Karpathos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 2266
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Okina
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241950 Üzenet linkje2016-08-29 21:29:07 

nem,nem ez a legnagyobb problémám,csak ez foglalkoztatott icon_smile.gif és már meg is kaptam rá a választ mert itt hozzá olvastam! És hál istennek nagyon-nagyon sok és érdekes információt kaptam!Egyébként az apartmanok felszereléséhez,nem mindenhol tartozék a törölköző ! De ne mindegy az emberfia mit pakol be a pakkjába icon_smile.gif
# 2267
Pitru
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241959 Üzenet linkje2016-08-30 09:28:10 

Szerintem igenis fontos kérdés a törölköző... engem is érdekel, hisz nem mindegy a súlykorlát miatt. Azért van a fórum, hogy az ember kérdezzen.
# 2268
Baggira
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241962 Üzenet linkje2016-08-30 13:36:30 

Sziasztok!

Szeptember 10. vagy 11.-ére nem tud valaki 2 db. repülőjegyet? icon_smile.gif) Csak ászállással találok 11 óra úttal:((

Nagyon köszi a segítséget!

# 2269
Grpr
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241964 Üzenet linkje2016-08-30 15:16:24 

Bécsből 11-én 1 óra 15 perces athéni átszállással van, de nem nagyon olcsó (292 euro). Előző nap viszont olcsó (126), de van egy fél nap Athénban. Akropolisz már megvolt? icon_wink.gif
# 2270
Lalemuldur
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241965 Üzenet linkje2016-08-30 15:20:22  Válasz a #241962. hozzászólásra Előzmény #241962

Szia,

Átszállás nélkül itthonról csak charteres lehetőség lenne, ha valamelyik iroda mutat hajlandóságot a jegyértékesítésre, és nem éppen kedvező lesz az ár. Az alap, 50-55 ezer Ft-os jegyárhoz még hozzájön a 26-29 ezer Ft-os illeték és a 7 ezer Ft-os kerozindíj. Fejenként…

Átszállással a fenti időpontokban két egyszerűbb verzió lenne. Az első szerint a Wizzair járatával kellene eljutni Rodoszig, szeptember 9-én. Menetrend: 17:55-21:15. A jegyár 14.990 Ft fejenként, DC tagság és csomag nélkül. Rodoszról az Olympic Air repül másnap reggel Karpathosra. Menetrend: 09:00-09:40. A jegy ára 51,30 €/fő, és tartalmazza a feladott poggyász (23 kg) díját.

A másik lehetőség szerint az Aegean járatával és athéni átszállással, szeptember 11-én. Menetrend: 17:30-22:35. A jegyár 122,15 €/fő, amelyben szintén benne foglaltatik a személyenkénti 23 kg-s csomag díja is. Viszont ebben az esetben van némi rizikó; viszonylag kevés idő van átszállni, alig 1 óra.

# 2271
Lalemuldur
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241966 Üzenet linkje2016-08-30 15:28:25  Válasz a #241959. hozzászólásra Előzmény #241959

Azért van a fórum természetesen, hogy az ember kérdezzen, és, hogy információt kapjon s adjon, vagy kialakuljon valamiféle párbeszéd. Csak az éppen és frissen betoppanók, van, hogy kvázi ügyfélszolgálatként tekintenek rá, esetleg már sokadjára, holott csak néhány oldat kellene visszaolvasni, vagy ott van alul a kereső funkció is. Ez az apartman pedig ebben a szezonban már szóba került néhányszor.

Nos, ha szinte csak hasonló kérdések merülnek fel jó ideje, és tisztelet a kivételnek; azaz, hogy milyen a felszereltség, járt-e ott valaki, plíz…, törölköző van-e, és én ekkor megyek, jön-e valaki még akkor… , ebben az esetben nem hinném, hogy csak azokban merülhet fel a kérdés, akiknek szívügye a sziget, vagy Hellász: hogy csak ennyi…? Eddig terjed csak a hely iránti érdeklődés? Optimista vagyok, s azt gondolom, hogy már biztosan fel van térképezve a sziget alaposan, s ezek már csak apró, hiányzó mozaikok…icon_smile.gif

Tényleg, ezekre a kérdésekre nem tud az utat értékesítő iroda választ adni? Leszoktam róluk régen, ezért kérdezném. Egyéni utazáskor egyébként nem csak a törölköző, hanem a légkondi, valamint sok esetben, és kisebb szigeteknél a reptéri és kikötői transzfer is felármentes alapszolgáltatás.

