Különleges fényjátékkal ünneplik az Eiffel-torony megépítésének 120. évfordulóját: a 12 perces színkavalkádot december 31-ig esténként négy alkalommal élvezhetik a párizsiak és a turisták.
A francia főváros jelképét felavatásakor 1889-ben 10 ezer gázlámpa világította meg; 2009-ben az évfordulós ünnepségre négyszáz reflektorba elhelyezve 15 ezer apró, energiatakarékos világító diódával szerelték fel a karcsú építményt, amelyek háromszor kevesebb energiát fogyasztanak, mint a megszokott kivilágítás.
Az esti órákban már hagyománnyá vált ötperces csillagszórószerű ezüstös villogást a torony Szajna-parti oldalán este 8, 9, 10 és 11 órakor 12 perces, úgynevezett sztroboszkopikus hatást keltő varázslatos fényjáték követ: villódzás helyett a különböző, időben egymást követően felvillanó színes pontok a néző számára a mozgás érzetét keltik, mint egy mozifilmben.
Az év végéig tartó színkavalkádot egyhónapos előkészítés előzte meg: a világhírű építményt kezelő SETE társaság félmillió eurót szánt a projektre. Jacques Barrier, az Eiffel-torony világításáért felelős mérnöke szerint a párizsiak még soha nem láthattak ennyire kevés energiafogyasztással hasonlóan gazdag és szép fényjátékot.
#1201872009-10-23 21:26:31 Válasz a #120177. hsz-ra
Szia Éva!
Láttam a tv-ben, de nagyon köszönöm az információt.
Meg is néztem a repülőjegyeket, de csak januárban olyan alacsony, hogy újra vennék.
Most ez sajnos kimarad.
Szanna!
Nézd meg a booking.com oldalát, hátha van 26 euro alatt is szállás.
Mi egyébként mindig a magyar néninél szállunk meg mert nagyon jó helyen lakik és nem kell erőlködnünk az angollal.
Ha a magyar néni szállása érdekel, tudok róla fényképet küldeni hétfőn.
Júniusban mi ebben a hotelban szálltunk meg Párizsban:
http://www.libertyhotel.net/index.php?lang=Uk&page=acceuil
Jó helyen (3 metromegálló sincs messze) van és a véleményünk sem rossz róla. Egyszerű hotel, mellete található a rendőrség, így biztonságos a környék is.
A fürdőszobás szobák mini fürdőszobával vannak ellátva. Alap reggeli kérhető. Újra választanánk...
#1206582009-10-27 17:14:13 Válasz a #120645. hsz-ra
Szia András!
Megnéztem, amit ajánlottál.
Jók az áraik. Nem tudod véletlenül a "Double bed room" fürdőszobás? nem találtam erre vonatkozó infót.
Mik a tapasztalataitok a helyről? A közlekedés jó, azt látom. A reggeli milyen?
#1206592009-10-27 18:06:40 Válasz a #120658. hsz-ra
Szia.
Személyes tapasztalatom, sajnos nincs, mert nem volt hely mikor voltunk.
Egy másik Hotelben szálltunk meg az Anvers metro állomástól Sacre-Cour-re vezető utcában.
#1206882009-10-28 08:34:20 Válasz a #120659. hsz-ra
Szia András!
Mi is voltunk már ott is egy hotelben, amire illik a leírásod, igaz azon a környéken sok hotel van. Mi a Luxiában voltunk: http://hotelluxia.com/
Nagyon jó helyen van, alap reggeli kérhető, tiszta is, viszont egy elég lepukkant szobát kaptunk, szakadt tapétával, régi bútorokkal, elképesztő színvilággal. Sajnos nem is a legcsendesebb. Ettől függetlenül szerettem ott lenni.
#1206982009-10-28 12:05:07 Válasz a #120697. hsz-ra
Szia András!
Látom, itt is több helyre lehet foglalni. A hotel pontos neve mi volt? Az utcanevek alpján sajnos nem tudtam leszűrni, melyikről írtál. Kíváncsi vagyok a kétágyas fürdőszobás szoba árára. A reggelit kipróbáltátok?
#1207012009-10-28 14:18:10 Válasz a #120699. hsz-ra
Szia András!
Az zavart meg, hogy bizonyos időpontokra a társhostelek oldalait aljánlotta fel a rendszer, nem a Le Village-t.
Közben néztem más időpontokat is, úgy már működött, viszont csak 7 éjszakás foglalással. Igaz nincs jelentősége, mert most csak tájákozódás szinten néztem. Azért köszönöm.