#1081522009-07-06 18:22:42 Válasz a #108122. hsz-ra
Nem kockáztattam. Feláraztam. Szerdára elvileg megvan. Még egy gyors online biztosítás, és Pénteken start!!
Egyébként felhívtam a külügyminisztériumot, és kissebb vitába keveredtem a hölggyel.
erre a linkre hivatkoztam. Közölte velem, hogy 6 hónapig érvényes útlevél kell a határátlépéshez. én megkérdeztem, hogy akkor miért írták oda a személyi igazolványt, erre ő azt mondta, hogy az ki van zárva, nem igaz! Mondtam, hogy nézze meg. Erre Ő: ne vitatkozzak!
Ok! Akkor útlevél! az a biztos!
#1084532009-07-08 12:29:08 Válasz a #72592. hsz-ra
Mi június 26 22,00 körül érkeztünk meg a Macedón határra, tőlem is
kérte az útlevél kezelő a nemzetközi jogsit. Oda adtam Neki a jogsimat,
mondtam a páromnak én nem adok Neki pénzt!! Megnézte és közölte velem ez nem érvényes!! Kicsit csodálkoztam és közöltem Vele, hogy az indulás előtt felhívtam a Macedon követséget és azt mondták el kell fogadni!
Ja és meg említettem, hogy Budapesten dolgozom és egyenruhás vagyok ( ez nem igaz). Láttam nagyon meglepődött és mondta, hogy a követség nem jó felvilágosítást adott! Vissza adta az iratokat és elköszöntünk!! Gondotam, hogy közlöm Vele ha vissza térünk Magyarországra ismét felhívom a követséget és közlöm Velük, fals információt kaptam )
Ha hasonló szituba kerültök tudom javasolni, hogy próbáljátok meg!!
Valamint itt Valaki leírtam a törvényt, hogy mikortól nem kell nemzetközi jogsi azt szépen lemásolni és ha kéri mellé csatolni!!
#1084792009-07-08 13:48:39 Válasz a #108453. hsz-ra
ezekből én azt vonom le, hogy éjszaka ne zavard a határőrőket főleg ha azok Macedonók és jól el tudja magyarázni egy Magyar utazónak, hogy mi is a fel állás
erről jut eszembe; milyen nyelven tudnak Ők komunikálni
vagy Ti tudtok macedonúl
#1085742009-07-08 22:23:04 Válasz a #108479. hsz-ra
"ezekből én azt vonom le, hogy éjszaka ne zavard a határőrőket főleg ha azok Macedonók"
Én meg azt vonom le, hogy rossz következtetést vonsz le!
Az esetek többségében éjfél és hajnali 3 között zavartam a macedon határőröket és sosem orroltak meg ezért.
Ezzel szemben, tegnap este 8-kor léptem be, és mindjárt 5€ bánta a dolgot. Eddig ez volt az egyetlen eset, és a veszteség ellenére mégsem tudtam haragudni rá, olyan "szellemesen" kérte a pénzt. Nem talált ki semmi ürügyet, nem fenyegetőzött és a végén még hangosan meg is köszönte magyarul. ( persze tisztában vagyok vele, vita esetén nem én vagyok a nyerő pozícióban )
#1086462009-07-09 16:09:32 Válasz a #108603. hsz-ra
5€. Visszaadta az egyik útlevelet, amibe bele volt hajtogatva egy 5€-s, amin a kép pont takarta az útlevélben lévőt, és közben valami olyat magyarázott, mosolyogva, hogy ez jobban hasonlít mint az eredeti. Nem volt nehéz megérteni. Tulajdonképpen, még igaza is volt, mivel a fiam orcája, meg a hajviselete erősen megváltozott időközben a képhez képest. Igaz, a másik 11útlevélnézőnek nem okozott gondot felismerni.
Egyre borúsabbnak látom a macedón hatóságokkal a viszonyomat... nekem a papírjaim rendben lesznek, tartozékok szintén, ennek megfelelően nincs amit 5 euróval kéne igazoljak.
#1095672009-07-16 11:15:27 Válasz a #109564. hsz-ra
Kell egy kis optimizmus!Fel a fejjel!Nem lesz semmi gond és kész!Mi minden évben így indultunk neki.
Még annyi, hogy a Szerb-Mac. határon való átkelés után mindig megvártunk valakit, hogy menjen előttünk.Mert ugye itt van egy rizikósabb 60-as szakasz.
Megint elkezdődtek a horror történetek. Addig fokozzátok már a dolgokat, hogy elmegy az emberek kedve a nyaralástól. Ezek a korrupciós dolgok mindig is voltak és lesznek is, de nem ilyen arányban, ahogyan ebből a fórumból kitűnik. Lehet, hogy nekem csak szerencsém van, de sosem volt ilyen problémám egyik határon sem, pedig nem ma kezdtem Görögországba járni. Olyan volt, hogy a macedon autópálya kapunál lehúztak 1 Euroval, de hát az benne van a nyaralásban, nem kell vele foglalkozni. Inkább átvállalnám ezeket a problémákat valakitől, csak adja nekem a nyaralását
#1095872009-07-16 13:22:43 Válasz a #109564. hsz-ra
Nekünk semmi gondunk nem volt senkivel.
Igaz a 40-es táblánál mi 40-el mentünk, sokan dudáltak, de ki nem ... le, nem ők fizetik helyettem a büntetést.
Még így is 19 óra alatt értünk le, hála a magyar határon az egy órás várakozásnak.
Macedóniában csak visszafele kértek az egyik kapunál 2 eurót 1 helyett, de ez nem túlzottan érdekelt minket.
Volt olyan is, hogy Szerbiában hosszú negyvenes szakaszon rendőr is ment, és látta hogy feltartjuk a sort, intett, hogy menjünk.
Egyszer sem kértek tőlünk se jogsit, se biztosítást, semmit sehol.