# 2272
Lalemuldur
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241968 Üzenet linkje2016-08-30 16:21:14  Válasz a #241965. hozzászólásra Előzmény #241965

Természetesen a charter jegyár retúr értendő.
# 2273
Okina
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241970 Üzenet linkje2016-08-30 21:19:09 

Na akkor vitába szállok veled,Lalemuldor! Nem mindenhol alap a törölköző és a légkondi sem apartmanoknál! Nézz utána! A másik hál istennek nagyon sokan és nagyon sok jót leírtak már itt a fórumon ,tehát végigolvasva és a keresőt használva megtaláltam mindent ami érdekel! De kimondottan sértő,hogy ha valaki valamit kérdez rögtön leoltjátok! Mintha annak idején amikor ti készültettek nem esett jól neked és a társaidnak ha esetleg bárki bármibe segített?
# 2274
UrsoAmante
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241971 Üzenet linkje2016-08-30 21:56:02 

Na akkor én is vitába szállok veled okina! Később elismerted, hogy megtaláltad a választ a kérdésedre egy régebbi hozzászólásban. Akkor miért nem azzal kezdted mint itt többen, hogy elöbb elolvasom a fórumot majd akkor és azt kérdem amit nem találtam meg. Rengeteg autóbérléssel vagy apartmanokkal kirándulásokkal kapcsolatos kérdés van TÖBBSZÖR is feltéve ahelyett, hogy pár lapot utána olvasnának. Az internet világában gyakorlatilag majdnem minden kérdésre választ lehet kapni. Persze ilyenkor is vannak "fehér foltok" és a már tapasztalt egyének megpróbálnak segíteni. De egy sokadrangú kérdés amely már régebben megválaszolódott egy kicsit flusztrálja az embereket és lehet nem a legjobb, leghelyesebb reakciót hozza ki az illetőből. Bocsánat ha kicsit nyers voltam de állom a leírtakat. Egy kutyaól is megfelelő hely és baromira nem érdekelne a felszerelés se ha ilyen csodálatos szigetre kerül az ember. Zárójelben megjegyzem, hogy minden szálláson volt törölköző és bizony légkondi is...díj ellenében. És még Wifi, meg zuhany/fürdő és töménytelen jó kedv, barátság, illatok, élmények. Ezek után ha valaki a súlyhatár miatt is aggódik akkor az rakja ki a vasalót a kv főzőt a mikrót és csak a nyugalmat és felszabadúltságot pakolja be a bőröndbe.....
# 2275
Okina
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241974 Üzenet linkje2016-08-31 09:08:08 

Tényleg,de nem alap ha már fizetni kell érte,de hidd el nem ez a fő kérdés hanem a segítőkészség! Ami itt nem nagyon van meg ! Sajnálom ! Az ember mindig szívesen veszi az újabb híreket ,érdekességet! Minden utam előtt tájékozódok,de
itt rögtön támadás ért,ezt nem értem miért? Olvastam mégpedig végig meg is találtam amit kerestem! ez a kérdés csak egy egyszerű igen van, érezd jól magad választ ért volna! ja,és soha nem viszek vasalót ,mikrót stb..de sajna annál több göncöt icon_smile.gif És a legfontosabb minél többet ismerhessek meg az adott helyből! Remélem nem bántottalak meg Legyen szép napod!

# 2276
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241976 Üzenet linkje2016-08-31 11:15:25  Idézet innen: #241974

okina írta:
Tényleg,de nem alap ha már fizetni kell érte,de hidd el nem ez a fő kérdés hanem a segítőkészség! Ami itt nem nagyon van meg ! Sajnálom ! Az ember mindig szívesen veszi az újabb híreket ,érdekességet! Minden utam előtt tájékozódok,de
itt rögtön támadás ért,ezt nem értem miért? Olvastam mégpedig végig meg is találtam amit kerestem! ez a kérdés csak egy egyszerű igen van, érezd jól magad választ ért volna! ja,és soha nem viszek vasalót ,mikrót stb..de sajna annál több göncöt icon_smile.gif És a legfontosabb minél többet ismerhessek meg az adott helyből! Remélem nem bántottalak meg Legyen szép napod!

