repjegyet, de fizetheted csak a transzfert is. Tavaly kedden volt a transzferjárat, az idei nyárral kapcsolatban inkább érdeklõdj náluk, ha tetszik az ötlet
Köszi a gyors reagálást.
Vannak képeid esetleg, hogy milyen a környék, tengerpart.
Szeptemberben már nagyon utószezon van?
Olyan helyre szeretnénk menni nászútra, ami felejthetetlen marad, és persze jó értelemben. Jó szállás, nem bezárt éttermek, kirakodósok várnak. Mennyire van a legközelebbi reptér sac/kb ?
Esetleg valakinek szeptemberi tapasztalatai nincsenek?
Szia hunber!
Szívesen küldök képeket ha megadod az email címed.
Egyébként Nei Pori nagyon jó hely.Persze vannak sokkal szebb részei Görögországnak,de nagyon sok látnivaló van a környéken.
Este nyüzsis a tengerparti sétány,végeláthatatlan tavernák,bárok sora.
Nappal a szikrázó aranypart ,a kellemesen lassan mélyülõ tenger szóval minden adott egy jó kis emlékezetes nászúthoz. http://blog.horak.hu/keptar/index.php?mode=folder&file=pictures/gorog2005
Itt is találsz pár jó képet na és persze a Hellaszon is akad bõven
Katus
Köszi a képeket tényleg szépek.
Milyen szép helyekre gondoltál még?
Mármint Görögországon belül természetesen.
Ja és ha lenne valakinek szeptemberi utazással kapcsolatban tapasztalata azt szivesen venném.
tavaly szeptember közepén voltunk Görögországabn, Sartin. Egy szeles napunk volt, pont a hajókiránduláskor...Különben hét ágra sütött a nap kb. 28-30 fok, sikerült is leégnünk.
A http://www.hellasz.hu/hellasz.php itt találsz a fotóalbumokban több képeket Nei Poriról és a környezõ kirándulásokról.
Nekem annyira tetszik ez a hely, hogy idén 5-ször megyek-ünk oda.
A tavalyi vonatindulásoka és árakat itt találod:
http://www.hellasz.hu/forum/vi.....start=1110
Itt láthatod, hogy vonattal kb 1.20 perc Thesszalonikibõl Nei Pori
Ha beleolvasol a topikokba, mindenkinek más hely csodaszép. A képeket elnézegetve láttam már gyönyörû helyeket Korfun, Pargan, Zakytoson, Krétán, Rodoszon, Thasszoszon...és még sorolhatnám.
De csodás volt látni a víesést Edessában, a Meteórákat, Skiatos szigetét, az Olimposzt. Szóval nem könnyû választani, sem elsõre, se ésõbb
Nei Porit abból a szempontból is szeretem, hogy az elõbb felsoroltak mind elérhetõk és még sok más látnivaló. Mi például levonatoztunk Athénba is
Szia hunber!
Robi azt hiszem leírt mindent. ,,Csodák "vannak Nei Pori környékén,vagy legalább is csodaszép helyek. Pici kis eldugott falvak/ Paleos Pandeleimonas/ festõi környék, csodálatos kilátás a tengerre. Nekem az elsõ helyen az Olympos szerepel,kissé elfogult vagyok a hellyel kapcsolatban.De a Meteora kolostorok sem mindennapi látványosság.
Skiathos szigete: igazi kis Görög fillinget hoz,fehér házak, szûk utcák és ami nem utolsó, BULI A HAJÓN ,, Király"
Mi is újra megyünk Nei Poriba,csak mi a nyár elején. http://www.neipori.atw.hu/
Itt is találsz pár képet:)
Katus
Tegnap befizettük a nyaralást Csak úgy, mint tavaly, mos is szezon elején. május 31-június 14. Dias Zeusz-Thomas apartman.
Van valakinek errõl a helyrõl tapasztalata ?