Sziasztok. Valaki megtudná nekem mondani hogy a bazár milyen utcában van Athénban? kerestem,de nem találom sehol és a nagy piac cime is érdekelne. előre is köszönöm.
Szia Gégé!
A bazár a metro Monastiraki megállójánál lévő térről indul. Vasárnap érdemes menni, mert akkor van minden héten a bolhapiac is a bazár utcájától jobbra lévő téren, ahol mindenféle kellemes emléket, néha komoly régiséget, értékes relikviákat lehet megvásárolni. Én is vettem 2006-ban egy klassz kéz alakú kopogtatót rézből, ami a XVII században készült nagy alkudozás után 10 euróért. Azóta is a bejárati ajtómat díszíti. Ahányszor hazamegyek mindig jó kedvem lesz tőle, ha meglátom. Üdv: Josza
Nem tudjátok véletlenül, hogy a 12 eurós Akropoliszos belépőnek van érvényességi ideje? Tavaly nem volt időnk mindent megnézni, idén pótolnánk. Írtam nekik mailt, de még nem válaszoltak.
#1444442010-07-16 17:16:37 Válasz a #144440. hsz-ra
Szia,
mi tavaly két egymást követő napon mentünk be vele az összes helyre, ahová érvényes (egy napban nem is fér bele minden). Szóval nyugi, van idő mindent rendesen megnézni. Nincs rajta dátum, ezt meg is néztem tavaly, de meg is kérdeztem az egyik helyen, hogy érvényes lesz-e még másnap, és azt mondták, hogy persze. Egyébként úgy emlékszem, hogy minden helyen, ahová bemész, letépnek egy perforált szeletet a jegyből, így amíg tart a jegy, sztem bemehetsz vele, nem számít, hogy milyen nap van éppen. (Persze azért gondolom, hogy a tavalyi jegyet már nem fogják elfogadni... )
Kiegészítés:
most újraolvastam a kérdésedet, lehet, hogy mégis arra vonatkozik, hogy még megvan a tavalyi jegyetek és azzal szeretnétek bemenni...? Ha így van és megpróbáljátok, akkor majd tudósíts, hogy sikerült-e.
#1444902010-07-17 10:24:01 Válasz a #144444. hsz-ra
Így van, Verka, tavaly a felét használtuk csak el a cetliknek, és vélhetően idén is csak egy helyre lesz időnk. Annyira meg nem nagyon akarok megint teljes jegyet venni.
#1563302011-02-11 22:07:07 Válasz a #156192. hsz-ra
Sziasztok!
Szóval monasriraki... én is ezt találtam a neten, de hogy pontosan hol van, az rejtély... Szeretném felvenni velük a kapcsolatot. Athénba nem foglaltam szállást, és jó lenne csomagok nélkül császkálni
Szóval monasriraki... én is ezt találtam a neten, de hogy pontosan hol van, az rejtély... Szeretném felvenni velük a kapcsolatot. Athénba nem foglaltam szállást, és jó lenne csomagok nélkül császkálni