Részletek a fórumetikettből azoknak, akik lusták tájékozódni, és még sértődősdit is játszanak, ha valaki felvilágosítja őket:
-"- Mielõtt kérdést teszünk fel a többieknek szétnézünk, hogy azt esetleg más elõttünk már nem tette-e fel illetve hogy született-e rá válasz. Senki nem szereti sokadszorra leírni ugyanazt csak azért, mert valaki lusta szétnézni írás elõtt."
-"A hozzászólást nem kezdjük azzal hogy "nincs kedvem végigolvasni az elõzõ X oldalt, ezért inkább megkérdezem hogy …". Legyen kedvünk. Másoknak is volt kedve és vették a fáradságot hogy beírják a válaszokat, úgyhogy olvassuk el vagy használjuk a keresõt vagy ne várjuk hogy udvariasan 10-edszerre is beírják ugyanazt csak azért, mert mi lusták voltunk."

# 2277
Lalemuldur
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241979 Üzenet linkje2016-08-31 12:55:39  Válasz a #241974. hozzászólásra Előzmény #241974

Szia,

A Beszámolók fül alatt olvasható néhány útleírás Karpathosról; ezekből is lehet ötleteket meríteni.
Továbbá, ajánlanék néhány oldalt a további felkészüléshez, ha esetleg még nem találkoztál velük, s ahol Karpathos mellett még más szigetekről is lehet olvasgatni az égei régióból (is):

Link és Link

Blogok, élményleírások idegen nyelven és magyarul: nissomanie.de , theopedia , Foltról foltra... és Maszekutazós

Nos, azt írtam, ha figyeltél, hogy egyénileg, magánszervezésben, tehát nem utazási irodával utazva volt az eddigi személyes tapasztalatom az évek során, és a látott görög szigetek vonatkozásában a felár nélküli alapszolgáltatások terén az, amit említettem.
A hazai utazási irodák…, az más kávéház.icon_smile.gif Náluk valóban mindig különdíjas a légkondi, van egy kis extra reptéri illeték meg kerozin pótdíj, és még az is lehet, hogy nincs az apartmanban törölköző. De a dilemmámra még nem kaptam választ… Ezekkel a kérdésekkel nem lehetne az utat értékesítő, szervező irodához fordulni, és annyi pénzért…?

A felkészülésről… Hát, léteznek helyek, ahova csak egyénileg lehet eljutni, s melyekről érdemi, nemhogy friss információ magyarul nem is olvasható a neten, így itt, a hellaszon sem volt segítségem...icon_wink.gif Szállást, repjegyet és kompjegyet pedig csak úgy, és annak függvényében foglaltam, hidd el, kérlek, hogy tájékozódtam, hogy mire kell számítanom, és mit tartalmaz az adott ár! Ennyit tudok csak mondani, ami a felkészülést illeti.

Továbbra is optimista vagyok, és úgy gondolom, hogy Karpathos már nyitott könyv előtted, és csak a finomhangolás zajlik. Az antré-d pedig, lássuk be, kissé bizarr volt!icon_smile.gif
Jó készülődést, szép utat!icon_smile.gif

# 2278
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241983 Üzenet linkje2016-08-31 17:13:11  Válasz a #241979. hozzászólásra Előzmény #241979

# 2279
Banderas
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
16 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241991 Üzenet linkje2016-09-01 13:55:11 

Valaki esetleg volt idén az Iliada-ban ? Milyen az utolsó nap, mikor kell elhagyni a szállást?
# 2280
TeeMea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
90 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#242002 Üzenet linkje2016-09-04 21:52:42  Válasz a #241922. hozzászólásra Előzmény #241922

szia ... ha van lehetőséged eljutni decathlonba, akkor ott lehet azt a könnyített súlyú viszont nagy vízfelszívású törölközőt venni ... kicsire össze lehet hengergetni, sok színben lehet kapni, illetve gyerekeknek van mintás is, néha szokott lenni olyan akció, hogy ha többet veszel (3 db-ot, ha jól emlékszem), akkor az egyiket féláron adják ... mi mindig ezt visszük.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 151 152 153 ... 161 162 163   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu